Prokletí zlomeno: Zbečník A-Rožnov 5:2!

Ve velmi těžkém zápase s Rožnovem, kterému jsme měli za poslední dobu toho hodně co vracet!, jsme udrželi svoji dosavadní neporazitelnost a opět po velmi slušném a kolektivním výkonu zvítězili poměrem 5:2, přestože se utkání z počátku nevyvíjelo pro nás příliš dobře..

Průběh:

Jan Andrýs, David Hartman-M.Kleandr, L.Hušek 0:2 (7-10, 9-10) 0:1

V úvodu utkání soupeř díky kvalitním blokům Huška získal vedení. Srovnali jsme, ale další trhák soupeře už byl zlomový a 1.set tak získal Rožnov 7-10. Podobně začal i 2.set, hostům se dařilo, my pomohli chybou v útoku a museli jsme znovu dotahovat ztrátu. To se nám po zlepšeném výkonu podařilo a dostali jsme se v koncovce do vedení 9:8, za devítek jsme si však úplně ideálně nenahráli a výsledkem byl míč v autu z našeho útoku a prohrávali jsme tak 0-1.

Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach-T.Chadim, Vl.Simon 2:1 (6-10, 10-7, 10-7) 1:1

Možná pod dojmem trochu nečekané prohry naší první dvojice jsme nezačali vůbec dobře, náš výkon byl svázaný a nedařilo se jak v poli, tak na útoku. První set jsme ztratili poměrem 6:10 a když jsme hrůzostrašně vstoupili také do setu druhého (po 3 našich chybách v útoku 0:3) vypadalo to na ručník. Soupeř se však nechal jasným vedením ukolébat, situaci podcenil a vrátil nás svými minelami zpátky do hry. Právě vědomí, že už nemáme co ztratit a chyby soupeře nás nakoply a dostali jsme se konečně do správného tempa. Druhý set jsme dotáhli do zdárného konce (10:7) a také 3.set už patřil nám: znovu 10:7 a vyrovnáno 1:1!

J.Andrýs, D.Hartman, M.Šimek-trojice M.Kleandra 2:0 (10-4, 10-9) 2:1

První set jsme měli jednoznačně ve své moci a získali ho po velmi dobrém výkonu zaslouženě 10-4, soupeř se však ve 2.setu zvedl a začal kousat. Vedli jsme 8:6, soupeř vyrovnal a za stavu 9:9 měl Martin Kleandr nadějný útok, který však vyhodil do autu, druhý bod tak šel na konto Zbečníka.

L.Doležal, Z.Prouza, L.Vlach-trojice T.Chadima 1:2 (9-10, 10-9, 7-10) 2:2

Pro diváky velmi zajímavý a vyrovnaný zápas přineslo toto střetnutí. Po celý úvodní set jsme byli o krok vepředu a oběma týmům se velmi dařilo na útoku. Závěr 1.setu rozhodlo to, že jsme si nepomohli při příjmu těžkého podání do zdi a právě o tento míč jsme nakonec set smolně ztratili-9:10. Ve druhém setu naopak neustále vedl soupeř, za sedmiček se nám to povedlo konečně urvat na naši stranu a vedli jsme 9:7. Pak jsme však znervózněli, 2 setboly přes množství šancí neproměnili a bylo srovnáno na 9:9. Tentokrát však Lukáš desátý bod pro nás získal a šlo se do 3.setu. Volbu jsme nečekaně prolosovali a měli tak nevýhodu servisu. Velký boj trval do stavu 7:7, pak jsme však na útoku přestali bodovat, naopak Tomáš Chadim tam poslal 2 nechytatelné ligové kraťasy a Rožnov tak po výhře 7:10 srovnal stav utkání na 2:2.

