Nohejbalová sezona 2015: jedna velká výzva!

Nohejbalisty Sokola Zbečník čeká po loňském senzačním postupu v letošní sezoně historická premiéra ve 2. lize mužů. Družstvo Zbečníka bylo zařazeno do skupiny B-tzv. moravské. Jeho cílem je pro letošek pokusit se zachránit přímo, což by v osmičlenné skupině znamenalo skončit nejhůře na 6. místě.

Budeme hrát všechny domácí utkání od 9 hodin v sobotu a především na domácí prostředí a velkou podporu diváků znovu spoléháme, stejně jako v kvalifikaci o 2.ligu. Věříme, že si sportovní příznivci v Hronově najdou na nohejbal cestu a budou nás chodit podporovat v těžké konkurenci pravidelně. V našem kádru nedošlo k přílišným změnám, je tak stále poměrně úzký. Znovu věříme, že se budeme moci opřít o smečařské tahouny Valáška s Řehákem a také doufejme na bojovný a kolektivní výkon, který nás zdobil při domácí kvalifikaci.

Soupiska Zbečníka pro 2. ligu mužů: Hartman, Řehák, Valášek, Doležal, Vlach, Prouza, Andrýs, Kleandr, Bernard, Šimek.

Rozlosování 2.ligy mužů 2015 sk. B

4.4. TJ Sokol Zbečník-SK Bělá

11.4. TJ Sokol Třebíč-TJ Sokol Zbečník

18.4. TJ Sokol Zbečník-TJ Sokol SDS Exmost Modřice B

26.4. R.U.M. Holubice-TJ Sokol Zbečník

3.5. NK Climax Vsetín B-TJ Sokol Zbečník

9.5. TJ Sokol Zbečník-NO Sokol Zlín-Prštné

16.5. TJ Sokol Zbečník-NK Rozvíz-Slovan Ivanovice na Hané

23.5. SK Bělá-TJ Sokol Zbečník

30.5. TJ Sokol Zbečník-TJ Sokol Třebíč

13.6. TJ Sokol SDS Exmost Modřice B-TJ Sokol Zbečník

20.6. TJ Sokol Zbečník-R.U.M. NK Holubice

27.6. TJ Sokol Zbečník-NK Climax Vsetín B

29.8. NO TJ Sokol Zlín-Prštné-TJ Sokol Zbečník

5.9. NK Rozvíz-Slovan Ivanovice na Hané-TJ Sokol Zbečník

Nadějná mládež bude po dlouhých letech reprezentovat Východočeský kraj

Zbečník se rozhodl rovněž investovat do budoucna a přihlásil kromě 2. ligy mužů také Botas dorosteneckou extraligu. Spojili jsme kluky od nás a z Dolní Radechové a jsme rádi, že nakonec nás posílí ještě talentovaný Lukáš Kábrt z Rychnovku. Náš mladý tým bude v letošní sezoně v těžké soutěži spíše získávat zkušenosti a předpokládáme, že každý získaný bod bude úspěchem. Nový systém je poměrně zvláštní, hraje se na 7 zápasů, stačí pouze 4 hráči na 1 auto a převážně rozhodují dvojice, které se hrají hned 4. Bodování je: výhra 7-0, 6-1: 3 body, 5-2, 4-3: 2 body, prohra 3-4, 2-5: 1 bod a 1-6 0-7: 0 bodů. Tato dlouhodobá soutěž by měla být pro naše mladé naděje ideální průpravou do dalších let a školou, kluci se budou zlepšovat a je zde předpoklad, že by nejlepší z nich mohli hrát v budoucnu právě 2. ligu mužů. Od roku 2005 a posledního triumfu Velkých Petrovic v čele s Plachým, Doubravou, Kupským a dalšími, je to vůbec poprvé co se bude tato vrcholná soutěž na východě Čech hrát a doufáme tedy i zde v maximální snahu a soudržnost nově složeného týmu.

Soupiska Zbečníka pro BDL: Kábrt, Šimek, Levý, Pošepný, Pohl, Polák, Středa, Beran.

 Rozlosování BDL 2015

5.4. TJ Sokol I Prostějov-TJ Sokol Zbečník

12.4. TJ Sokol Zbečník-TJ Sokol SDS Exmost Modřice

19.4. NK Zvěrkovice-TJ Sokol Zbečník

26.4.? TJ Sokol Zbečník-SK Start Praha

1.5. TJ Dynamo ČEZ České Budějovice A+B-TJ Sokol Zbečník

10.5. TJ Sokol Zbečník-SK Liapor Witte Karlovy Vary

17.5. Slovan Chabařovice-TJ Sokol Zbečník

24.5. TJ Sokol Zbečník-TJ Sokol I Prostějov

31.5. TJ Sokol SDS Exmost Modřice-TJ Sokol Zbečník

14.6. TJ Sokol Zbečník-NK Zvěrkovice

21.6. SK Start Praha-TJ Sokol Zbečník

28.6. TJ Sokol Zbečník-TJ Dynamo ČEZ České Budějovice A+B

(zač. 11 a 14 h.!)

30.8. SK Liapor Witte Karlovy Vary-TJ Sokol Zbečník

6.9. TJ Sokol Zbečník-Slovan Chabařovice

 Dorostenci budou hrát všechny své domácí zápasy v neděli od 14 hodin s výjimkou dvojutkání s Českými Budějovicemi A a B, kde 1. zápas začne již v 11.

STK vyhověla žádosti Zbečníka a ten tak může odehrát všechna svá domácí utkání jak 2. ligy, tak i Botas dorostenecké ligy v hronovské hale!

neděli 22.3. od 9 hodin bude TJ Sokol Zbečník pořádat v halách v Hronově a ve Zbečníku celo-republikový Pohár ČNS dorostu ve trojicích, kde postaví dvě sestavy už vzhledem k blížící se dorostenecké lize.

Jarní termíny poháru ČNS dorostu: 14.3. Semily trojice (týká se čtveřice Kábrt, Středa, Šimek, Pošepný), 22.3. Hronov, Zbečník trojice

Žáci začínají již v neděli doma!
Důležitá sezona čeká rovněž naše žáky, pokusíme se v silné konkurenci ročníků 2000 uspět v poháru ČNS mládeže i na MČR. Úspěch v této kategorii je v následujících 2 sezonách naším hlavním cílem a prioritou. Vybraní kluci budou také reprezentovat Východočeský kraj na OH mládeže v Plzni, která se bude konat v termínu 14.-19.6.
Především David Polák je posledním rokem v žácích (bohužel narozen v prosinci 2000) a přál bych mu nějaký opravdu pěkný výsledek, reálně to na medaili v letošním roce nevidím, ovšem může se stát cokoliv, musí však všichni opravdu tvrdě na sobě makat..

Soupiska žáků: SŽ: Pohl, Polák, Beran, Vávra, Jirásek, Bitnar. MŽ: Pokorný

Již v neděli 22.2. od 9 hodin budeme hrát 1.turnaj poháru ČNS starších žáků v domácím prostředí, postavíme minimálně dvě dvojice a pokusíme se vybojovat co nejlepší výsledek.

Termíny jarních pohárů ČNS SŽ: 22.2.: Zbečník, V. Dřevíč dvojice, 7.3. Čelákovice trojice, 14.3. Semily trojice.

Termíny MČR starších žáků: 5.-6. 9. dvojice a trojice, 17.10. jednotlivci.

Věříme znovu v mimořádně náročné sezoně v podporu celého Východočeského kraje

Rozpis poháru ČNS 2015