Nohejbalový víkend se střídavými úspěchy a velkými herními výkyvy

KP Muži: Sokol Zbečník A-TJ Peklo nad Zdobnicí 5:1
Průběh:
1. dvojice Honza, David 2:0 (10:6, 10:7) 1:0
Soupeř nehrál špatně, naši kluci ale podali úplně jiný výkon, než na jaře v Pekle-zodpovědná hra a bezproblémová výhra.
2. dvojice Culda, Lukáš 2:0 (10:6, 10:5) 2:0
Čekali jsme trochu těžší zápas, kromě rozpačitého začátku se nám však dařilo a po solidním výkonu druhý bod pro Zbečník.
1. trojice Kebab, Culda, Lukáš 1:2 (9-10, 10-1, 8-10) 2:1
V prvním setu jsme začali slušně a dostali se do dvoubodového vedení, pak však přišel výpadek a koncovka za devítek vyzněla pro Peklo. Druhý set naše jednoznačná výhra 10:1, proto mi hlava nebere, jak můžeme takovýto zápas prohrát. Jenže od stavu 5:5 přišel aut z našeho útoku prvním a pak také posledním míčem ve 3. setu a zcela zbytečná prohra byla na světě.
2. trojice Honza, Vašek, David 2:0 (10:5, 10:3) 3:1
Ve zbečnické hale se cítí Honza jako ryba ve vodě a znovu se to v pátek potvrdilo, soupeře svými útoky zcela rozstřílel. Pekelský smečař především v 1. setu navíc hodně kazil.
Vložená dvojice Kebab, Vašek 2:0 (10:6, 10:7) 4:1
Lukáš ze začátku trochu nervózní výkon, pak se však rozehrál, výborně nahrával a Vaškovi se dařilo téměř vše na co sáhl. Jeho hra mě moc potěšila a vůbec nebylo znát, že má v nohou předchozí dlouhý zápas za B tým. Soupeř s mladým Horčičkou také bojoval o každý míč, ale na naší dvojku to nestačilo.
1. trojice Kebab, Culda, Lukáš 2:1 (9-10, 10-8, 10-6) 5:1
Znovu trápení naší trojky, závěr prvního setu jako přes kopírák prvního zápasu a znovu jsme na devítky prohráli. Také ve druhém setu se nám nedařilo vybudovat si nějaký větší náskok, v nervózním závěru to však dopadlo tentokrát úspěšně. Třetí set jsme si pak již po zlepšeném výkonu pohlídali.
Suma sumárum-před závěrečným a těžkým trojbojem v boji o 1. místo v KP výhra přeci jen z kategorie těch povinných. Peklo přijelo proti prvnímu zápasu poněkud oslabené. Sympaticky ale zapojuje do družstva i mladé kluky, kterým dává šanci a snažilo se uhrát co nejlepší výsledek. My zvládli velice slušně všechny tři dvojky, taktéž Honzova trojka neměla vůbec žádný problém. Naopak druhá trojka se dost trápila a výkyvy v naší hře jsou příliš výrazné. Místo Matěje, který byl na Výravě, dostal jako 6. hráč šanci malý Vašek a chopil se jí výborně.
Tento týden se bude hrát vložené kolo: ve středu hrajeme v Černčicích a v pátek v Rožnově.
http://www.nohejbalcerncice.banda.cz/clanek/131295/tabulka-kp-2014/

