Nastává doba bronzová!

054

Mimořádně úspěšný víkend pro zbečnický nohejbal! Po překvapivém 3. místě sestavy Řehák, Vlach, Marek na silně obsazeném turnaji ve Skutči, kde se ze 17 zúčastněných týmů (převážně ligových) před námi umístili už jen pouze extraligová trojice Čakovic (Macurek, Kalous, Poncar) a sestava Pavla Kopa, nám v neděli udělali obrovskou radost naši žáci Vašek Pohl s Davidem Polákem, kteří po výborných výkonech zcela zaslouženě vybojovali vůbec poprvé pro Zbečník stupně vítězů na celo-republikovém poháru ČNS starších žáků v domácím prostředí!!! Před námi zůstali pouze jednoznační favorité: A družstva Českých Budějovic a Čakovic, i s nimi jsme ale sehráli vždy 1 vynikající a vyrovnaný set. Zdá se, že tedy nastává doba bronzová, 3. místo jsme dovezli z Kapr Cupu v Pardubicích, stejné umístění jsme uhráli také na memoriálu LH a znovu tedy další 3. místa.

Výsledky sobota Botas Cup Skuteč 2015: Zákl.skupina: Zbečník-Spoje Praha 2:0 (10-5, 10-6), Zbečník-Černčice (Padělek, Poláček, Koutný) 2:0 (10-6, 10-7), Zbečník-Bělá B (Žídek, R.Voříšek, Němec) 2:1 (9-10, 10-5, 10-7), Zbečník-Červinka team 2:0 (10-6, 10-7), Zbečník-Čakovice 0:2 (8-10, 8-10) Čtvrtfinále: Zbečník-Pardubice (Geba, Sam, Šoupal) 2:1 (8-10, 10-5, 10-8), Semifinále: Zbečník-Holice (Kop, Hoffman, Simon) 0:2 (5-10, 5-10), O 3.místo Zbečník-Hlinsko (Urubčík ,Urubčík, Němec) 2:1 (9-10, 10-5, 10-8).

Tento výsledek považuji za malý zázrak, vůbec jsem ho nečekal. Nevěřil jsme ani v postup do osmičky, ze skupin nepostoupili např. prvoligový Start Praha s Tůmou a mnozí další, ale od začátku se dařilo, bojovalo a nakonec perfektní, super zápas jsme sehráli i s pozdějším vítězem, kde jsme vedli 7:4 ve 2.setu a v obou setech byl stav 8:8, jen v semifinálovém zápase s Kopem jsme se pěkně pos…. už předem.. :)

Konečné pořadí: 1. Čakovice (Macurek, Kalous, Poncar), 2. Holice (Kop, Hoffman, Simon), 3. Zbečník (Řehák, Marek, Vlach), 4. Hlinsko (Němec, Urubčík, Urubčík), 5.-8. Červa team, Janci Rožnov, Bělá A, Pardubice.

Výsledky A týmu (Vašek, David) na poháru ČNS starších žáků neděle: Skupina A: Zbečník A-Kotlářka 2:0 (10-3, 10-3)!, Zbečník A-České Budějovice B 2:0 (10-4, 10-6)!, Zbečník A-Čakovice A 0:2 (8-10, 6-10), Zbečník A-Peklo 2:0 (10-1, 10-6). Čtvrtfinále: Zbečník-Čakovice B 2:0 (10-4, 10-5) Semifinále: Zbečník A-České Budějovice A 0:2 (5-10, 9-10), O 3. místo Zbečník A-Dolní Radechová 2:0 (10-5, 10-1)!

