Jasná výhra Áčka a statečný boj Béčka

KP: NO Smržov-Sokol Zbečník A 0:5, OP: Sokol Zbečník B-SK Star Babí 2:3

A tým potvrdil roli favorita-vyhrál jasně 5:0 ve Smržově, když ztratil v utkání jediný set. Vylepšil si tak skóre a dělí se se třemi výhrami o 1.místo s Batňovicemi.

Do první dvojky jsme nastoupili s Culdou a 1.set bez větších problémů získali poměrem 10-2, ve druhém setu jsme se pak dost trápili na útoku a až v závěru získali rozhodující náskok-10:7 a 1:0. Naše hlavní dvojka David s Honzou pak nedala šanci domácí možná nejlepší dvojici, vyhrála 10-4, 10-6 a vedli jsme 2:0. Největší zvěrstvo dne pak jednoznačně předvedla v zápase trojic sestava Doležal, Prouza, Vlach, která dokázala po vyhraném 1. setu (10-6) nejprve nepochopitelně svými chybami zahodit ve 2.setu vedení 9:6 a tedy 4 mečboly, aby vzápětí jich 5 odvrátila a zázračně otočila téměř beznadějný stav 5:9 v setu třetím-3:0… Honza, David a Mates v prvním setu vládli (10-4), ve druhém setu začali občas moc vymýšlet, ale naštěstí za devítek to dopadlo pro nás úspěšně-4:0. V ložené dvojici se to v obou setech celkem tahalo, ale naše dvojice Lukáš s Matějem vždy v závěru zabojovala, získala mírný náskok a dokonala tak pro soupeře nepopulární kanár (10-8, 10-8) a 5:0. V dalším utkání by mělo áčko doma přivítat příští čtvrtek silný Rožnov.

Sestava A týmu: D.Hartman, J.Andrýs, Z.Prouza, L.Vlach, L.Doležal, M.Šimek.

Znovu citelně oslabený B tým (nastoupil k utkání ve 4 lidech) po slabším začátku a nepovedených úvodních dvojkách zabojoval, když dokázal v sestavě Ansorge, Bitnar, Pohl vydřít trojku (tentokrát v pohledném a velkými zvraty divokém zápase uspěl poměrem 3:2 na sety) a do třetice ji tak proti silným soupeřům vyhrál, což lze považovat za velký úspěch. Nakonec jsme padli s Babím se ctí poměrem 2:3, za což naše družstvo musím pochválit. Velmi nám scházel zraněný Libor Hejduk, bohužel nemohl ani mladý David, tradiční tahoun Milan měl navíc v nohou 60 km na kole z předchozího dne, přesto se kousl a zvládl udělat 2 body. Podle očitých svědků nám ve trojici opět výtečně v poli zahrála mladá naděje, taktéž Bíťa ukázal, že rozhodně ještě nepatří do starého železa.. V dalším zápase se B tým představí příští pátek v Jetřichově.

Sestava B týmu: M.Ansorge, D.Bitnar, V.Pohl, J.Meiwald. Bodovala trojice Milan, Vašek, Bíťa a na 2:2 pak srovnávala dvojka Milan s Bíťou.