V. Petrovice-Zbečník A 1:5!

Los nám přihrál na první zápas hned tradiční Derby na Velkých Petrovicích. V našem dresu se poprvé v mistrovském zápase představila velká posila Honza Andrýs, jinak sestava zůstala téměř stejná jako v minulém roce. Všichni jsme měli v paměti poslední velmi vyrovnané a bojovné derby, kde Petrovice hodně kousaly a museli jsme se mít na pozoru. Domácím citelně scházel se zády laborující Gof. Na první dvojku postavil soupeř podle očekávání dvojici Valda, Eross, kteří toužili vrátit nám s Culdou porážku ze souboje o 3. místo na nedávném Šlajsu. Podpořit nás přijel tradičně Petr Šimek a také malej Venda Pohl. Mračna, která se nad Petrovicemi stahovala, však nevěstila nic dobrého…

Tomáš Valášek, Martin Tér-Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach 1:2 (8-10, 10-8, 9-10) stav 0:1

Úvod prvního setu se nám vcelku vydařil, byli jsme stále o krůček vepředu, ovšem soupeři se podařilo potrestat náš menší výpadek a dostat se do vedení 6-7. Za tohoto stavu Borek vzal zkušeně time-out, který se ukázal býti výborným tahem, hned po něm se totiž misky vah převážily na naši stranu a nakonec jsme vydřeli výhru 10-8. Ve druhém setu za stavu 1-1 Culda udělal gesto fair-play, když přiznal neviditelnou lehkou teč, za což byl oceněn potleskem, od té doby jsme ale zcela vypadli z role. Za stavu 1-7 to vypadalo na 3.set, pak však Culda skvělým servisem zavelel k náporu. Zabojovali jsme a dokázali srovnat na 8-8!  V této chvíli se ovšem rozpoutalo nad areálem hotové peklo, vichr nabíral na intenzitě a v dlouhé výměně, kdy bylo úspěchem už jen dostat míč přes síť, se Valdovi podařilo dát devátý bod. Poslední útok ode mě pak skončil v autu a šlo se do 3.setu. Začátek ve větrné loterii, kde to již o nohejbale příliš nebylo, patřil nám a vedli jsme 8-6. Soupeř vyrovnal a sahal po vedení, za tohoto stavu skvěle zabojoval Culda, když doběhl zdánlivě ztracený balon a pak ještě zakončil nechytatelným kraťasem, ještě Petrovice srovnaly na 9-9, naštěstí pro nás si ale v těžkých podmínkách nenahrály a Eross již nedokázal dostat míč přes síť-důležitá výhra, zlatý bod a vedeme 1:0! :-)

Jiří Vinter, Vladislav Friml-Jan Andrýs, David Hartman 0:2 (6-10, 4-10) stav 0:2

K větru se přidal déšť, ale hrálo se dál. Soupeř proti naší první dvojici nasadil Plínu s Džakopou, zřejmě s cílem posílit Bednou vloženou dvojici. Naši hráči, kteří spolu nastoupili (věřte nebo ne) na dvojku vůbec poprvé, se vypořádali s přírodními živly lépe, potvrdili svou kvalitu a získali bez větších problémů pro nás druhý bod, konec tohoto zápasu se však dohrával již za prudkého deště a bylo jasné, že se venku zápas nedohraje..

Po dohodě obou týmů následoval přejezd do zbečnické haly, kde zápas pokračoval trojkami.. Silnější trojka Petrovic se snažila zdramatizovat vývoj utkání, proti stála sestava ZPZ… :-P

Tomáš Valášek, Tomáš Bernard, Jiří Vinter-Lukáš Doležal, Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach 1:2 (6-10, 10-8, 8-10) stav 0:3

První set jsme měli ve své moci a po slušném výkonu ho zaslouženě získali, velmi se na útoku dařilo především Kebabovi a zdálo se, že jsme na dobré cestě přidat 3.bod. Nebyli bychom to ale my, abychom vydrželi ve stejném výkonu a bez chyb hrát celý zápas. Soupeř se mohl ve druhém setu spolehnout na naše minely v útoku a set vypadal jasně ztracený, opět jsme ale zabojovali a srovnali na 8-8. To však bylo z naší strany bohužel vše a šlo se do 3.setu. Začátek od 5-5 klasika: 2 chyby v útoku a musíme znovu dotahovat, za stavu 6-8 se nám podařilo útokem snížit a potom přišly velké chvíle Lukáše Doležala, který dokázal dvakrát za sebou nekompromisně zablokovat a i poslední míč patřil nám: 10-8 a 3:0 pro Zbečník!

Martin Tér, Milan Hauschke, Vladislav Friml-Jan Andrýs, David Hartman, Matěj Šimek 0:2 (5-10, 6-10) stav 0:4

V tomto utkání jsme měli od začátku převahu a přestože se soupeř snažil, byli jsme jednoznačně lepší a zaslouženě vyhráli. 4:0!

Tomáš Bernard, Milan Hauschke-Lukáš Doležal, Matěj Šimek 2:1 (10-8, 7-10, 10-8) stav 1:4

Velice vyrovnanou a také kvalitní podívanou nabídl souboj vložených dvojic. V prvním setu se našim dařilo do vedení 7-6, za tohoto stavu však přišla lehká chyba na útoku, Petrovice se chytily a set získaly poměrem 8-10. Ve druhém setu jsme získali pomyslný brejk a udržovali ho až do konce, posledním útokem z druhé zakončil Matheus a bylo srovnáno! Rozhodující set začal naší chybou, soupeř vzápětí získal dvoubodové vedení, které udržel až do konce. Velmi dobře zahrál Bedna, kterého podpořil solidním výkonem také Milan, naše dvojka nehrála zle, prezentovala se velice slušnou mezihrou, ale na vítězství to žel tentokrát nestačilo.

Tomáš Valášek, Tomáš Bernard, Jiří Vinter-Jan Andrýs, David Hartman, Matěj Šimek 0-2 (6-10, 8-10) konečný stav 1:5

Začátek zápasu nám vyšel, dostali jsme se hned do tříbodového vedení a zodpovědně dotáhli první sadu do vítězného konce. Ve druhém setu pokračoval náš velmi dobrý výkon do stavu 6-3. Po dojmem jasného vedení jsme trošičku usnuli a soupeř srovnal. Naštěstí jsme včas zabrali, znovu se utrhli na 9-7 a poslední útok zvládli: 10-8 a 5:1!

Pochvala celému týmu za bojovný a slušný výkon! :-)