M.Šimek, L.Doležal-vložená dvojice Rožnova 2:0 (10-4, 9-10, 10-9) 3:2

Opět tedy přišla na řadu zápas lámající a klíčová vloženka, které jsme věřili, že nás dostane zpátky do vedení. Soupeř ji měl proti zápasu s Velkými Petrovicemi o trochu posílenou o smečaře z Jaroměře, který tloukl převážně z druhé přes. My zahráli zcela bezchybně 1.set a jasně ho získali poměrem 10:4. Také ve druhém setu jsme měli navrch a za stavu 5:3 ještě navíc útok, ten jsme však zkazili, soupeř vyrovnal a naši kluci znejistěli. Po dvou dalších našich chybách se soupeř dostal do vedení 7:9, a přestože jsme ještě dokázali srovnat na 9:9, soupeř poslední útok proměnil a na řadu přišel opět třetí set. V tom to byly velké nervy, Rožnov byl neustále o jeden míč vpředu. Dlouhou výměnu pak za stavu 8:8 získal také pro sebe, Matějovi se podařilo v těžké pozici srovnat na 9:9 a rozhodovat tak musel poslední míč. V něm dostal rožnovský smečař nejlepší nahrávku za celé 3 sety a vypadalo to, že zakončí nekompromisně klepákem. Ten však k údivu všech skončil na polovině soupeře a my se tak mohli radovat-10:9 a 3:2!

J.Andrýs, D.Hartman, M.Šimek-trojice T.Chadima 2:1 (5-10, 10-8, 10-6) 4:2

V prvním setu se nám příliš nedařilo bodovat, Chadim naopak formu měl a vyšlo mu vše, na co sáhl. Naši hráči Honza s Davidem navíc dostali k dovršení všeho krátce po sobě oba míčem do nosu a výsledkem byla prohra 5:10. Druhý set se však naši kluci zdravě naštvali, hned na začátku si vypracovali náskok, který ještě navyšovali a zdálo se, že uvidíme znovu třetí set. Za stavu 9:5 přišlo menší zaváhání a až za stavu 9:8 se Honzovi podařilo soupeřův blok vytlouct a získat pro nás 10.bod a zároveň 3.set. Rozhodující set byl z naší strany parádní a doslova koncertem, když jsme soupeři dovolili jediný bod-10:6 a 4:2!

L.Doležal, Z.Prouza, L.Vlach-trojice M.Kleandra 2:0 (10-9, 10-9) 5:2

Do stavu 5:5 naprosto vyrovnaný 1.set, pak však se soupeř utrhl a za stavu 5:8 jsme si vyžádali time-out. V této situaci jsme skvěle zabojovali (především Culda se v poli překonával), otočili na 9:8, když jsme doslova urvali nejdelší výměnu dne a i když soupeř ještě srovnal, rozhodl za devítek opět nekompromisním útokem Kebab. Ve druhém setu jsme pokračovali v dobrém výkonu, když jsme ani tentokrát neměli tradiční výpadek a v koncovce vedli 9:7. Poslední krok bývá nejtěžší, což se opět potvrdilo. Museli jsme si tedy počkat a zajistit tak trenéru Borkovi infarktové stavy.. Až za stavu 9:9 Lukáš napotřetí sestřelil Martina Kleandra a další vítězství pro Zbečník bylo na světě!

Opět nelze nikoho vyzdvihovat, šlo o výborný týmový a bojovný výkon, jediný kdo měl 100% úspěšnost byl nejmladší hráč Mates. Přesto určitě musím ocenit výkon Culdy. Ten, ač se necítil vůbec dobře a zdráv (nastoupil s ošklivým kašlem a zvýšenou teplotou), zahrál vynikající utkání a ukázal charakter-tleskám!
Sezonu jsme tedy rozjeli velmi dobře, máme na kontě už 4 výhry a jsme na 1.místě v KP. Kromě ,,povinných,, výher na Velkých Petrovicích a ve Smržově jsme doma dokázali udolat silné týmy Hradce Králové i Rožnova. Rozhodně však nelze podlehnout uspokojení, opravdu se ukáže a podle mě dosud nejtěžší prověrka čeká na zbečnický tým v příštím kole ve středu 21.5. na hřišti také zatím neporažených Batňovic. ZPZ! :)