Parádní zápas skončil zaslouženou dělbou bodů!

2LM: TJ Sokol Zbečník-R.U.M. NK Holubice 5:5

zpzzzz 001

zpzzzz 006

zpzzzz 002 zpzzzz 003
Po nepovedeném utkání v Modřicích čekal na zbečnické nohejbalisty další favorit soutěže z Holubic a kdo tentokrát přišel do hronovské haly, tak se rozhodně nenudil. V dresu hostí se představil bývalý reprezentant a mistr světa Petr Bubniak a tento fenomenální hráč znovu ukázal, že stále umí, když vyhrál 4 z pěti svých zápasů. Ani domácí se však favorita nezalekli, rvali se o každý míč a k vidění tak byl z obou stran výborný nohejbal.
Do první dvojice za domácí nastoupili Valášek s Vlachem a 1. set po bojovném výkonu vyhráli 10:8. Ve druhém setu se šlo téměř bod za bod a v dramatické koncovce uspěli o jediný míč znovu domácí: 1-0. Na druhou dvojku Zbečník vyslal Řeháka s Kábrtem a v 1.setu se jim příliš nedařilo (6-10). V tom druhém vyrovnaný souboj dospěl do stavu 9-9, kde domácí měli i nadějný útok, ten však promarnili a bylo srovnáno: 1-1.
Do první trojice domácí v sestavě Řehák, Doležal, Vlach doslova vlétli a do stavu 10-6 a 5-2 soupeř nechytil úžasně hrajícímu Řehákovi jediný míč, pak však přeci jen přišly chyby domácích, kteří znervózněli a soupeř dotáhl ve 2. setu ztrátu. V dramatické koncovce však uspěl za devítek Zbečník, který se tak znovu dostal do vedení: 2-1. Druhá trojice domácích (Valášek, Kábrt, Hartman a střídající Prouza) se v 1. setu výrazně trápila a hladce podlehla. Ve druhém setu se ale zlepšila a dostala se do vedení 7-5. To však bylo z domácí strany vše a série vlastních chyb znamenala vyrovnání: 2-2. Tradičně velice důležitá vložená dvojice byla v 1. setu ve znamení chyb, kterých domácí sestava Hartman, Prouza napáchala přespříliš, přesto prohrála o jediný míč. Ve druhém setu domácí zabrali a po zlepšeném výkonu srovnali, v rozhodujícím setu domácí hráči silou vůle a velkou bojovností přetlačili hosty a Zbečník potřetí vedl: 3-2. Do singlu nastoupil za domácí mladý Kábrt a mohl si tak zahrát možná životní zápas se specialistou na tuto disciplínou-s Bubniakem. Přestože domácí hráč bojoval a k vidění byla spousta hezkých momentů a delších výměn, Holubice bez větších potíží potřetí vyrovnaly a Bubniak tak vyhrál za potlesku přítomných diváků i svůj třetí zápas dne. Řehákovu sestavu tak čekal nelehký úkol: prolomit Bubniakovu sestavu a dostat Zbečník zpět do vedení. Domácí hráči začali dobře, ale za vedení 5:4 přišlo přeci jen zaváhání a ztráta 5:7. Po oddechovém čase ale Zbečník vydřel srovnání a v napínavé koncovce, která brala dech, se mohl radovat. Také druhý set byl velmi vyrovnaný a bojovný z obou stran, za stavu 9:9 však Řehák znovu zakončil neuvěřitelně a domácí počtvrté vedli: 4:3! Valáškova sestava si brousila zuby na soupeře a začalo to pro domácí velmi nadějně (5-2). Několik zbytečných chyb za sebou však vrátilo hosty do hry, jejich smečař se proti prvnímu zápasu až neskutečně rozkopal a Holubice šly do vedení. Také ve druhém setu měl domácí tým zprvu navrch (6-4), ale znovu to nestačilo a v závěru se radoval hostující celek: 4-4.
Valášek s Vlachem v 1.setu na Bubniakovu dvojici nestačili a zdálo se, že Holubice poprvé povedou. Domácí se ale nevzdali a po velkém dramatu ve 2. setu za devítek Valášek zakončil přesně. Třetí set byl vyrovnaný do stavu 8-8, závěr pak patřil přeci jen o chlup lepším hostům: 4-5.
Řehák s Kábrtem tak museli vyhrát, aby Zbečník nevyšel ze zápasu s prázdnou. První set odehráli domácí na jedničku a šli do vedení. Ve druhém setu Zbečník smazal tříbodovou ztrátu, ale koncovka patřila hostům. Ve třetím setu však rozhodlo větší srdíčko domácích a znovu především Řehák, který to vzal jako ten zkušenější a správný tahoun na sebe, o tom, že se body budou v zápase zaslouženě dělit.

Sestava Zbečníka: Hartman (C), Prouza, Valášek, Řehák, Kábrt, Vlach, Doležal.

,,Po celý zápas jsme byli o krok vepředu. Po tom, co jsme dokázali poprvé zlomit v odvetné trojici za stavu 3:3 Bubniakovu sestavu, však bohužel druhá trojice nedotáhla nadějně rozehraný zápas do konce a nakonec musela dvojice Řehák, Kábrt pro nás vybojovat a zachránit remízu.Divácky velice atraktivní, napínavý a parádní zápas skončil nakonec spravedlivou dělbou bodů, oba týmy podaly bojovný a kvalitní výkon.Nejlepším hráčem soupeře byl čtyřbodový Petr Bubniak, u nás znovu zářil fantastický Martin Řehák, který v domácím prostředí v této sezoně prohrál jedinou trojici! Jsem spokojený s naším týmovým výkonem a především s tím, že všichni zápas odmakali. Sympatickému a férovému soupeři držím palce do zbytku sezony, herně se mi tento tým líbil v obou vzájemných utkáních nejvíce.,, hodnotil utkání vedoucí domácího Zbečníka Lukáš Vlach

Poslední utkání jarní části sezony sehraje Zbečník tuto sobotu 27.6. znovu v domácím prostředí hronovské haly od 9 hodin se Vsetínem B.

Tabulka 2LM sk.B: http://nohejbal.org/index.php?option=com_wrapper&Itemid=93

PS: Maňas má opravdu ve 2. lize v domácí prostředí ve trojicích bilanci 11-1, pouze formace zkušeného Petra z Bělé hned v 1. zápase a trojici sezony, kdy jsme byli jako nováčci vykulení a nervozní, zde vyhrála, recept na něho následně nenašly: 2. sestava Bělé, 2krát pak nejsilnější týmy Modřic, Holubic, Rozvízu, dále ani Třebíče a Zlína. Klobouček dolů!