Oslabený A tým hladce prohrál, čekají ho klíčové zápasy. Dorost se nadřel, ale zvítězil.

13248382_556893714511157_70808855903538371_o 13243680_556899214510607_242937094471077938_o 13230331_556893767844485_5962877540141620976_n 13245361_556898381177357_6757754041481562458_n
2LM: Vsetín B-Zbečník 6:1
Do Vsetína jsme odjeli pouze v šesti hráčích bez kapitána Hartmana a obou úderných smečařů Valáška a Řeháka. Soupeř naopak nastoupil v 9 hráčích, ze kterých hned 3 nastoupili v základu A týmu pak i odpoledne proti Modřicím v extralize, tudíž se nedaly čekat zázraky a utkání tak mělo být spíše otázkou skóre ve prospěch Vsetína.
První dvojku jsme odehráli s Poldou a proti domácí hlavní dvojici Mikula, Kůrka jsme neměli příliš nárok. Vsetínští měli v tomto zápase téměř strojově přesnou mezihru podpořenou nekompromisním útokem obou hráčů a bez větších problémů se ujali vedení: 1-0.
Do druhé dvojky jsme nasadili zbylé dva Lukáše (Kebab, Kábrtka) proti Nezvalovi s Tomkem. Do poloviny obou setů jsme drželi zcela vyrovnaně krok, jenže série chyb v rozhodujících momentech znamenala naší ztrátu naděje na srovnání: 2-0.
Trojky už byly vyrovnanější, je ale pravdou, že domácí nenasadili úplně nejsilnější složení. Poldova trojka s Culdou a Lukášem K. měla 1. set slušně rozehraný, ale nakonec ho ztratila. V tom druhém se pak Ondrovi povedlo několikrát bodově zablokovat, což v kombinaci s několika chybami soupeře znamenalo srovnání a zisk našeho prvního setu v zápase. Do rozhodující sady nasadili domácí na útok Mikulu. Za stavu 5:6 sporný míč přisoudili rozhodčí domácím a my neuhráli ve 3. setu už pak ani míč: 3-0.
Kebab, Bedna, Lukáš V. to byla sestava naší druhé trojice. Nezačali jsme ideálně, ale nakonec se nám podařilo první set otočit ve svůj prospěch. Ve druhém setu jsme vedli 9:8 a měli tak k dispozici 2 mečboly. Ty jsme ale trestuhodně zahodili, poslední míč skončil v zámezí a to nás poznamenalo i do 3. setu: 4-0.
Vložka Bedna s Culdou a velmi vyrovnaný začátek. Za stavu 9:9 si Culda znovu po týdnu neodpustil drze zakončit hlavou, tentokrát mu to ale vyšlo a vedli jsme. Druhý set byl naopak jasně v režii domácích, Culda evidentně měl problém s pohybem kvůli bolestem zad a rozhodovat tak musel 3. set. Již počtvrté z 5 vloženek rozhodoval letos úplně poslední a nervy-drásající míč ve třetím setu, který opět přelétl několikrát přes, aby nakonec skončil po útoku domácích v zámezí. Konečně tedy čestný bodík i pro nás: 4-1!
Na řadě byl singl a Mikula versus Lukáš Kábrt. V prvním setu se stav přeléval ze strany na stranu, k vidění byl velký boj a za devítek Lukáš míč vydřel! Ve druhém setu se domácí borec zlepšil a srovnal. Ve třetím setu stav dospěl znovu do devítek, kdy Kábrtka po slušném příjmu bohužel zakončil do zámezí a smolně podlehl-5:1.
Domácí trojice již s Mikulou v základu neponechala proti naší trojici již nic náhodě a kromě vyrovnaného začátku zajistila domácím poslední bod a pohodlnou výhru: 6-1.
Máme to tedy za sebou, nutno říci, že jsme byli v dané situaci trochu smířeni s osudem. Poděkování patří všem, kdo dlouhou cestu absolvoval, pobyt jsme si protáhli extraligovým duelem Vsetína s Modřicemi a o zábavu se tradičně staral především Bedna.
Nás nyní čekají zápasy pravdy, kde se bude rozhodovat o našem dalším působení v lize, aktuálně máme z 5 kol pouze 2 body a jsme na předposledním 7. místě. V sobotu nás čeká v domácím prostředí nováček z Dalečína, který sice ještě nebodoval, ale poslední dva zápasy po bodech již sahal, když v obou podlehl jen těsně 4:6.
Problémy se zraněními má navíc čerstvě Polda (kotník), Culda (záda) a zcela v pořádku není ani David (bolavé koleno). Valda snad již bude přes bolavou kyčel k dispozici, u Maňase a jeho startu v utkání visí velký otazník. V záloze máme ještě nadějné mladíky. Doufám, že na nás naši příznivci po dvou slabších domácích výkonech nezanevřeli a přijdou v nás v těžké situaci v tuto sobotu od 9 hodin s Dalečínem podpořit!
