Velkopetrovický Šlajs 2014

Tradičního turnaje dvojic se zúčastnilo 12 krajských mančaftů, z ligových hráčů tentokráte nedorazil nikdo, protože vyšší soutěže jsou již v plném proudu. K největším favoritům patřila batňovická dvojice s názvem Vemena (Minařík, Sedláček) a také Černčice A (Marek, Řehák).

Sokol Zbečník vyslal do boje dvě družstva-tradiční sestavu Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach a také nově utvořenou dvojici Lukáš Doležal, David Hartman.

Systém byl opět jako na Memoriálu Ládi Hrnčíře olympijský, tedy 3 skupiny po 4 týmech. Bodově nejlepší 4 družstva šla ze základních skupin přímo do čtvrtfinále, zbytek na 5.-12.místě s to rozdal v předkole Play-off.

Los si celkem zalaškoval, když k sobě přisoudil do skupin jak obě petrovické dvojice, tak i ty zbečnické, rovněž Batňovice si daly oddílová derby. V Céčku jednoznačně vládla dvojice Minařík se Sedláčkem, která jako jediná neztratila ani set a šla tedy do čtvrtfinále z 1.pozice, ve vyrovnaném áčku zvítězil se 4 body batňovický Šíša tým (Šaroun, Pech) a v béčku lehce překvapivě triumfoval Zbečník A (Prouza, Vlach), který s 5 body postoupil celkově ze 2.pozice přímo do čtvrtfinále. Podařilo se mu zvítězit celkem čtyřikrát 10-9 (z toho dvakrát s Černčicemi A) a v závěrečném utkání skupiny mu tak na 1.příčku ve skupině stačila i remíza s oddílovými kolegy (Doležal, Hartman). Ti prohráli na úvod ve 2 setech s černčickými favority ale neustále se zlepšovali, jak ukázal pak další průběh turnaje. Jako čtvrtí se přímo do čtvrtfinále dostali Janci (Dvořáček, Moglichová).

V osmifinále smolně posledním zkaženým míčem prohrála s Bednovou dvojicí ta pekelská (Krejčík, Rychtařík), taktéž vypadla s Černčicemi A oslabená sestava Úpičáků (Staněk, Horák), které se bohužel již předtím zranil Míra Staněk a musel ho v utkání zastoupit p. Friml. Nezaváhali ani Lukáš s Davidem s Velkými Petrovicemi  (Friml, Vinter) a také domácí Votýpkáři (Eross, Sarah), kteří vyhráli s Černčicemi B (Poláček, Dostál).

V úvodním čtvrtfinále si Eross s Valdou poradili ve 2 setech s Janky, Míňa se Sedláčkem nedali šanci Bednovi s Gofem, Lukáš s Davidem přetlačili ve 3.setu Šíša tým a Zbečník A po svém jednoznačně nejlepším a nejbojovnějším výkonu dne opět zdolal Černčice A 2-0, v obou setech poměrem 10-6!

V semifinále Votýpkáři nestačili na Vemena a ve zbečnickém derby měla dlouho navrch dvojice Culda, Lukáš. Několik vlastních chyb po úvodním vyhraném v dobře rozehraném 2.setu však poslal zápas do rozhodujícího třetího dějství, kde posledním možným míčem vyhrál Zbečník B dalším z nekompromisních útoků od ve formě hrajícího Lukáše Doležala.

Oba poslední zápasy měly překvapivě jednoznačný průběh, Zbečník A se oklepal po smolné porážce v semifinále a v boji o 3.místo Erosse s Valdou (až na mírné problémy v úplném závěru) porazil poměrně přesvědčivě 2-0 a ve finále korunoval svůj překvapivý triumf Zbečník B, který nedal po vynikajícím výkonu příliš šanci favorizované dvojici Vemen a jen podtrhl skvělý úspěch na dvojkovém turnaji pro zbečnický nohejbal. Tato umístění jsou pro nás slibným příslibem těsně před začátkem letošní sezony.

Výsledky Zbečník A (Culda, Lukáš V.)

