Fantazie: Z Valašského dvojboje plný počet 4 bodů, první výhru vybojoval i dorost v BDL!

CIMG7570

11188322_411721955695001_3476011563702517499_n

Nohejbalisté Zbečníka sehráli ve dvou dnech dvě důležitá utkání ve 2. lize proti sousedům v tabulce: v sobotu přivítali v předehrávce 6. kola Zlín-Prštné a v neděli nastoupili ve Vsetíně.

TJ Sokol Zbečník-NO TJ Sokol Zlín-Prštné 6:1

Do první dvojky nastoupili za domácí Řehák s Kábrtem a hned si v 1. setu vypracovali čtyřbodový náskok, který ovšem v závěru ztratili a za devítek rozhodl lehký Kábrtův dotek sítě o výhře hostů. Ve druhém setu domácí jasně vyhráli, ovšem v rozhodující sadě přišlo pár jejich zbytečných chyb a do vedení tak šel Zlín: 0-1.

Když pak v utkání druhých dvojic Andrýs s Kleandrem znovu ztratili 1.set nejtěsnějším poměrem, panovaly ve zbečnickém táboře velké obavy o výsledek. Od druhého setu však byli domácí lepší a srovnali stav zápasu: 1-1. Od této chvíle držel Zbečník otěže zápasu pevně v rukou. Sestava Řehák, Doležal, Vlach zvítězila v utkání prvních trojic dvakrát 10-6 a Zbečník poprvé vedl: 2-1. Valášek, Andrýs a Kleandr také po dobrém výkonu zvítězili a domácí celek tak šel do trháku: 3-1. V utkání vložených dvojic domácí bojovníci Prouza s Hartmanem rovněž bez větších problémů zvítězili 2:0 na sety: 4-1. V nepříliš pohledném singlu se Vlach ujal rychle vedení, ale nakonec musel rozhodnout v 1. setu poslední míč, který domácí hráč získal a ve 2. setu již zlepšil hru a po zásluze vyhrál: 5-1. V následném zápase Řehákova trojice měla v úvodu ospalejší začátek (2-6), pak však parádně zabojovala a po velmi dobrém výkonu ani ona neztratila set: 6-1!

,,Ke klíčovému utkání jsme nastoupili kompletní, ztratili jsme sice dobře rozehranou první dvojku, tu druhou jsme ale ve třech setech získali a od té doby neztratili už ani set. Dočkali jsme se tedy vytoužené první výhry, přistoupili jsme k důležitému utkání zodpovědně a po bojovném a kolektivním výkonu zaslouženě zvítězili. Jsem rád, že jsme i trochu pošetřili síly u některých hráčů na další důležité utkání, které jsme měli hrát hned druhý den ráno ve Vsetíně.,, hodnotil spokojený vedoucí Zbečníka Lukáš Vlach

Sestava Zbečníka: Hartman (C), Řehák, Kleandr, Andrýs, Vlach, Valášek, Prouza, Doležal, Kábrt.

NK Climax Vsetín B-TJ Sokol Zbečník 4:6

První dvojku Valášek s Vlachem za Zbečník nezačali ideálně a první set ztratili, ve 2. setu se přeci jen zlepšili a za devítek uspěli a vynutili si tak 3. set. V něm se ukázala rozhodující špatná domluva mezi oběma hráči při příjmu za stavu 7:8 a z prvního bodu se tak radovali domácí hráči: 1-0. Ve druhé dvojici však Řehák s Kleandrem bez větších problémů zvítězili a bylo srovnáno: 1-1. Trojice Valášek, Kleandr, Hartman se na začátku nemohla srovnat s horšími odskoky míče a první set jasně ztratila. Druhý set měl zcela opačný průběh a rozhodnout tak musel zkrácený set. V něm se po obrovském boji radoval Zbečník: 1-2. Trojice Řehák, Doležal, Vlach začala výborně a set a půl byla jasně lepší. Pak však došlo ke zranění kolene domácího hráče (Hyžák) a to spíše rozhodilo hosty, kteří druhou sadu zbytečně ztratili a po nervózním výkonu posledním míčem (přes jejich možná oprávněné protesty u rozhodčích) také tu třetí: 2-2. Utkání vložených dvojic zvládli na výbornou Hartman s Prouzou, kteří své soupeře doslova zničili svými kraťasy a Zbečník znovu vedl: 2-3. V singlu Vlach nezačal dobře, když si nemohl poradit s výborným servisem domácího Mikuly a první set ztratil. Ve druhém setu se dostal do hry, ovšem za stavu 8:8 zbytečně zkazil lehký míč, který byl rozhodující a bylo znovu srovnáno: 3-3. Řehákova trojice začala perfektně a v 1. setu nedala domácím vůbec šanci, výpadek hostí však znovu přišel a rozhodovat musel 3. set. V něm na útoku zářil hostující Řehák a hosté tak znovu byli o krůček vepředu: 3-4. Valáškova trojice měla výborný vstup do utkání a vedla v 1. setu 8-6, v koncovce však najednou nemohla dát bod a soupeř stav otočil. Také druhý set byl dramatický, k nervóznímu utkání nepřispěli ani nepřesní rozhodčí, za stavu 9:9 domácí svůj útok proměnili: 4-4. V souboji hlavních dvojic Řehák s Kleandrem získali 1. set, začátek druhého setu jim však nevyšel a přes veškerou snahu už ho nezachránili. V rozhodující sadě však byli hostující hráči lepší a zajistili tak již jistý bod pro Východočechy: 4-5. V poslední dvojici nastoupili Valášek s Vlachem a vzhledem ke zranění domácího Hyžáka a oslabené domácí sestavy zbečnický tým věřil ve výhru. Po zodpovědném výkonu zvítězil Zbečník hladce ve 2 setech a mohl se tak radovat z první výhry na hřišti soupeře: 4-6!

