Zbečník A-Velké Petrovice 5:3

Naprosto stejný průběh jako loňské domácí derby mělo toto střetnutí velkých rivalů. Znovu jsme vedli 2:0, zase Valda vyhrál obě trojky+soupeř vyhrál také vloženku, a rovněž Eross (přestože nehrál vůbec zle a bojoval jako lev) nevyhrál ze 4 zápasů ani jeden.

Jan Andrýs, David Hartman
-Džakopa, Plína 2-1 (8-10, 10-2, 10-7) 

Velké Petrovice obětovaly na 1.zápas proti naší hlavní dvojici svou jindy vloženku, jenže David dorazil až chvíli po 17.hodině a byl ze začátku tuhý, což mělo za následek překvapivě ztracený 1.set, až poté se do toho kluci dostali, druhý set jasně vyhráli a i rozhodující set si pak už pohlídali-1:0.

Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach-Valda, Eross 2-0 (10-8,10-3) Druhou dvojku jsme začali dobře a ujali se vedení 7:4, soupeř se ale nevzdal a srovnal na 8:8. Za tohoto stavu jsme klíčový útok zvládli a set získali. Druhý set jsme již měli ve své moci, Culda výborně servíroval, pár těžkých míčů jsme vydřeli v poli a když se k tomu přidalo pár chyb soupeře, tak jsme proti silné dvojce vyhráli-2:0.

Jan Andrýs, David Hartman, Matěj Šimek-Valda, Bedna, Plína 1-2 (10-6, 8-10, 8-10) 

První trojka začala výborně a s přehledem získala 1.set, ve druhém setu však přišla série chyb a soupeř se dostal do tříbodového vedení. Ještě jsme srovnali, avšak koncovka patřila Petrovicím. Valda se chytil, celkově soupeř ucítil šanci a po bojovném výkonu získal i rozhodující set a vrátil se do hry-2:1.

Zdeněk Prouza, Lukáš Doležal, Lukáš Vlach-Eross, Gof, Milan 2-0 (10-8, 10-8) 

Začátek dalšího utkání patřil také hostům a museli jsme likvidovat tříbodovou ztrátu. Tu jsme trpělivě stahovali a závěr setu poté zvládli na výbornou. Také ve druhém setu jsme zaváhali hned v úvodu, pak však zlepšili hru a po zásluze dotáhli zápas do vítězného konce-3:1.

Matěj Šimek, Lukáš Doležal-Bedna, Gof 0-2 (5-10, 8-10) 

Soupeř spoléhal na nabitou vloženku a Bedna s Gofem opravdu nezaváhali. Hráli výborně a především v 1.setu nám nedali vůbec šanci, ve druhém setu se kluci sice zlepšili, ale víc než na 8 bodů to nestačilo-3:2.

Jan Andrýs, David Hartman, Matěj Šimek-Eross, Gof, Milan 2-1 (10-9, 9-10, 10-9) 

Až překvapivě vyrovnaný a dramatický zápas přišel v další trojici, všechny sety rozhodovali až devítky, naštěstí rozhodující útok ve 3.setu dopadl pro nás zdárně-4:2.

Zdeněk Prouza, Lukáš Doležal, Lukáš Vlach-Valda, Bedna, Plína 1-2 (10-5, 6-10, 8-10) Naše trojka mohla zápas ukončit a 1.set jsme zahráli parádně (10:5). Ve druhém setu hráči Petrovic zlepšili hru a dostali se do vedení 3:7, ještě jsme dotáhli na 6:7, ale to bylo z naší strany vše. Ze začátku 3.setu přišly naše chyby na útoku (6:8), a když po našem snížení devátý bod získal soupeř s prasátkem, a také rozhodující míč pak zahrál Valda skvěle, vybojovaly si Petrovice zaslouženě pokračování utkání-4:3.

Jan Andrýs, David Hartman-Valda, Eross 2-1 (10-9, 8-10, 10-9)
Obrovský boj se pak odehrál v poslední dvojici, za zmínku stojí především neuvěřitelná výměna za devítek v 1.setu, kde oba soupeři vytáhli v poli ztracené balony a především David zázračným zákrokem zachránil pro nás 1.set, za což ho ocenil i Valda. Soupeř se nechtěl vzdát a 2.set získal v koncovce pro sebe. Za stavu 8:8 ve 3.setu měl soupeř dokonce výhodu útoku, naštěstí však v tomto momentu zachyboval. Ještě Petrovice srovnaly, ale poslední útok jsme proměnili a mohli se tak radovat z vítězství v poměru 5:3.

Chtěl bych pochválit soupeře za bojovný výkon a především znovu fenomenálně hrajícího Tomáše Valáška. V poslední dvojce byl k vidění z obou stran vynikající nohejbal. Náš tým se bohužel příliš nepoučil z předchozího zápasu v Pekle, opět se nechal trochu ukolébat vedením 2:0 na zápasy a 1:0 na sety a polevil poněkud lehkovážně v koncentraci, což se příště už opravdu nemusí vyplatit. Z našeho družstva bych vyzdvihl výborný výkon Culdy. Držíme tedy stále neporazitelnost a v neděli od 18 hodin přivítáme Černčice.