Memoriál LH 2016 ovládlo favorizované TN, Zbečník A druhý, Bedna z posledního místa ve čtyřce!

Již jubilejní 20. ročník tradičního nohejbalového turnaje trojic: Memoriálu Ládi Hrnčíře, se konal znovu ve Zbečníku a byl to pro nás tedy ,,skoro,, domácí turnaj. Zúčastnilo se 12 kvalitních mužstev a dalo se očekávat, že kromě jasně favorizovaného týmu TN Milana Kučery, to bude velice vyrovnané. To se také potvrdilo a nejčastějším výsledkem tak byla po celý den remíza 1:1.

Jediný, kdo v základních skupinách neztratil ani set, bylo právě TN. Celkově druhé místo se 4 body získal na skóre Zbečník A (Řehák, Doležal, Vlach), 3. byly silné Čelákovice (Padělek, Šafr, Kábrt) a jako poslední postoupil přímo do čtvrtfinále celek Tomáše Valáška PPP (Valášek, Koutný, Tér).

Do předkola PO muselo dalších 7 týmů v tomto pořadí: 5. Zbečník B (Poláček, Hartman, Prouza), 6. Bělá (Líbal, Konečný, Pikal), 7. Rodinka (Plachý, M. Kupský, J. Kupský), 8. Demoliční Četa (Maška, Marek, Zrubecký), 9. Benfika (Ducháč, Šimek, Vinter), 10. Nový Bydžov (Sýkora, Jelínek, Holý), 11. Neznášov (M. Kleandr, Kaplan, Simon) a až 12. byl Bednův celek Dva a půl chlapa (Bernard, Hofman, Pohl) s pouze 1 získaným bodem.

Krátce k našim celkům ve skupinách: A tým v 1. setu turnaje promarnil vedení 9:6 s Demoliční četou, naštěstí 2. set zvládl jasně vyhrát (10:2). Ve druhém zápase s Čelákovicemi znovu remizoval, když po výborném 1. setu (10:5) byl druhý set naopak plný chyb (4:10). Ve třetím setu pak nedal šanci Bednovu týmu a vylepšil si tak celkové skóre, díky kterému byl celkově druhý. B tým hrál ve skupině (kde měl za soupeře např. tým Michala Plachého, nebo ten Valáškův) výborně, bohužel dvakrát nezvládl devítky a s Novým Bydžovem promarnil v 1. setu jasné vedení 6:2, měl tedy 3 lepší remízy a musel do předkola. Valdův tým hrál ve skupině, kromě 2. setu právě s naším béčkem, velmi dobře a zajistil si přímý postup do čtvrtfinále. Celek Michala Ducháče v sestavě s Matějem začal skvěle a vyšlápl si na favorizovaný Neznášov, od té doby však již na tento výborný výkon nenavázal, Bednův celek se ve skupině herně trápil a získal jediný bod za remízu s Demoliční četou.

Předkolo tak svedlo proti sobě Bednův tým a naše béčko. V 1. setu se nezdálo, že by došlo k překvapení až do stavu 9:5 pro Zbečník B, pak však začal úřadovat Bedna na bloku, který 4krát za sebou soupeře zavřel a celek Dva a půl chlapa set zázračně otočil. Pak Poldův výběr zabral, srovnal stav a ve 3. setu vedl 7:5. I toto vedení ale promarnil a Bednův celek se tak radoval z postupu do čtvrtfinále. V dalších zápasech Rodinka v čele s Michalem Plachým nedala šanci Novému Bydžovu, Demoliční Četa přehrála Benfiku a Neznášov se poroučel překvapivě už v předkole, když nestačil na stále se lepšící Bělou.

V prvním čtvrtfinále došlo k dalšímu překvapení, když si Bedna a spol. vyšlápli na dalšího favorita, tentokrát na PPP Tomáše Valáška, kterému se jednak oproti skupině příliš nedařilo, a jednak měl tu smůlu, že měl proti sobě nažhaveného a proti skupině zcela vyměněného Bednu, který tak proklouzl po vítězství ve 2 setech z posledního místa už do nejlepší čtyřky! A tým Zbečníka čekal Michal Plachý a spol. a dal se očekávat těžký zápas, ale tentokrát se domácí vyvarovali výpadků, dařilo se jim v poli i na útoku a nedali soupeři výborným výkonem žádnou šanci (10:6, 10:5)! Ve třetím čtvrtfinále TN nemělo problém s Demoliční četou a k mírnému překvapení došlo poté v posledním čtvrtfinále, kde výborně hrající Bělá přehrála ve 3 setech silné Čelákovice.

V prvním semifinále TN dle očekávání porazilo Dva a půl chlapa ve 2 setech, ale zbečnicko-petrovické družstvo bojovalo statečně. Ve druhém semifinále Zbečník v 1. setu Bělou přehrál, ve druhém setu stav dospěl do devítek, kde byl úspěšnější opět náš A tým a mohl se tak radovat z postupu již do finále!

V duelu o 3. místo již přeci jen Bednův tým nezopakoval dosavadní výkony z PO, trochu mu došly síly a ve 2 setech podlehl, přesto 4. místo lze považovat za velmi dobrý výsledek.

Ve finále vyzval Totální nasazení, které v celém turnaji neztratilo ani set, domácí Zbečník A. První set se domácí hráči za velké podpory početného publika vyhecovali k vynikajícímu výkonu a povedlo se jim jako prvním vzít velkým favoritům set (vyhráli 10:7 a Kebab dokonce trefil i parádní vítězný klepák!). Ve druhém setu se však projevila kvalita TN, které po přesvědčivém výkonu a především díky kouzlům a skákaným úderům Milana Kučery srovnalo. Domácí hráči tajně věřili v napínavý zkrácený set, bohužel však zpackali začátek, když po zkaženém servisu přišly 2 špatné příjmy a když se poté přidala síť od Maňase, bylo hotovo. Přestože ještě Zbečník zabojoval a stáhl na 7:9, bylo to z jeho strany vše a zkušený soupeř si triumf pohlídal. I tak je 2. místo výborným výsledkem a úspěchem pro Zbečník. Celkově jsem od nás nečekal zázraky, ale zvládli jsme to herně i výsledkově i dle přítomných diváků velmi solidně a kdyby se v sobotu podařil stejný výsledek také našim žákům, měl bych velkou radost a bylo by to super..

Konečné pořadí MLH 2016

1.Totální Nasazení-J.Kleandr, Kučera, Jeník
2.Zbečník A-Řehák, Doležal, Vlach
3.Bělá-Konečný, Líbal, Pikal
4.Dva a půl chlapa-Bernard, Hofman, Pohl
5.Votýpkáři-L.Koutný, T.Valášek, M.Tér
6.Čelákovice-Padělek, Šafr, Kábrt
7.Rodinka-J+M.Kupští, Plachý
8.Demoliční četa-Marek, Zrubecký, Maška

9.Zbečník B (Poláček, Hartman, Prouza)
10-12. Benfika (Ducháč, Šimek, Vinter), Neznášov (M. Kleandr, Kaplan, Simon), Nový Bydžov (Sýkora, Jelínek, Holý)