Přestože kluci měli silnější základní skupinu, od samého začátku hráli s velkou chutí a nasazením, zodpovědně a bez velkých výpadků. Hned první 2 důležité zápasy odehráli ve velkém stylu-s vůbec ne špatnou Kotlářkou Praha se vůbec nepárali (dvakrát 10-3!) a totéž předvedli vzápětí se silnou sestavou Budějovic s Lukášem a Tomášem Musilovými (10-4, 10-6!). V podstatě si tak zajistili 2. místo ve skupině, statečně pak bojovali i s velkým favoritem z Čakovic-zde v obou setech rozhodly naše slabší začátky, přestože jsme v závěru 1. setu dotáhli na 8-8, koncovka patřila soupeři. V posledním zápase skupiny jsme zdolali Peklo a mohli se soustředit na klíčové čtvrtfinále. Zde jsme nedali šanci Čakovickému béčku a mohli si tak užít semifinále s fenomenálními dvojčaty Koudelkovými z Českých Budějovic. V prvním setu nám soupeř nedal strojovou hrou příliš šancí, s tímto celkem je pak každá naše chybička vidět dvojnásob. Ovšem ve 2. setu se kluci drželi skvěle a dotáhli koncovku do stavu 9:9, zde dokonce ještě chytili 1. útok soupeře, ale bohužel přes veškerou snahu už 3. set nevydřeli-zde velká škoda 2 přímých bodů ze servisu za stavu 6:6! V boji o 3. místo jsme nezačali  Dolní Radechovou nejlépe, ovšem výborným servisem se dostali do vedení a to si pohlídali do konce první sady. Ve druhém setu to byl z naší strany pak už doslova koncert a nedali jsme soupeři vůbec čuchnout-10:1! Lépe jsem kluky ve dvojkách ještě zahrát neviděl, velká spokojenost s výkonem i bojovností obou dvou po celý průběh turnaje a jsem rád, že jsme udělali radost i několika přítomným nohejbalovým příznivcům! I přes velký výškový a silový hendikep, který naše dvojice má, jsme se tedy dokázali solidně držet i s nejlepšími celky v ČR a 3. místo uhráli až s nečekaně velkým přehledem, předvedená hra je příslibem do dalšího průběhu sezony, tak jen dál makat a s pokorou! :)

Naopak naše béčko (Jarda, Milan) se velice herně trápilo, naštěstí i tak to stačilo na postup přes Karlovy Vary do čtvrtfinále a tedy na dalších 8 bodů do poháru ČNS. Bohužel se kluci nedokázali ani zdaleka přiblížit k výkonům z posledních tréninků, jejich hru až příliš svazovala nervozita.

V krásném finále, kde byl k vidění skvělý nohejbal, zdolali Koudelkové Kalouse s Brožem dvakrát 10-7.

Turnaj proběhl organizačně bez problémů, díky patří tradičně Pohlovým za pomoc v kiosku, Borkovi a všem dalším co s turnajem pomáhali. Zpestřením byla účast Jana Vankeho coby trenéra Liaporu KV, či syna Vildy Ungermanna hrajícího za Kotlářku.

Konečné pořadí:1. TJ Dynamo ČEZ České Budějovice A (Zdeněk Koudelka, Václav Koudelka), 2. TJ AVIA Čakovice A (Zdeněk Kalous, Adam Brož), 3. TJ Sokol Zbečník A (David Polák, Václav Pohl), 4. TJ Sokol Dolní Radechová (Patrik Levý, Tomáš Mareček), 5.-8. SK Kotlářka Praha (Nikolas Truc, Vilém Ungermann, Lukáš Novotný), TJ AVIA Čakovice B (Josef Hozman, Jana Hozmanová), TJ Dynamo ČEZ České Budějovice B (Lukáš Musil, Tomáš Musil), TJ Sokol Zbečník B (Jaromír Beran, Milan Vávra)

Pořadí poháru ČNS SŽ po úvodním turnaji: 1. TJ Dynamo ČEZ České Budějovice A 68 bodů, 2. TJ AVIA Čakovice 56 bodů, 3. TJ Sokol Zbečník 50 bodů, 4. TJ Sokol Dolní Radechová 30 bodů, 5. SK Kotlářka Praha 15 bodů.

NM

fotky z domácího poháru