Sokol Černčice-Sokol Zbečník A 5:4

K jednomu z klíčových zápasů sezony v kraji jsme zavítali na půdu věčného rivala z Černčic. Citelně nám scházel Honza Andrýs, který musel jet do Hradce pískat fotbal, místo něho nám pomohl jako šestý hráč Míša Ducháč, pro kterého to bylo po delší době na 2 dopady velice těžké.

R.Michálek, L.Koutný (stř. J.Poláček) – Z.Prouza, L.Vlach 0:2 (6:10, 5:10) 0:1 

V první dvojce jsme nepředvedli bůhvíjaký výkon, ale byli jsme mnohem trpělivější než domácí hráči, kteří nám svými chybami hodně pomohli. Stačilo to tedy k až nečekaně hladké dvousetové výhře.

M.Řehák, H.Marek – M.Ducháč, D.Hartman 2:0 (10:6, 10:6) 1:1

Druhý zápas byl pro nás velice náročný. Domácí dvojice, která je po celou sezonu jasně nejúspěšnější v celé soutěži hrála skvěle, naopak naši si tentokrát příliš nevyhověli a nedostali se téměř do hry-srovnáno.

L.Koutný, O.Poláček, R.Michálek – Z.Prouza, L.Vlach, L.Doležal  1:2 (5:10, 10:5, 7:10) 1:2 
První trojku jsme zahájili výborně a v 1.setu soupeři nedali šanci. Druhý set se však vyvíjel ve zcela opačném gardu, trápili jsme se s příjmem a domácí tým srovnal. Také začátek 3. setu patřil Černčicím, které se dostaly do vedení 7:5. Za tohoto stavu jsme dali kontaktní bod, parádně zabojovali a šňůrou 5 bodů v řadě zcela otočili průběh třetího setu a získali tak druhý bod pro Zbečník.

M.Řehák, H.Marek, J.Poláček (stř. J.Marek) – M.Ducháč, D.Hartman, M.Šimek 2:0 (10:8, 10:9) 2:2

Druhá trojice nezačala ideálně a v podstatě v celém zápase dotahovala ztrátu. Ve druhém setu jsme srovnali ze 7:9 na 9:9 a měli ještě útok, avšak soupeř byl šťastnější.

R.Ježek, J.Marek – M.Šimek, L.Doležal 1:2 (7:10, 10:8, 8:10) 2:3  

Důležitá vložka a náš výborný výkon v 1.setu, ve druhém však naši kluci znervózněli a muselo se do třetího setu. V tom jsme byli přeci jen o chlup lepší a potřetí tak Zbečník vedl.

L.Koutný, O.Poláček, R.Michálek – M.Ducháč, D.Hartman, M.Šimek 2:1 (8:10, 10:6, 10:6) 3:3

Odvetné trojice a rozhodující fáze zápasu, Michalova trojka zvládla 1. set na výbornou, ovšem začátek druhého setu našim utekl a opět tedy 3.set, který bohužel lépe zvládly Černčice-znovu tedy srovnáno.

M.Řehák, H.Marek, J.Poláček (stř.J.Marek) – Z.Prouza, L.Doležal, L.Vlach 2:1 (7:10, 10:3, 10:7) 4:3

My šli na Maňase, na kterého se nám na turnajích mimořádně daří a první set to jen potvrzoval, hráli jsme skvěle především v poli a zaslouženě vyhráli 10-7. Avšak tradičně jsme chybovali na začátku 2.setu a nechali dostat soupeře na koně, Maňas se dostal do laufu a bylo zase srovnáno. Rozhodující 3.set začal lépe pro Černčice, ale my vzápětí dvěma body kontrovali a vedli 7:6. Od tohoto stavu jsme ale nebyli schopní zabodovat a dlouhé výměny na rozdíl od 1. setu patřily soupeři, v závěru jsme ještě přidali naše chyby a Černčice tak poprvé vedly.

L.Koutný, O.Poláček (stř.R.Michálek) – M.Ducháč, D.Hartman 0:2 (8:10, 6:10) 4:4

Už se začalo dosti stmívat, když se David s Duchinem pokusili ještě vynutit si rozhodující zápas. Nezačali opět příliš dobře a prohrávali 5:7. Pak však přišlo báječné vzepjetí a obrat až na 10:7. Také druhý set již pak patřil nám a v 19.30 tak musel rozhodnout poslední zápas za stavu 4:4.
Jak přes kopírák se tedy opakoval vývoj z Hradce, kde jsme museli rovněž s Culdou (my 2 slepýši) nastoupit na poslední dvojku. Tentokrát to bylo s viditelností ještě výrazně horší, přesto se nakonec šlo hrát.

M.Řehák, H.Marek – L.Vlach, Z.Prouza 2:1 (10:8, 9:10, 10:7) 5:4

V 1. setu měl od začátku navrch soupeř, který si vedení pohlídal až do konce. Nejradši bychom zápas přerušili, nebo ho dohráli jindy, ale nakonec se pokračovalo i druhým setem. Zdravě jsme se naštvali, dařilo se nám ze všeho bodovat a vedli jsme 7:4. Černčice srovnaly, ale udrželi jsme se nahoře až do koncovky, kdy se mi klepákem podařilo zakončit a vydolovali jsme tak za prakticky už totální tmy rozhodující set.
První útok Maňas nekompromisně proměnil, já pak zakončil nedůrazně a soupeř odskočil na dvoubodový rozdíl. Poté soupeř zahrál ke všemu neuvěřitelnou haluz, když se mu dobíhaný a šťastně roztočený míč vrátil na jeho polovinu a bylo prakticky hotovo. Prohráli jsme 7:10 a celý zápas tak 4:5.
Dá se říct (jak trefně poznamenal Borek), že jsme letos ještě za regulérních podmínek neprohráli. Ale nedá se nic dělat, měli jsme zápas vyhrát dříve a nikde není psáno, že bychom tuto velmi silnou dvojku jinak porazili. Utkání jsme si spíše prohráli ve trojicích, když jsme vyhráli pouze jednu. Maňas opět mimořádný výkon a proti nám za 2 zápasy neuvěřitelných 8 bodů! Veliká škoda, ale boj o 1. místo s Batňovicemi rozhodně nevzdáváme! Zítra hrajeme další těžké utkání v Rožnově a jen výhra nám zajistí před posledním zápasem jistotu toho, že budeme mít ve vzájemném utkání 1. místo ve svých rukou.