,,Chyběli nám Andrýs a mladý Kábrt, který hrál souběžné utkání BDL v Českých Budějovicích. Průběh utkání byl jako na houpačce, nakonec celý zápas zlomila až za stavu 4:4 dvojice Řehák, Kleandr, která vyhrála obě svá utkání, v poslední dvojce pak domácím již citelně scházel k Valovi zraněný Hyžák. Jsme strašně rádi, že jsme tohle těžké utkání nakonec zvládli vydřít a vezeme zlaté 2 body, i když náš výkon měl mnohdy k ideálu daleko a byl dost nervózní. Naším nejlepším hráčem byl Jan Kleandr, který získal společně s Martinem Řehákem 3 body, velmi důležitým bodem byl pro nás také ten z utkání vložených dvojic, ve kterých má zatím 100% bilanci Zdeněk Prouza. Stínem utkání bylo pak zranění domácího mladíka Hyžáka, kterému přeji za celý tým brzké uzdravení. Věřím, že nás zisk 4 bodů z tohoto náročného víkendu trochu uklidní do dalšího průběhu sezony a přidáme ještě i další.,, hodnotil vedoucí Zbečníka Lukáš Vlach

Sestava Zbečníka: Hartman (C), Řehák, Kleandr, Valášek, Vlach, Doležal, Prouza

Tabulka zbečnické skupiny: http://nohejbal.org/index.php?option=com_wrapper&It

 

Dorostenci vezou z Jihu Čech první výhru!

CIMG7595

Mladé družstvo Zbečníka sehrálo v dalším kole dorostenecké ligy náročný dvojzápas v Českých Budějovicích.

BDL: České Budějovice A-Zbečník 6:1

Hodnocení: Především pro nás škoda druhé dvojky a druhé trojky: oba zápasy kluci rozehráli výborně, ale bohužel znovu nezvládli koncovky. Mrzí mě, že jsme vedli po první dvojce 1:0, a přesto se nám nepovedlo získat bod, se kterým bych byl z tohoto utkání spokojený. Soupeř hrál ale opravdu výborně a zaslouženě vyhrál.,, 

Bodovali: Šimek, Levý

BDL: České Budějovice B-Zbečník 2:5

Hodnocení: V tomto zápase bylo zlomové, že jsme zvládli po boji urvat důležité první dvě dvojky, pak jsme sice nedotáhli skvěle rozehraný 3.set ve trojici  k vítězství, důležitý singl a druhou trojku jsme ale vzápětí zvládli a zajistili si tak vůbec první výhru v BDL.

S výkonem ve druhém utkání jsem spokojený, kluci zabojovali a zaslouženě vyhráli, přestože zápas to nebyl vůbec jednoduchý a domácí hráli velmi dobře. K úplné spokojenosti z tohoto náročného dvojutkání mi chybí 3. bod, ke kterému nám chyběl v součtu obou zápasů kousíček, nicméně jsme moc rádi za první výhru a pokusíme se v příštích dvou domácích zápasech na ni navázat.,,

Bodovali: Kábrt, Pohl

Šimek, Levý

Kábrt

Šimek, Levý, Středa

Kábrt, Středa

Sestava Zbečníka: Kábrt (C), Pohl, Šimek, Levý, Pošepný, Středa, Polák.

Tabulka BDL: http://nohejbal.org/index.php?option=com_wrapper&Itemid=94

Tento týden sehrají dorostenci Zbečníka dva domácí zápasy: v pátek 8.5. od 14 hodin přivítají v hronovské hale SK Start Praha, kde se dá očekávat vyrovnaný zápas a velký boj, v neděli od 14 hodin pak vyzvou SK Liapor Witte Karlovy Vary. Přijďte je podpořit!!!