VOŠ Náchod-Sokol Zbečník B 2:3!

2.kolo OP v nohejbale mužů

Sezona začala našemu nově utvořenému B týmu o týden později, než bylo v původním plánu, utkání 1.kola proti Rasoškám bylo totiž odloženo. Při premiéře nás čekaly Pozemky v čele s nestárnoucími a hrajícími legendami-Jardou Volhejnem a Pepou Maťátkem. Přijeli jsme k utkání citelně oslabeni o Bíťu. Hned 3 kluci hráli vůbec poprvé mistrovské utkání za Zbečník: Pepa Meiwald a také dva naši talentovaní mladíci-David Polák a Venda Pohl (13 a 12 let).

J.Maťátko, J.Volhejn-David Polák, J.Meiwald 2:0 (10:2, 10:2) 1:0

V prvním zápase se proti zkušené domácí dvojici s bodem nepočítalo a pošetřili jsme ne zcela zdravého Libora do dalšího průběhu utkání. Nastoupili spolu David s Pepou a podle očekávání na soupeře nestačili. Především slabší mezihra našich způsobila, že výsledek hovoří až příliš jasně pro Náchod.

M.Pošepný, P.Středa-M.Ansorge, V.Pohl 0:2 (2:10, 3:10) 1:1

Ve druhém souboji nově složená dvojice Milan s Vendou naopak nedala vůbec šanci domácím mladíkům-Míšovi s Pavlem a po výborném výkonu jasně zvítězila.

J.Maťátko, J.Volhejn, M.Pošepný-M.Ansorge, L.Hejduk, V.Pohl 1:3 (9:10, 10:8, 7:10, 4:10) 1:2

Klíčové pro celé utkání měl být souboj trojic. Postavili jsme stejnou sestavu jako v přátelském utkání se Dvorem a od začátku byla k vidění pohledná a vyrovnaná bitva. Až v závěru 1.setu se domácí utrhli a za stavu 9:7 měli k dispozici 3 setboly. Naši hráči ale parádně zabojovali, dokázali sebrat v poli velmi těžké míče a doslova vydřeli obrat až na konečných 10:9! Ve druhém setu pokračoval velký boj, ale tentokráte byl o něco lepší soupeř-8:10. V důležitém 3.setu jsme ale začali výborně a hned se ujali vedení 4:0. Náchod to nezabalil a stáhl na 5:6, po oddechovém čase jsme ale úspěšně zaútočili Milanem, vzápětí přidali i 8.bod a vedení už udrželi-10:7. Dobře jsme začali i v setu čtvrtém, nervózní soupeř začal kupit chyby na útoku a po třech minelách v řadě byl po menší výměně názorů mezi domácími harcovníky střídán Pepa Maťátko za Pavla Středu. Naše trojice však na to nedbala a s přehledem dokráčela k vítězství a důležitému druhému bodu. Výhru ve trojici jsem úplně nečekal, dá se ale říci, že jsme po skvělém a bojovném výkonu vyhráli zcela zaslouženě. Výtečně se dařilo na síti Milanovi, v poli parádně zahrál Vašek a i Libor se po měsíční pauze zaviněné bolavými patami stále zlepšoval.

J.Maťátko, J.Volhejn-M.Ansorge, V. Pohl 2:0 (10:6, 10:5) 2:2

V utkání prvních dvojic jsme začali výborně, když se v úvodu Vaškovi dařilo bodovat a drželi jsme s favoritem vyrovnaný stav až do stavu 5:5. Pak se však přeci jen projevila soupeřova zkušenost a když se domácí rozehráli k tradičnímu strojovému výkonu, zápas tak musel za nerozhodného stavu 2:2 rozhodnout až souboj druhých dvojic..

M.Pošepný, P.Středa-L.Hejduk, J.Meiwald 1:2 (10:8, 6:10, 9:10) 2:3

Unavený a zmrzlý David odjel předčasně, musela tedy nastoupit dvojice Libor s Pepou a věřili jsme, že vítězný 3.bod proti mladé sestavě domácích získají. Jenže Jarda mladíky pořádně nabudil a ti bojovali jako lvi. Nám utekl zcela začátek 1.setu, a přestože jsme v závěru srovnali, tak koncovku pak vůbec nezvládli a vedení 1:0 na sety se tak ujal Náchod. Ve 2.setu jsme se přeci jen zvedli, mírně zlepšili svoji hru a výhrou poměrem 10:6 si vynutili rozhodující 3.set. V něm byla k vidění infarktová podívaná. Opět jsme začali špatně a museli dotahovat. Naši hráči zbytečnými chybami v útoku i na servisu drželi svého soupeře dlouho ve vedení. Po dalším zkaženém podání jsme prohrávali 6:8 a vypadalo to zle nedobře. Po velmi dlouhých výměnách se nám podařilo otočit na 9:8, jenže Pepa za tohoto stavu zkazil útok daleko do autu a o osudu celého mače tak musel rozhodnout úplně poslední míč. Ten se nám podařilo doslova uklohnit Pepovým položeným míčem těsně za síť a první výhra našeho B týmu je tak na světě!

Celkově bych vyzdvihl vynikající výkony Milana, který na síti předčil ostříleného Maťátka, Libor zahrál po měsíční pauze rovněž velice slušně, a také musím zmínit parádní debut Vaška, který se prezentoval opravdu výbornou hrou-hlavně skvělým polem a velkou bojovností (především v závěru klíčového 1.setu ve trojici měl v koncovce několik vynikajících a obětavých zákroků). Jen tak dál! :-)

V dalším utkání přivítáme v pátek 9.5. na domácím hřišti ve Zbečníku (snad už s Bíťou) jednoho z favoritů soutěže-SK Star Babí.