Důležitý souboj o 6. místo Zbečník zvládl!

BDL: Start Praha-Zbečník 1:6

10632875_1017721041586441_8574355059913865201_n
Dorostenci Zbečníka nastoupili v Praze na Střeleckém ostrově proti domácímu Startu s cílem zvítězit a posunout se tak před svého soka v tabulce. Důležité pro úspěch bylo eliminovat domácího tahouna, 19letého Ulwera.
Do první dvojky nastoupili za hosty Šimek s Levým a proti slabší sestavě domácích bez větších problémů zvítězili po solidním výkonu ve 2 setech: 0-1.
Proti elitní sestavě domácích (Ulwer, Janeček) Zbečník nasadil Kábrta s Pohlem a 1. set byl spíše soubojem kvalitního servisu a slabšího příjmu v menším prostoru okolo hřiště. Oba týmy se praly s tímto těžce, vedení se přelévalo ze strany na stranu, v závěru se Pohlovi podařilo dvakrát výborně zabodovat a Zbečník vedl. Ve druhém setu se domácí zlepšili, naopak hosté se začali na útoku trápit. Rozhodující 3. set však zvládl Zbečník jak v obraně, tak i na útoku výtečně a důležitý druhý bod byl na světě: 0-2.
Trojice hostujícího týmu Šimek, Levý, Středa pak dlouho ztrácela a zdálo se, že Start sníží. Za stavu 10-6 a 9-7 pro domácí, však Zbečník zabojoval a koncovku urval. Ve třetím setu ale znovu Zbečník ztrácel dva body (7-9), přesto se nevzdal, srovnal a trochu zázračně stav také díky nervózním a chybujícím domácím i podruhé otočil: 0-3!
Kábrt v singlu byl favoritem a 1. set také zvládl velice dobře. Možná se tím mírně uspokojil, domácí hráč se naopak chytil, zahrál výborně a bylo srovnáno. Ve 3. setu ale hostující kapitán povolil soupeři jediný bod a Zbečník tak měl 2 body za výhru v kapse: 0-4!
Druhá trojice Kábrt, Pohl, Pošepný však zahrála velice mizerně, její výkon byl odevzdaný, plný chyb i bez valného nasazení a Start tak snížil: 1-4. Dvojice Kábrt, Pohl a střídající Středa v dalším zápase nepřipustila větší komplikace a rozhodnout o bodovém zisku pro oba celky tak měl rozhodnout poslední zápas: 1-5.
Do něj za Zbečník nastoupil znovu Šimek s Levým a 1. set jim nevyšel (6-10). Také ve 2. setu Zbečník ztrácel, ale ze stavu 8-9 dokázal otočil a vynutil si tak rozhodující set. V něm se zdáli hráči Zbečníka v lepší psychické pohodě a také se dostali do vedení 9-7. Start se nevzdal, snížil a po chybě hostů srovnal na 9-9. Za tohoto stavu hostující Šimek na útoku zabodoval a Zbečník tak získal překvapivě plný počet 3 bodů!

,,Zlomovým momentem bylo utkání prvních trojic, kde jsme druhý i třetí set zázračně otočili ze stavu 7-9. V poslední dvojici pak rovněž rozhodovaly dvakrát devítky a v nich jsme tentokrát měli vždy více štěstí.

Měli jsme tentokrát v koncovkách více štěstí než rozumu, jsem tedy hodně rád za 3 body, díky nimž jsme se vrátili na 6. příčku, a získali jsme tak zpět ztracený bod z minulého týdne a utkání se Zvěrkovicemi, kde jsme byli bez žáků výrazně oslabení. Slušně jsme zvládli dvojice, zklamáním byl pro mě odevzdaný výkon a přístup ve druhé trojici. Slušně od nás zahrál Pavel Středa. Zápas na podtrženou jedničku odřídil rozhodčí Ondřej Pachman.,, hodnotil vedoucí Zbečníka Lukáš Vlach

V dalším kole BDL Zbečník přivítá v neděli v domácím prostředí hronovské haly oba týmy Dynama Českých Budějovic. Začátky v 11 a cca 14 hodin.

Tabulka BDL: http://nohejbal.org/index.php?option=com_wrapper&Itemid=94