Dorost Zbečníka získal s Dynamem ČB 3 body!

11235352_1077307385630324_7410113864467401934_o

BDL: TJ Sokol Zbečník-TJ Dynamo České Budějovice A 3:4
V dalším kole dorostenecké ligy čekal na zbečnické mladíky náročný dvojzápas s Českými Budějovicemi. Nejprve se domácí utkali s jihočeským A týmem, který je po zásluze na 3. místě tabulky. Zbečník nastoupil oslabený bez Matěje Šimka, i tak se chtěl pokusit uhrát alespoň 2 zápasy, což by znamenalo zisk cenného 1 bodu do tabulky.
Do úvodní dvojice postavil Zbečník Kábrta s Pohlem. Tato dvojice leváků po velmi solidním výkonu zaskočila své soupeře (Žikeš, Z. Koudelka) a zvítězila ve 2 setech: 1-0. Pošepný s Levým vzápětí získali po výborném výkonu nejtěsnějším poměrem 1. set, pak se však projevila velká kvalita hostující dvojice (Višvader, V. Koudelka), která ve 2. setu jasně dominovala a také ve 3. setu už byla lepší: 1-1. Domácí trojice Pošepný, Levý, Středa neměla v dalším utkání příliš šanci proti strojově přesné hře Dynama, které se tak dostalo bez problémů do vedení: 1-2. Vyrovnaný duel kvalitních singlistů-to byl souboj Kábrta s Višvaderem, v obou setech byl k vidění velký boj. První set získal hostující hráč poměrem 8-10, v tom druhém vedl Kábrt 7-4, ale nadějné vedení ztratil a za stavu 9-9 smolně zakončil do pásky: 1-3. Do druhé trojice nastoupili za domácí Kábrt, Pohl a Polák, u soupeře měl jeden z hráčů (Z. Koudelka) zdravotní potíže, přesto Jihočeši získali 1. set. V tom druhém domácí výborně zabojovali, dostali se hned v úvodu do vedení a to udrželi až do konce. V rozhodujícím setu byl k vidění obrovský boj, který rozsekl domácí Kábrt za stavu 9-9 tvrdým útokem z těžké pozice, když z dálky prostřelil téměř neprostupnou obranu Budějovic a Zbečník se tak již mohl radovat z bodu: 2-3. V následující dvojici Kábrt s Pohlem po velkém boji 1. set ztratili 9-10, pak se však ještě zlepšili a po zásluze srovnali s elitní soupeřovou dvojicí (Višvader, V. Koudelka) krok. Také ve 3. setu domácí celek zahrál skvěle a bylo srovnáno: 3-3! V rozhodujícím zápase proti dvojici se zraněným Z. Koudelkou vedli domácí Pošepný s Levým 6-3 a vypadalo to pro domácí hodně nadějně, avšak několik chyb a problém s příjmem vysokého podání soupeře znamenal obrat a zisk 1. setu pro hosty. Druhý set už byl přes domácí střídání Poláka za Pošepného na jednu branku pro hostující tým, který tak získal z tohoto utkání 2 body: 3-4.

,,S bojovným výkonem i s výsledkem jsem proti silnému soupeři, kterému patří budoucnost českého nohejbalu a je radost se na jeho hru dívat, spokojený, velmi dobře tentokrát zahrála především dvojice Kábrt, Pohl. Soupeřův výkon ovlivnilo zranění Zdeňka Koudelky, přesto zaslouženě zvítězil. Opět se ukázala naše velká bolest: příjem vysokého podání half-volejem, na kterém musí kluci hodně zapracovat.,, hodnotil Lukáš Vlach 

BDL: TJ Sokol Zbečník-Dynamo České Budějovice B 5:2
Do úvodní dvojice nastoupili proti B týmu Budějovic za domácí znovu Kábrt s Pohlem. V prvním setu se poměrně trápili a vyhráli až nejtěsnějším poměrem. Druhý set už zvládli lépe a domácí vedli: 1-0. Také ve druhém zápase v 1. setu rozhodovaly devítky a znovu byli úspěšnější domácí (Polák, Levý). Ve druhém setu už pak hráči Zbečníka jasně dominovali: 2-0. V trojicích je síla u budějovických větší a to se znovu potvrdilo. Domácí sestava Kábrt, Pohl, Polák 1. set ztratila, ve druhém setu v koncovce domácí udrželi nervy na uzdě a srovnali. Ve třetím setu pak Zbečník vedl 9-8, po velkém boji se však tentokrát radovali Jihočeši: 2-1. V souboji singlistů Kábrt v 1. setu vládl, v tom druhém se však hostující Bělik zlepšil a vedl ještě 7-9. Kábrt však zabojoval a za devítek soupeř zkazil: 3-1. Velký boj přineslo střetnutí druhých trojic, domácí sestava Pošepný, Levý, Středa nejprve 1. set získala 10-9, ten druhý získal naopak stejným poměrem hostující tým. Ve třetím setu domácí prohrávali po svých laciných chybách už 6-9, ale pak ještě zabojovali a soupeř znervózněl. Dvakrát si dobře nepříjmul a Levý za devítek trefil pro domácí již jisté 2 body-4:1! V dalším zápase nastoupil s Kábrtem Středa a zápas znovu dospěl do rozhodujícího setu a stavu 9-9. Znovu se radoval Zbečník a v posledním zápase se tak mohl pokusit o zisk 3 bodů: 5-1. O ten bojovali Levý, Pošepný a střídající Polák. První set se proti té lepší dvojici hostů domácím hráčům nevydařil a jasně ho prohráli. Ve druhém setu Zbečník po výrazně zlepšené hře vedl 8-4, vedení však promarnil a tentokrát se za stavu 9-9 radovali hosté: 5-2. I přesto si mohl Zbečník dát znovu svůj oblíbený vítězný pokřik. :-)

,,Se dvěma body jsem spokojen, mrzí mě jen zbytečně promarněné vedení v poslední dvojici (ve2. setu 8-4), soupeř si ale bod určitě zasloužil. Musím smeknout před kapitánem Lukášem Kábrtem a ocenit jeho přístup. Za 2 dny odehrál v součtu s ligovým zápasem mužů neskutečnou porci zápasů včetně 3 singlů, přesto nic nevypustil a zvládl to na jedničku. Tentokrát si zahrál při absenci Matěje Šimka více i David Polák a odehrál oba zápasy velice solidně, ve druhém utkání zabojovala i druhá trojice a věřím, že hlavně pro Míšu Pošepného bude tato výhra povzbuzením. Obě družstva Dynama jsou perfektně vedená, jeho hráči působí sympaticky a přeji jim hodně štěstí do dalších bojů. Pojistili jsme si touto důležitou výhrou skvělé 6. místo v BDL, což je pro nás velký úspěch. Kromě suverénních Modřic a Prostějova se nám navíc podařilo bodovat se všemi týmy.,, dodal spokojeně Lukáš Vlach

Sestava Zbečníka: Kábrt, Pohl, Levý, Pošepný, Polák, Středa.

Výsledky a tabulka BDL: http://nohejbal.org/index.php?option=com_wrapper&Itemid=94