BDL: Zbečník-Modřice 4:3
Ve 3. kole Botas dorostenecké extraligy jsme přivítali v důležitém souboji o 2. místo v tabulce Modřice. Nastoupili jsme poprvé na kurtech ve Velkém Dřevíči, stav hřiště má zatím bohužel k ideálu dost daleko.
Do 1. dvojky nastoupili Lukáš s Tomášem a 1. set po solidním výkonu v pohodě vyhráli. Ten druhý ale začali mizerně a hned ztráceli 1:5. Po oddechovém čase ale kluci dokázali ztrátu smazat, stav srovnat a v napínavém závěru byli za devítek úspěšní: 1-0!
Matěj s Vaškem nezačali ideálně, přesto 1. set nakonec získali. Ve 2. setu ale podali velmi špatný výkon a šlo se do rozhodující sady. V něm nervózní utkání dospělo do devítek, naštěstí poslední míč patřil nám: 2-0!
Do trojky nastoupili Tomáš, Lukáš a Pavel, chtěl jsem síly rozložit vyrovnaně do obou trojic. V 1. setu ale byla vidět nesehranost a horší mezihra, Modřice se tedy ujaly vedení. Do druhé sady nastoupil na nahrávku Vašek, hra se zlepšila a srovnali jsme stav. Ve třetím setu jsme ztráceli ještě 7:8, naštěstí úplný závěr patřil znovu nám, když utkání skvělým blokem zakončil Tomáš: 3-0!
Následoval singl a jasný vrchol dne. Lukáš si před 14 dny proti Hanusovi vůbec neškrtl, tentokrát však byla od začátku k vidění velká a velmi vyrovnaná bitva o každý míč. V koncovce 1. setu přeci jen modřický hráč toho našeho přetlačil. Od půlky druhého setu měl také navrch a vedl 9:5. Lukáš se ale nevzdal a 5 body v řadě předvedl dokonalý a zázračný obrat, čímž si vynutil 3. set. V něm dlouhou úvodní výměnu získal Hanus, poté i díky horším 2 odskokům ztratil Lukáš i další 2 míče a Hanus disponoval znovu vedením 9:5. Lukáš ale opět neuvěřitelně zabojoval, vytáhl neskutečný míč a znovu dokázal srovnat na 9:9. Poslední míč však dopadl lépe pro modřického hráče a Lukáš tedy podruhé za dva dny podlehl v singlu smolně posledním možným míčem: 3-1.
Do druhé trojky nastoupili Matěj, Míša a Vašek. Začali jsme výborně a získali vedení 4:0. Poté jsme se však zasekli a nebyli schopni dát bod a stav se otočil na 4:6 pro Modřice. Vyrovnaný boj pokračoval, znovu stav dospěl do devítek, kde byli tentokrát úspěšnější hosté. Také druhý set byl velkou tahanicí, tentokrát jsme se posledním míčem radovali my. V rozhodující sadě vytáhly Modřice v obraně několikrát až neskutečné míče a nakonec nás v koncovce přetlačily: 3-2.
Bylo tedy jasné, že plný bodový zisk již ze zápasu nevydolujeme a budeme rádi za vítězství. Po deštíku na těžkém terénu nastoupili David s Tomášem a zprvu trošku haproval příjem. Po 2 chybách na útoku od Tomáše přišlo ještě zkažené podání, přestože jsme mohutně stahovali, set již nezachránili. Úspěšná pohárová sestava tak musela vyhrát dva sety za sebou, jinak bylo zle. Ten druhý jsme, až na tradiční menší problém dohrát v klidu, zvládli a srovnali. První bod v rozhodujícím setu získaly Modřice, poté jsme však bodovali už pouze my, při jednom z klíčových míčů za stavu 7:6 reklamovali hosté dvojdopad (ruku do ohně dám za to, že chybně), což zřejmě rozhodlo a naši tak získali rozhodující bod: 4-2.
Závěr byl zbytečně vypjatý a situace se z obou stran trochu zbytečně vyhrotila, což pokračovalo i nadále.
V poslední dvojici již o mnoho nešlo, Matěj odjel studovat na maturitu a vzhledem k tomu, že jsem střídal na pár míčů v první dvojce Míšu za Vaška zbyla jediná možnost sestavy: Míša s Vaškem. Tato poslední dvojice se nám příliš nepovedla, utekl již samotný začátek, což rozhodlo o celém úvodním setu. Ve druhém setu se soupeř vyrovnal lépe i se sílícím větrem a na hřišti vládl především Hanus: 4-3.
Nikdo od nás nezahrál nějak excelentně, naopak soupeř podal velmi slušný a bojovný výkon, proto jsem nakonec rád za výhru, čímž jsme si upevnili 2. příčku po polovině základní části BDL o 2 body před Modřicemi. Zdaleka však není vyhráno, příště doma přivítáme vedoucí Vsetín.