V Železném Brodě jediný míč od finále!

12039384_1179382308756164_3129430711226198265_n
Dvě zbečnické sestavy se představily na výborně obsazeném turnaji v Žel. Brodě a svými slušnými výkony i výsledky se v konkurenci 19 trojic rozhodně neztratily. B tým v sestavě Doležal, Prouza, Hartman po velmi dobrém výkonu ve skupině na lepší remízu porazil Start Praha (Tůma), pak zdolal 2:0 domácí oddíl Koberovy A a na závěr skupiny sehrál povedenou partii s Pavlem Kopem, který turnaj odehrál s našimi dobře známými Pupákem a Jardou Hoffmanem. Ve druhém setu se především Kebabovi hodně dařilo na útoku a kluci set získali nejtěsnějším poměrem 10:9 a postoupili tak nakonec do osmifinále ze 2. místa, Kop byl až třetí a hned v osmifinále tak musel na tým Milana Kučery Totální nasazení, které ve skupině překvapivě hladce podlehlo Součkově trojici. Tento osmifinálový šlágr pak skončil vítězstvím TN, takže Kop se nedostal ani mezi nejlepších 8 celků turnaje!
A tým se představil vůbec poprvé ve složení Řehák, Valášek, Vlach a otázkou bylo, jak se na hřišti srovnáme a zda-li to bude fungovat. Hned po příjezdu vlakem jsme museli nepříliš rozcvičení nastoupit na 1. zápas, a navíc proti favoritům z Čakovic v čele s Macurkem. Začali jsme výborně a získali nadějné vedení 7:4. Bohužel jsme pak udělali několik zbytečných chyb a soupeř srovnal, přesto za stavu 9:9 jsme měli závěrečný útok, ten ale skončil v zámezí. Také ve druhém setu jsme se dostali do tříbodového vedení, které jsme znovu ztratili a znovu se nejtěsnějším poměrem radovalo ČAKO. Ve druhém zápase se nám podařilo zdolat Santa Puello s Tomášem Zelbou, v tom třetím jsme po nepříliš povedeném výkonu čistě remizovali s Chotyní. V závěrečném utkání skupiny jsme se utkali s Mnichovým Hradištěm v čele s Šimáněm. Abychom skončili ve skupině druzí, potřebovali jsme zvítězit. První set se nám vydařil na výbornou (10:5), v tom druhém jsme však nezachytili začátek a hned 1:5 prohrávali. Zabojovali jsme však a v napínavé koncovce jsme za devítek byli úspěšnější a stejně jako béčko tak skončili v základní skupině druzí.
V osmifinále vypadlo hned několik favorizovaných sestav-Start (Tůma), Čelákovice (Padělek, Mareček, Marek), Kladina (Kop), ale obě naše družstva ho zvládla. Béčko zdolalo Koberovy B, když po jasně vyhraném setu museli rozhodnout devítky, za kterých soupeř vyhodil. Áčko zvládlo své utkání s družstvem Písty po vyrovnaném začátku s o něco menšími problémy rovněž ve 2 setech.
Ve čtvrtfinále již končila všechna legrace, na obě naše trojice čekali vítězové skupin. Rozjeté TN si poradilo s Čakovicemi, nezaváhalo ani Mnichovo Hradiště. Kluci nastoupili proti skvěle hrajícímu týmu s názvem Jenom (mix hráčů extraligového Šacungu, Startu a Radotína). Tento tým měl skvělé pole, navíc byl i v útoku hodně nekompromisní. Začátek utkání byl jasně v jeho režii (6:0) a prakticky byl set ztracen, ve 2. setu se kluci snažili s vývojem něco udělat, ale poprvé na turnaji hodně kazili na útoku a soupeř dokráčel k jasnému vítězství. Na A tým čekala výzva v podobě Součkovi trojice (Lukáš, Strmiska a Kábrt). Valda před zápasem hovořil, že jsme zatím nezahráli zcela na maximum možností, že můžeme hrát lépe a šance tu je, přesně tak to taky vypadalo. Podali jsme jasně nejlepší a mimořádně bojovný výkon, dařilo se nám velice na útoku, k tomu Valdovi dobře držel Lukáše blokem, který tak poprvé na turnaji pod tlakem velmi znejistěl. Opařený soupeř neustále prohrával, nedostal se příliš do hry a překvapivě jasné vítězství poměrem 10:6, 10:5 bylo na světě!