Skupina: Zbečník A–Velké Petrovice 2:0 (10-6, 10-9), Zbečník A-Černčice A 2:0 (10-9, 10-9), Zbečník A-Zbečník B 1:1 (10-9, 6-10)

Čtvrtfinále: Zbečník A-Černčice A 2:0 (10-6, 10-6)!

Semifinále: Zbečník A-Zbečník B 1:2 (10-8, 7-10, 9-10)

O 3.místo: Zbečník A-Votýpkáři 2:0 (10-5, 10-8)

Hodnocení: Ve skupině povětšinou spíše trápení, přesto se nám povedlo postoupit přímo do čtvrtfinále, v klíčovém utkání s Černčicemi jsme v prvním setu otočili spíše díky chybám soupeře ze 3-6, ve druhém setu pak po zlepšeném výkonu málem zase ztratili vedení 9-6 (stejně jako v 1.zápase proti Petrovicím ve druhém setu), naštěstí se nám tentokrát (ve skupině) na devítkách dařilo. V posledním zápase v derby jsme opět otočili nepříznivý vývoj a urvali koncovku 1.setu, druhý set, ve kterém už nám o mnoho nešlo, pak nevyšel.

Ve čtvrtfinále jsme se vyhecovali jako již bývá poslední dobou na turnajích téměř tradicí proti silným (Maňasovi a Honzovi-ať už ve dvojicích či trojicích snad 6 výher v řadě?) k jasně nejlepšímu výkonu a zaslouženě vyhráli. Velká škoda semifinále, kde jsme nedotáhli dobře rozehrané utkání a nezopakovali tak dobrý výkon jako v předchozím zápase. Jediná porážka na turnaji tedy alespoň byla s našimi kluky. O třetí místo jsme naštěstí zabojovali a proti nejspíš první petrovické dvojici v soutěži zaslouženě uhráli výborné 3.místo. Culda, ač není se sebou tradičně příliš spokojen, zahrál velmi dobře. Já jsem se necítil příliš fyzicky dobře (na čemž se asi se podepsala pauza se zraněným ramenem), ale celkově to šlo a bronz pěkný, nejvíce potěšilo v laufu a výborně odehrané vítězné čtvrtfinále.

 Výsledky Zbečník B (David, Lukáš D.)

Skupina: Zbečník B-Černčice A 0:2 (8-10, 5-10),

Zbečník B-Velké Petrovice 2:0, Zbečník B-Zbečník A 1:1 (9-10, 10-6)

Osmifinále: Zbečník B-Velké Petrovice 2:0

Čtvrtfinále: Zbečník B-Šíša tým 2-1

Semifinále: Zbečník B-Zbečník A 2:1 (8-10, 10-7, 10-9)

Finále: Zbečník B-Vemena 2:0 (10-7, 10-6).

Hodnocení: Co dodat? Poprvé v této sestavě a hned prvenství na těžkém dvojkovém turnaji, z čehož byli překvapení i samotní kluci. Od začátku měly jejich výkony vzestupnou tendenci, jedinou porážku jim uštědřil hned v úvodním zápase Maňas s Honzou. Hoši zvládli i těžké čtvrtfinále s Šíšou, v semifinálovém derby byli o chlup lepší a asi nejlepší výkon si schovali na finále, které proti favoritům jasně vyhráli. Jako vždy skvělý hecíř a bojovník David a téměř nechybující a nekompromisní Lukáš-tleskám!

Konečné pořadí (od 5.místa podle bodů ze základních skupin):

1. Zbečník B (David Hartman, Lukáš Doležal), 2. Vemena (Michal Sedláček, Jiří Minařík), 3. Zbečník A (Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach), 4. Votýpkáři (Martin Tér, Tomáš Valášek), 5. Šíša tým (Michal Šaroun, Roman Pech), 6. Janci (Jiří Dvořáček, Jana Moglichová), 7. Černčice A (Martin Řehák, Jan Marek), 8. Dok (Tomáš Bernard, David Hofman), 9. Úpičáci (Roman Horák, Miroslav Staněk, 10. Princezny (Jan Krejčík, Rychtařík), 11. Velké Petrovice (Vladislav Friml, Jiří Vinter), 12. Černčice B (Martin Dostál, Ondřej Poláček).