OP Muži: Sokol Zbečník B-Jezbiny 1-4
Průběh:
1. dvojice
0:2 (7-10, 9-10) 0:1
Milan s Danem nezačali dobře a první set prohráli, také ve druhém setu pokračovalo jejich herní trápení. Prohrávali jsme 5:8, pak nám však soupeř dal na zlatém podnose šanci několika svými chybami v řadě a rázem jsme vedli 9:8. Za devítek však Bíťa smečoval do pásky, což určilo ráz celého utkání, protože jsme věděli, že tato dvojka je třeba vyhrát.
2. dvojice 0:2 (5-10, 4-10) 0:2
Do druhé dvojky nastoupili Vašek s Davidem a příliš se jim nedařilo. Špatně si nahrávali, hodně kazili a na zkušeného soupeře tak nestačili.
Trojice 2:3 (8-10, 10-9, 10-2, 7-10, 9-10) 0:3
Tento prohraný zápas mrzí, protože jsme mohli ještě utkání alespoň zdramatizovat. Tradiční tahoun Milan však bojoval tentokrát spíše sám se sebou a s únavou. V prvním setu jsme otočili vývoj na 8:6 pro nás, jenže pak přišly 3 chyby na útoku za sebou a byl konec. Druhý set jsme na devítkách vydřeli a ve třetím setu Jezbinám vůbec nedali šanci. Pak jsme vystřídali unavené hráče a 4.set bohužel ztratili. Na pátý set se původní sestava zase vrátila, ale začátek nám utekl. Za stavu 6:9 už to vypadalo beznadějně, nicméně jsme ještě zabojovali a dokázali srovnat, za devítek jsme chytili těžký míč v poli a dokonce útočili. Soupeř však v obraně bez problémů zasáhl a jeho smečař trefil na milimetry přesně zadní čáru.
1. dvojice 2:0 (10-6, 10-4) 1:3
Za rozhodnutého stavu i soupeř prostřídal a my tuto dvojku bez problémů vyhráli.
2. dvojice 1:2 (10-6, 4-10, 9-10) 1:4
Mladíci nastoupili do zápasu tentokrát o mnoho lépe, dařilo se jim a 1.set vyhráli. Ve druhém setu Jezbiny postavily i svého nejlepšího hráče a srovnaly na 1:1. Kluci se ale nevzdali a třetí set začali výborně i proti této velmi silné dvojici. Točilo se ještě za stavu 5:2 pro nás a vypadalo to nadějně, v dramatické koncovce za devítek však přeci jen zvítězila zkušenost.
Porážka zřejmě už musela přijít, nepodařil se nám vůbec úvod zápasu. Prohrané trojky je pak ale dost škoda, přestože hrály Jezbiny výborně. Milan přiznal, že to byl jeho nejhorší zápas v sezoně a skutečně si vybral slabší den, ale to nic nemění na tom, že celou sezonu doposud odehrál na podtrženou jedničku. Naši mladí se snažili, ale vidí, že mají ještě hodně co zlepšovat.
Před play-off čeká béčko už jen poslední (odložený) zápas v Dolní Radechové, soupeř žádá o termín 16.9. Zatím to vypadá, že poté budeme hrát dodatečný zápas o celkové 3.-4. místo (Babí?), což je nečekaný a výborný úspěch. V případě výhry v Dolní se můžeme dostat dokonce na 2. místo, proti Michalu Ducháčovi jsem ale spíše realista.
http://www.nohejbalcerncice.banda.cz/clanek/131697/tabulka-op-2014/

KP žáci 2.místo Zbečník (Václav Pohl, David Polák)
Poslední letošní turnaj dvojic se dnes odehrál na Velkých Petrovicích. V konkurenci 6 týmů obsadila naše hlavní zbečnická dvojka Vašek s Davidem nakonec 2. místo, Jarda Beran vzhledem ke včerejšímu zranění Milana Vávry hrál za tým MIX s Tomášem Marečkem a skončili společně až na 6. místě, výkon byl od nich od obou slabší než posledně ve Zbečníku. Rybník všem vypálili zcela zaslouženě vysocí habáni z Bělé, kteří porazili 2-0 nás i Radechovou a bez ztráty bodu na turnaji zvítězili.
Dnes jsme se po celý průběh turnaje spíše trápili, mezihra nebyla celkově dobrá, hlavně byl chvílemi až zoufalý příjem někde u podávací čáry, z čehož se už samozřejmě těžko útočí a dopláceli jsme na množství svých vlastních chyb. Ke konci už byla vidět na našich mladých únava, hlavně u Vaška se to dalo po mimořádně náročném víkendu očekávat, nicméně oba dva se snažili bojovat až do posledního míče.
Především neuvěřitelný průběh závěrečného zápasu o 2. místo s tradičním rivalem Benfikou-to se opravdu jen tak nevidí a kroutím nad tím hlavou ještě teď. V 1.setu z naší strany zoufalý začátek 0:7(!), pak ještě 5:9, přesto zázračný obrat až na 10:9 pro nás! 2.set jasné vedení 7:3, soupeř na kolenou, jenže znovu nám odchází příjem, k tomu úspěšně trefujeme pravou nohu Patrika a ještě je z toho prohra 8:10. Rozhodující 3. set výborný začátek-9:6 vedení, pak z toho je znovu 9:9 a navíc se ještě musíme bránit-naštěstí asi náš 10. útok od stavu 9:6 konečně proměněn a 10:9 pro nás!
Letos na dvojkách jsme tedy po 2. místě v Pekle (Jarda, David) a 1.místě ve Zbečníku (Venda, David) skončili znovu druzí (1. turnaj na V.Petrovicích byl anulován). S Radechovou jsme tedy doslova urvali důležitou výhru, na dvou turnajích ze tří jsme se tak umístili před ní a díky tomuhle výsledku zřejmě budeme celkově nejúspěšnější v KP dvojic pro rok 2014.

Výsledky dnešního turnaje: Zbečník-Bělá 0:2 (7-10, 7-10), Zbečník-Peklo B 2:0 (10-4, 10-6), Zbečník-Peklo A 2:0 (10-7, 10-7), Zbečník-MIX 2:0 (10-4, 10-9), Zbečník-Dolní Radechová 2:1 (10-9, 8-10, 10-9).
Pořadí: 1. Bělá 10 bodů, 2. Zbečník 8 bodů, 3. D.Radechová 6 bodů, 4. Peklo A, 5. Peklo B, 6. MIX