Východočeši se radují: Zbečník vstal z mrtvých a má záchranu na dosah, Peklo mistrem ČR MŽ ve trojicích!

2LM sk. B: Zbečník-Dynín 6:4
Valášek, Vlach-Kozel, Burian 2:0 (10:8, 10:41-0
Hartman, Kábrt-Semrád, Toman 1:2 (10:6, 9:10. 9:10) 1-1
Valášek, Doležal (Prouza), Hartman-Hrdlička, Sliacký, Toman 0:2 (3:10, 6:10) 1-2
Poláček, Kábrt, Vlach-Kozel, Burian, Semrád 0:2 (5:10, 3:10) 1-3
Prouza, Pohl-Hrdlička, Sliacký 0:2 (9:10, 6:10) 1-4
Kábrt-Burian 2:0 (10:7, 10:5) 2-4
Valášek, Prouza, Hartman-Kozel, Burian, Semrád 2:0 (10:9, 10:7) 3:4
Poláček, Kábrt, Vlach-Hrdlička, Sliacký, Toman 2:1 (7:10, 10:9, 10:8) 4:4
Valášek, Vlach-Semrád, Toman 2:0 (10:9, 10:5) 5:4
Hartman, Kábrt-Kozel, Burian 2:1 (10:7, 8:10, 10:7) 6:4

Po 3 výhrách za sebou čekal na nohejbalisty Zbečníka ve 2. lize jihočeský Dynín. Utkání bylo znovu mimořádně důležité-v případě výhry bychom udělali 1 z rozhodujících kroků k záchraně, v opačném případě bychom se naopak hodně namočili. Ze zápasu jsem měl tentokrát velké obavy (trochu mi připomínala situace i výsledek prvního utkání loňský nevydařený domácí Vsetín), které se ještě znásobily po čtvrtečním zranění Maňase. O tom, že to pro nás bude především pro trojice obrovská ztráta, nešlo pochybovat, samotný zápas to také jen potvrdil. Průběh utkání byl nejprve jako z černého snu, neuvěřitelně jsme se ale vzchopili a z velkého zmaru končili naopak v euforii (inspirace od fotbalistů?)..
Samotný úvod utkání však ničemu zlému nenasvědčoval. Valda s Lukášem V. po rozpačitějším začátku koncovku 1. setu nakonec zvládli a ve 2. setu již bez větších problémů zajistili pro Zbečník 1. bod: 1-0.
David s Lukášem K. rovněž začali výtečně a 1. set získali (10:6), ve 2. setu nám však začátek utekl. Podařilo se nám ztrátu 3 bodů smazat, jenže za devítek Dynín svůj útok proměnil. Ve 3. setu jsme dvakrát chytili, ovšem nejprve Lukáš z těžké nahrávky za stavu 7:7 i vzápětí David za osmiček, poslali svůj útok do zámezí a za devítek se znovu radoval soupeř: 1-1.
Dumali jsme jak bez Maňase sestavit trojice, výkon v těch prvních ovšem nelze nazvat ničím jiným než hrůzou, či zoufalstvím a jak Valdova, tak i Poldova po zásluze inkasovali debakl (3:10, 6:10, respektive 5:10, 3:10). Jak podotkl rozhodčí Čukan o těchto dvou zápasech-kdyby nastoupil on s panem Heřmánkem, horší by to nebylo a to už oba nějaký ten pátek nekopou..
Stav tedy byl 1:3 a za záchrannou brzdu bylo třeba zatáhnout ve vložce. Do ní nastoupili naši odchovanci (Culda s Vaškem Pohlem) a v průběhu 1. setu hráli velmi slušně, dařila se jim mezihra i útok a vypracovali si vedení 9:6. Ani to nám však nestačilo, když jsme nedokázali set zakončit, ještě náskok ztratili a ve 2. setu již měl navrch soupeř: 1-4.
Téměř všichni nás už odepsali a nevsadil by na naši výhru asi ani největší optimista (snad jen kapitán ještě věřil, nebo dělal, že věří v 6:4?), nicméně nás čekala letos díky Kábrtce naše silná disciplína-singl.
Ani Lukáš však nezačal nejlépe a ztrácel 4:6. Za tohoto stavu soupeř naštěstí zahrál mimo kůl a od té doby již měl náš hráč zápas ve své moci: 2-4.
