Se žáky jsme ve Dvoře sahali po medaili!

Report: Na velice kvalitně obsazený turnaj do Dvora Králové jsme jeli s našimi mladými žáky-Davidem Polákem a Vaškem Pohlem. Celý turnaj si kluci odkopali sami na síti na 2 smečaře a já jim nahrával. Věděli jsme, že pole můžeme mít celkem solidní, avšak na útoku budou proti nám o dost větší ,,bouchači,,, nicméně jsme se s tím prali statečně a kluci mě svým výkonem tentokrát příjemně překvapili. Celkem bylo 11 mančaftů (na 1 halu tedy ažaž a turnaj se velice táhl, naštěstí jsme si mohli dlouhé pauzy mezi zápasy zpříjemnit ,,pincem,,) a hned 9 týmů bylo vskutku velice kvalitních a poměrně vyrovnaných (dorazila např. kompletní rodinka Kupských, či Honza Andrýs s Radkem Michálkem a Adamem Brožem, k favoritům patřil určitě Nový Bydžov, silné byly ale tradičně také obě Třemešné, domácí týmy Dvora, či Beránci z Hostinného.

My byli nalosováni do šestičlenné skupiny a hned v prvním zápase se silným domácím týmem jsme se předvedli ve slušném světle, když jsme po výborném nástupu 1.set získali poměrem 10-7, nadějně vypadal i začátek druhého setu, pak jsme ale od stavu 5:4 urvali po svých trochu lacinějších chybách už pouze bod a tedy měli celkově o 1 míč horší remízu. Následovalo utkání s favoritem skupiny-Novým Bydžovem a kupodivu jsme tahali v 1.setu znovu za delší konec provazu a po výborném výkonu vyhráli 10-7. Ve druhém setu se ale soupeř chytil, naopak nám se přestalo dařit a prohrávali jsme téměř beznadějných 3-8. Pak jsme ale skvěle zabojovali a dotáhli až na 9-9! Poslední útok však soupeř nekompromisně na zeď proměnil, i tak velmi cenná lepší remíza s pozdějším vítězem skupiny. Následovalo utkání s Třemešnou, kde se mělo rozhodovat o tom, z jaké pozice půjdeme případně později do play-off, ovšem tento zápas nám kromě znovu nadějného nástupu do zápasu nevyšel, nedařilo se nám vůbec bodovat a ve 2.setu jsme pak podali jednoznačně nejhorší výkon dne a dostali 2-10. Po této porážce nás tedy čekal boj o bytí a nebytí na turnaji a přímý souboj o postupové 4.místo s Rudníkem. Pravděpodobně by nám stačila remíza, nakonec se nám však podařilo zvítězit dvakrát 10-9 a získali tak jistotu postupu ze skupiny. V posledním zápase již v podstatě o nic nešlo, Vašek zkusil blokovat a soupeř, který nezískal do té doby ani bod, podal svůj nejlepší výkon, zápas nakonec skončil nerozhodně.

Ve druhé skupině se zatím děly věci-hned 8(!) zápasů z 10 skončilo remízou 1-1 a do poslední chvíle se hrálo o to, kdo vypadne. Nakonec černý Petr zůstal druhé sestavě domácího Dvora, po 4 remízách zde měl Honza Andrýs a také rodinka Kupských. Skupinu nakonec vyhrál tým s názvem Božkov v sestavě na síti s bratrancem od Radka Michálka Jardou (velký Sparťan, který nastupoval s tričkem vládci Prahy a motivace tedy byla pro mě hned dvojnásobná :D), či výborným Klazarem z Třemešné a to byl tedy náš těžký soupeř do čtvrtfinále.

V klíčovém zápase turnaje jsme podali doslova heroický výkon. Dlouho jsem neviděl od obou našich kluků tak zodpovědný, trpělivý a bojovný výkon, měli jsme doslova neprůstřelné pole a prakticky vůbec nekazili, soupeř z nás byl doslova nešťastný a výsledek tak byl zcela opačný proti všem předpokladům-vyhráli jsme senzačně lehce ve 2 setech 10-5 a 10-3! Po týdnu tedy opět suverénně nejlepší výkon ve čtvrtfinále. Také další souboje v tomto prvním KO dopadly dosti překvapivě, vypadl rovněž vítěz naší skupiny Bydžov a také Kupští, kteří promarnili ve 3. setu vedení 9-7 s domácím Dvorem. Jediný, kdo potvrdil roli favorita, byl tým Honzy Andrýse, i když se také hlavně v 1.setu s Třemešnou pořádně nadřel. Kdyby mi někdo řekl před začátkem turnaje, že skončíme před rodinou Kupských, která u nás v Hronově vloni na Štěpána vyhrála krajskou skupinu, či před Novým Bydžovem v plné sestavě, tak bych řekl, že mu přeskočilo, ovšem stalo se…

V semifinále jsme šli právě na obhájce z Trutnova a přestože jsme neprodali kůži lacino, soupeřův (především Honzův) útok byl někde zcela jinde a tak nás čekal souboj o bronz. V utkání o 3. místo jsme tedy bojovali s domácím Dvorem v čele s bouchačem Machem, který se postupně rozehrál ke skvělým výkonům. Oba kluci toho měli už plné zuby a Vaška bolela hodně hlava, přesto zápas byl velice vyrovnaný a v obou setech jsme vedli ještě v koncovkách 8-7. Bohužel vždy za stavu 8-8 přišla chyba, už jsme to na útoku neutáhli a obě koncovky smolně ztratili.

I tak bylo naše vystoupení velice sympatické, bojovali jsme do poslední chvíle a zanechali na turnaji výborný dojem. Několikrát byl náš obětavý výkon oceněn potleskem a musím tak tentokrát Davida i Vaška pochválit, obzvláště za výkon ve čtvrtfinále jsem na ně mohl být pyšný. Ve finále se nakonec radovalo družstvo z Hostinného, kde kraloval na síti zkušený Beránek, když ve 3 setech zdolalo Honzův Trutnov.

Sestava Zbečníka (David Polák, Václav Pohl, Lukáš Vlach)

Výsledky: Zbečník-Dvůr A 1-1 (10-7, 6-10), Zbečník-Nový Bydžov 1-1 (10-7, 9-10), Zbečník-Bílá Třemešná A 0-2 (8-10 2-10), Zbečník-Rudník 2-0 (10-9, 10-9) Zbečník-Paličky 1-1 (10-9, 9-10). 5 bodů, 4.místo skupina B

Čtvrtfinále 1A-4B: Božkov-Zbečník 0-2 (5-10, 3-10)!, Semifinále: Obhájci Trutnov-Zbečník 2-0 (10-6, 10-5), O 3.místo: Dvůr-Zbečník 2-0 (10-8, 10-8), Finále: Trutnov-Beránci 1-2 (10-6, 9-10, 9-10)

Konečné pořadí: 1.Beránci, 2.Obhájci Trutnov, 3.Dvůr A, 4.Zbečník, 5.-8.Kupští, Nový Bydžov, Třemešná A, Božkov.