Postup mezi nejlepší čtyři už byl skvělým úspěchem, chtěli jsme se už ale pokusit o stupně vítězů. V semifinále nás čekal kat našich kluků a strojově hrající Jenom. První set byl na jednu branku pro soupeře, který měl fantastické pole, my naopak nenavázali zprvu na bojovný výkon ze čtvrtfinále. Také ve 2. setu to bylo již 2:5, pak ale jak když přepne, začali jsme se rvát, chytat v poli a podařilo se nám stav srovnat. V napínavé koncovce se Maňasovi podařilo za devítek rozhodnout a krásná podívaná tak dospěla do třetího setu. V něm se hrál parádní a mimořádně obětavý nohejbal, soupeř měl 2 body náskok, znovu jsme však srovnali na 9:9 a těžký útok soupeře jsme chytili. Maňas trochu zaváhal, jestli nekopat ze druhé přes a nenahrál Tomášovi ideálně, ten zahrál v nouzi pouze do sítě.
Velká škoda, obě družstva si za svůj výkon však po utkání zasloužila velký aplaus a potlesk od přítomného publika. V druhém semifinále přehrál Kučerův tým ten Šimáněho a my si tak střihli v boji o bronz odvetu s Mnichovým Hradištěm.
Přeci jen se na nás v úvodu podepsala nešťastná semifinálová porážka, kde jsme do utkání dali všechno a hned museli mazat tříbodovou ztrátu. To se nám sice povedlo, ale závěr 1.setu se lépe vydařil soupeři. Ve druhém setu jsme však znovu zabojovali a nedali soupeři šanci-10:2! V tom třetím nám však utekl začátek, přišlo několik chyb a točilo se za téměř beznadějných 1:5. Ještě jsme se pokusili s tímto průběhem něco udělat a snížili na dvoubodový stav (5:7). Za tohoto stavu jsme neproměnili dvakrát nadějný útok a zkušený Šimáně nakonec utkání dobodoval, přestože jsme závěr odehráli se ctí, výpadek a ztráta z úvodu setu již byla proti kvalitnímu soupeři moc velká.
Přítomnými hráči i diváky byly naše výkony hodnoceny až nadneseně (například polařské srovnání s Martinem Perunem přišlo až úsměvné), je ale pravdou, že jsme se nepředvedli po pomalejším rozjezdu ve skupině a chvilce sehrávání ve vůbec špatném světle. Jen zamrzí, že nám podobně jako v Havl. Brodě utekla bedna velmi těsně a o 1 balon.. Ve finále TN přehrálo tým Jenom a ve velké formě hrající Milan Kučera triumfoval podobně jako v Havlíčkově Brodě.
Výsledky Zbečníka:
Skupina:  Zbečník B-Start 1:1 (10:6, 9:10), Zbečník B-Koberovy A 2:0 (10:4, 10:9), Zbečník B-Kladina 1:1 (7:10, 10:9), 2. místo sk. D,
Zbečník A-Čakovice 0:2 (9:10, 9:10), Zbečník A- Santa Puerllo 2:0 (10:5, 10:5), Zbečník A-Chotyně 1:1 (10:7, 7:10), Zbečník A-Mn.Hradiště 2:0 (10:5, 10:9), 2.místo sk. C.
Osmifinále: Zbečník B-Koberovy B 2:0 (10:5, 10:9), Zbečník A-Písty 2:0 (10:6, 10:5)
Čtvrtfinále: Zbečník B-Jenom 0:2 (2:10, 5:10), Zbečník A-Čeluloz tým 2:0 (10:6, 10:5)
Semifinále: Zbečník A-Jenom 1:2 (2:10, 10:9, 9:10)
O 3. místo: Zbečník A-Mn. Hradiště 1:2 (8:10, 10:2, 8:10)
Finále: TN-Jenom 2:0
Konečné pořadí
1. TN (M. Kučera, R. Jeník, V. Holas)
2. Jenom (Kačírek, ??)
3. Mn.Hradiště (D. Šimáně, M. Šenkýř, ?)
4. Zbečník A (T. Valášek, M. Řehák, L. Vlach)
5.-8. Zbečník B (L. Doležal, Z. Prouza, D. Hartman), Čakovice (T. Macurek, M. Strejček, P. Poncar), Čeluloz tým (L. Souček, M. Strmiska, LKábrt), Osečná
9.-16. Kladina (P. Kop, J. Hoffmann, J. Kleandr), Čelákovice (M. Padělek, B. Mareček, Marek), Start (D. Tůma, O. Bálek,?), Šaolin, Šmidliboys, Ohrazenice, Koberovy A, Koberovy B
17.-19. Sloupno, Santa Puello (T. Zelba, Kraus, Gombar), Mladějov