Vyhrát obě odvetné trojice se zdálo býti po těch prvních úsměvné a téměř nemožným úkolem, nicméně přeci jen máme v týmu bojovníky, jen je probudit.. Valdova trojice celý 1. set dotahovala (2:5, 5:7 a ještě 8:9), ale tentokrát se nevzdávala a usmálo se na ni štěstí, když poslední míč posoudili rozhodčí jako dvojdotek hráče Dynína, který si za následné protesty navíc vysloužil žlutou kartu. Také druhý set byl jako na houpačce, soupeř přeci jen znervózněl, naši kluci měli v koncovce opět pevnější nervy a už jsme byli na kontakt: 3-4!
Poldova trojice a zápas jen pro silnější povahy.. V 1. setu jsme nastoupili s velkým odhodláním a ze skvělého nástupu vytěžili vedení 7:3. Od té chvíle jsme ale nedokázali zabodovat a šňůrou 0:7 (!) set ještě ztratili! Naštěstí také úvod 2. sady patřil nám, nadále jsme dřeli a znovu získali velký náskok-8:3 a ještě 9:6. Opět ale přišla velká krize a nedokázali jsme žádný z hromady útoků proměnit. Soupeř srovnal na 9:9, když nás spasil Kábrtka skvělým kraťasem, který tak poslal utkání do 3. setu! V ní jsme opět především zásluhou velké bojovnosti získali náskok 9:6, soupeř sice znovu stáhl na 8:9, tentokrát ale Poldův útok hráč soupeře zpracoval levačkou pouze do zámezí-velká radost a 4:4! Do této trojice jsme dali všichni naprosto vše, však také Lukáš K. začal pokulhávat, znovu se mu ozvalo nepříjemné zranění z víkendového MČR dorostu, což nebyla před poslední dvojkou nejlepší zpráva..
Valda s Lukášem V. měli proti opařenému soupeři šanci zajistit nám minimálně bod, jenže hned zpočátku na mě zřejmě dolehla tíha okamžiku, dvakrát jsme tragicky nahrál a soupeř především díky tomu odskočil na 4:7. To už bývá ve dvojkách kritické, naštěstí i soupeř nám pomohl ztrátu smazat, přesto byl za stavu 9:9 na útoku. Podařilo se nám ale chytit a Valda zabil! To byla pro Dynín další rána a my již ve 2. setu dotáhli zápas do vítězného konce: 5-4!
Bylo to tedy na kapitánovi Davidovi a Lukášovi K., jehož pohyb byl již drobně limitovaný. V prvním setu se nám však dařilo bodovat a občas něco chytit (10:7). V tom druhém se soupeř zvedl a po zásluze srovnal. Rozhodoval tedy zkrácený set a další drama. V důležitých chvílích jsme měli navrch a když i poslední útok soupeře skončil v zámezí, velká radost a euforie v našem družstvu mohla propuknout a téměř zázračný obrat byl dokonán: 6-4 pro Zbečník!
A jak by řekl Bosák: to je vám najednou svět růžový… Jedna z nejsladších výher je na světě a na 90 % jsme tak zachránili 2. ligu i pro příští sezonu (k úplné jistotě by nám mělo stačit vyhrát 1 z posledních 5 utkání). Velkou radost jsme udělali kromě věrných příznivců i přítomnému otci našeho kapitána, který přišel za nepříznivého stavu a i jeho přítomnost nám pomohla k úžasnému a asi největšímu obratu v historii klubu..
Mladší žáci TJ Peklo (Fries-vyhlášen nejlepším hráčem celého mistrovství, Čižinský, Ferebauer, Teplý) dosáhli na skvělý úspěch-v domácím prostředí krásného areálu v Lupenici po sobotním stříbru ve dvojicích dosáhli v neděli na MČR na nejvyšší stupínek, když v mimořádně dramatickém finále přetlačili silnou sestavu Baníku Stříbro 10:9 ve 3. setu. Před úžasnou kulisou otočili v koncovce mimořádně odvážným výkonem z 8:9. Bouřlivé oslavy a upřímná radost všech přítomných z vítězství Pekla tak mohly vypuknout. Velká gratulace Pekelníkům a především dvojici Michal Hostinský, Pavel Prachař, kterým se tak maximálně vrací dlouholetá práce s mládeží v oddíle, což bylo vidět i na tom, jak byli velice dojatí. Východočeský nohejbal má svoje problémy, což je vidět i na našem KP, ale právě tyto skvěle zorganizované akce a práce+úspěchy mládeže by ho mohly zase nastartovat k lepším zítřkům, přímo v areálu bylo Jiřím Šmejkalem  potvrzeno konání další velké akce příští rok v Rychnovku, kde se bude konat MČR dorostu…
2016-06-19_472 2016-06-19_484 2016-06-19_568