Kvalifikace se bude hrát v Hronově!!!

plakát 004

deník

Hlavní vrchol sezony a velký nohejbalový svátek je tady! Zbečník se zúčastní kvalifikace o 2. ligu v nohejbale mužů a bude (po přidělení pořadatelství) hrát svou kvalifikační skupinu v neděli 9. listopadu od 9 hodin ráno v domácím prostředí v Hronově! Zbečnický tým věří, ačkoliv nebude rozhodně favoritem na postup, ve velkou podporu sportovní veřejnosti v celém regionu!

Propozice KV2L A

,,Vzhledem k úspěšně rozjeté sezoně v KP a rýsující se šanci účastnit se kvalifikace jsme se rozhodli v letním přestupovém období posílit náš kádr o úderné, charakterově výborné a týmové hráče: Tomáše Valáška z Velkých Petrovic a Martina Řeháka z Černčic. Máme velkou motivaci a pokusíme se udělat maximum pro to, abychom po letech vrátili 2. ligu v nohejbale zpět do našeho kraje. Jsme ovšem pokorní, můžeme spíše jen překvapit, očekáváme velice těžké soupeře i zápasy. Reálně to vidím spíše na boj o 2. místo, které by zaručovalo ještě účast v dodatečné kvalifikaci. O domácí prostředí jsme usilovali hlavně proto, abychom znovu výrazněji probudili zájem o tento krásný a kdysi tolik populární sport přímo v Hronově. Všichni se těšíme a věříme, že nám přijde hodně lidí fandit a utvoří bouřlivé prostředí, odměnou pak za to snad uvidí kvalitní nohejbal a náš bojovný výkon.,, přeje si jeden z hráčů Lukáš Vlach. ,,Ačkoliv se nám s dlouholetým spoluhráčem od žáčků Zdeňkem Prouzou podařilo před několika lety vyhrát dorostenecký titul mistrů ČR za Velké Petrovice, postup do 2. ligy za náš mateřský oddíl, který je pro oba srdeční záležitostí, by pro nás znamenal asi ještě o něco víc. V kvalifikaci můžeme startovat (na rozdíl od vítěze kraje Batňovic) i díky naší momentálně velice úspěšné mládeži. I to by měla být pro celý tým další motivace navíc. Dlouhodobě je v našem sportu problém, že talentovaní kluci z východních Čech odcházejí za lepším do ligových oddílů, protože zde nemají, kde hrát vyšší soutěž a já věřím, že někteří mladí z tohoto kraje (i přímo od nás) mají na to, 2. ligu mužů v příštích letech hrát, i když samozřejmě musejí na sobě neustále pracovat a makat.,, dodal Lukáš Vlach.

Jedno střetnutí se bude hrát stejně jako v kraji na 5 vítězných utkání, přičemž maximální počet může být devět zápasů (5:4). Jediným rozdílem bude disciplína singlu, která se v kvalifikaci hraje jako pátá v pořadí místo utkání vložených dvojic. Ze 3 kvalifikačních skupin postupuje do 2. ligy přímo vítěz, týmy ze druhých míst se utkají v dodatečné kvalifikaci o poslední volné místo. Los přisoudil nohejbalistům Zbečníka za soupeře do kvalifikační skupiny A ze Středočeského kraje SK Nohejbal Hlavenec a za kraj Praha TJ Sokol Řeporyje. Oba naši soupeři skončili ve svých krajích stejně jako my na 2. místech. Mírným favoritem budou zřejmě Řeporyje, které mají zkušenosti z předchozího působení ve 2. lize a skončili letos v kraji Praha, který  je podle mnohých svou výkonností na úrovni této soutěže, jen těsně za Čakovickou rezervou.

Tak 9.11. doražte fandit! Předem všem díky za podporu! Zbečník dotoho!!! :)