Statečný boj našeho nově se rodícího B týmu

Nohejbal: Přátelské utkání Zbečník B-Dvůr Králové nad Labem 2:3

Béčko odehrálo ve 4 lidech (Milan Ansorge, Dan Bitnar, Libor Hejduk a Venda Pohl) celý náročný přípravný zápas proti ambicióznímu soupeři, který letos hodlá zaútočit na postup z okresní soutěže Hradecka.

První dvojka Milan s Danem velmi smolně prohrála na devítky rozhodující set prvního zápasu, poté Libor s Vaškem také po horším začátku soupeři statečně vzdorovali, ve 2.setu dokonce vedli 9-7 a měli útok, třetí set ale nakonec nevybojovali. Po dvou utkáních dvojic to tedy bylo 0-2 přes naše slušné výkony.

Milým překvapením pro mě byl výkon naší trojice. Všichni zahráli excelentně a vynikajícího soupeře zcela zaslouženě porazili 3-2 na sety! Vedli jsme 2-0, soupeř v dramatickém čtvrtém setu zvítězil 10-9 a vynutil si rozhodující set, tam naši borci ale znovu zabojovali a snížili na 1-2! Milan odtáhl na síti všech 5 setů a dařilo se mu téměř vše, na co sáhl, stejnou porci zvládla odehrát na zadáku (a nutno říci, že také skvěle) i naše velká naděje Venda.

Vzápětí Milan s Danem po bezchybném výkonu jasně ve 2 setech vyhráli dvojku (10-4, 10-5!) a srovnali na 2-2!

Rozhodující zápas začal z našeho pohledu skvěle, Vašek s Liborem se nesli na vlně euforie a vyhráli 1. set 10-6, ve druhém setu ale nezachytili začátek a soupeř srovnal. Rozhodující set byl do půlky setu zcela vyrovnaný, v závěru přeci jen měl Dvůr o něco více sil a také zkušeností a dotáhl zápas do vítězného konce.

Velmi povedená příprava, naši bojovali jeden za druhého a všichni hráli opravdu výborně. Jen tak dál! :)