A tým senzačně zaskočil Rozvíz, dorosti vezou cenný bod!

2.liga muži: TJ Sokol Zbečník-NK Rozvíz Ivanovice na Hané 6:2!

10838245_416538358546694_4917101005454458754_o

Po dvou výhrách se soupeři z Valašska čekal na nohejbalisty Zbečníka 2. tým tabulky Rozvíz v čele s fenomenálním Zemánkem.

V první dvojici ztratil Zbečník v sestavě Řehák, Kleandr 1. set, pak však domácí hráči zlepšili svou hru a zápas otočili-1:0. Do druhé dvojice nastoupala proti hlavní dvojici soupeře sestava Valášek, Andrýs. První set Zbečník získal nejtěsnějším poměrem, pak však zkušený soupeř zahrál opravdu výborně a bylo srovnáno-1:1. Domácí trojice v sestavě Řehák, Andrýs, Vlach vyzvala Zemánkovu trojici a zahrála především na útoku naprosto parádně, když elitní sestavu soupeře ve 2 setech po zásluze zdolala: 2-1. Na tento výkon navázala i druhá trojice (Valášek, Hartman, Kleandr) a druhou trojici Rozvízu bez problémů zdolala. Když následně i vloženou dvojici v sestavě Prouza, Kábrt získal Zbečník ve 2 setech, vedli domácí už 4:1. V singlu pak ukázal hostující Zemánek svoji extratřídu a nedal Andrýsovi šanci: 4-2. Řehákova trojice ovšem nezaváhala a zajistila Zbečníku již jistý bod.: 5-2. Valáškova trojice mohla proti té Zemánkově zápas ukončit, od začátku duelu byl k vidění skvělý nohejbal plný krásných výměn. Domácí v koncovce 1.setu ztráceli (7-9), pak však parádně zabojovali a doslova urvali koncovku pro sebe. Viditelně nalomený soupeř pak v 2. setu dostal dokonce 2 esa z podání a Valášek byl na útoku naprosto nekompromisní-6:2!

,,Zahráli jsme všichni výborně a postarali se tak o velké překvapení. Rozhodující bylo, že jsme dokázali v obou trojicích přetlačil skvělého Zemánka. Po 3 výhrách za sebou jsme se posunuli na 5. místo a udělali tak velký krok k záchraně 2.ligy. Další duel sehrajeme v Bělé, bohužel budeme v tomto zápase zřejmě dosti oslabení.,, hodnotil spokojený vedoucí Zbečníka Lukáš Vlach.

 

BDL: TJ Slovan Chabařovice-TJ Sokol Zbečník 5:2

Po 3 výhrách za sebou čekal na dorostence Zbečníka silný soupeř z Chabařovic. Hostující hráči prohrávali již 0:3 (přestože druhou dvojici i trojici měli nadějně rozehranou a ztratili oba duely až ve 3 setech), pak však Kábrt zabojoval v singlu a po výborném výkonu překvapivě zdolal domácího tahouna Sehriga. Vzápětí pak Zbečník vyhrál ve 3 setech trojku a zajistil si tak cenný bod z horké soupeřovy půdy. V posledních zápasech byli domácí o chlup lepší a kosmeticky upravili konečný stav zápasu na 5:2.

Bodovali:

Kábrt

Šimek, Levý, Středa (Kábrt)

Úvod zápasu nám příliš nevyšel. Mrzí mě především ztráta druhé dvojice, kde jsme znovu v koncovkách podlehli spíše našimi chybami. Pak však Kábrt zahrál v singlu skvěle a vzápětí jsme vybojovali 3.set ve trojce. Vezeme tedy bod, se kterým musíme být spokojeni. Soupeř s velkou individualitou Sehrigem byl podle očekávání lepší. My se držíme po polovině soutěže na výborném 6. místě, které by bylo skvělým umístěním i na úplném konci.,, hodnotil trenér Zbečníka Lukáš Vlach