Přípravné utkání před 2. ligou mužů: SK Bělá-TJ Sokol Zbečník 4:6

Průběh zápasu: 
1D: D. Konečný, L. Kašpar-M. Řehák, L. Kábrt 2:1 (10:8, 7:10, 10:9) 1-0
2D: R. Voříšek, D. Voříšek-O. Poláček, L. Vlach 1:2 (2:10, 10:9, 7:10) 1-1
1T: R. Voříšek, M. Líbal, P. Černý-M. Řehák, L. Doležal, L. Vlach 1:2 (10:9. 7:10, 9:10) 1-2
2T: D. Konečný, L. Kašpar, D. Voříšek-O. Poláček, Z. Prouza, L. Kábrt 0:2 (8:10, 8:10) 1-3
3D: M. Líbal, P. Černý (P. Horáček)-Z. Prouza, L. Doležal 2:1 (5:10, 10:7, 10:7) 2-3
S: L. Kašpar-L. Kábrt 0:2 (8:10, 8:10) 2-4
1T: R. Voříšek, M. Líbal, P. Černý-O. Poláček, Z. Prouza, L. Kábrt 2:1 (9:10, 10:8, 10:8) 3-4
2T: D. Konečný, P. Horáček, D. Voříšek-M. Řehák, L. Doležal, L. Vlach 2:0 (10:8, 10:8) 4-4
1D: D. Konečný, L. Kašpar-O. Poláček, L. Vlach 1:2 (10:8, 4:10, 8:10) 4-5 
2D: R. Voříšek, D. Voříšek-M. Řehák, L. Kábrt 0:2 (8:10, 8:10) 4-6
 
Přípravné utkání měsíc před startem naší druhé ligové sezony jsme sehráli v příjemném prostředí haly v Jablonném nad Orlicí proti Bělé, která zde měla po celý víkend soustředění.
Chyběli nám někteří hráči, přátelský zápas jsme tedy odehráli v šesti. Chtěli jsme vzít na zkušenou i Vaška, ale bohužel si přivodil ve středu zranění ruky a nechtěli jsme před náročným programem a pro nás mnohem důležitějšími akcemi v příštích týdnech zbytečně riskovat. Prostor jsme pak chtěli dát především nové posile Ondrovi Poláčkovi, který si tak zkusil odtáhnout obě trojky a velmi dobře a vítězně odehrál i obě utkání dvojic. Bělé chyběla možná největší opora a hlavní smečař ve trojce Martin Petr, jinak byla téměř kompletní, dal se tedy očekávat vyrovnaný zápas, který se odehrál v pohodové a přátelské atmosféře.
Pro tento zápas naše hlavní dvojka Maňas s Lukášem nezačala příliš dobře, na Lukášovi byl zprvu ještě trochu vidět náročný týden strávený se třídou na lyžáku a 1. set získala Bělá. Ve druhém setu přišlo již zlepšení a zasloužené srovnání stavu. Ve třetím setu rozhodl hned 1. míč, kde získali brejk domácí a jelikož se pak šlo bod za bod až do konce a nepodařilo se nám žádný soupeřův útok zachytit, dostali se i do vedení v zápase: 0-1.
Druhá dvojka začala nečekaně, když se nám podařilo zachytávat soupeřovi útoky ať už blokem Ondry, či v obraně a hladce jsme zvítězili. Také po celý 2. set jsme vedli, ještě 7-5 a 9-8, bohužel poslední míč Radim Voříšek zablokoval a šlo se do 3. setu. Ten však vyšel opět lépe nám a bylo srovnáno. Nutno podotknout, že jsem bratry Voříšky už viděl zahrát výrazně lépe: 1-1.
Ve trojce jsme začali dobře a hned si vypracovali tříbodový náskok, domácí sice srovnali ale až do devítek jsme byli neustále nahoře, poslední trochu sporný míč po Maňasově útoku (pres?) přisoudili rozhodčí Bělé. Ve druhém setu jsme zprvu ztráceli 1:3, pak však po zlepšeném výkonu zvítězili. V rozhodujícím setu jsme vedli 7:5, aby jsme si koncovku opět zbytečně, až zoufale, zkomplikovali (7:8 a 8:9) a museli zápas doslova vydřít v poslední předlouhé výměně: 2-1.
Poldova trojka začala skvěle (5:1), pak sice přišel výpadek a soupeřovo srovnání, přesto jsme 1. set získali. Naši hráči předváděli velice dobrý výkon jak na útoku, tak v obraně, k čemuž přidali velmi solidní mezihru a zaslouženě zvítězili: 3-1.
Výborně začala i vložka Kebab s Culdou a v prvním setu nedala soupeřům žádnou šanci, když fungovaly především Culdovi skvělé kraťasy. V půlce druhého setu však přišly některé chyby a soupeři pomohlo také střídání Horáčka do hry, který několikrát bodově zablokoval a když se k tomu přidala i naše horší souhra, soupeř byl znovu na kontakt: 3-2.
Singl nebyla na pohled žádná velká hitparáda. Ze začátku bylo utkání jako na houpačce, v koncovce rozhodl výborný volej od Lukáše (Kábrta) za stavu 8:8, po kterém zakončil nekompromisně a ujal se vedení. Ve druhém setu ale začal špatně a prohrával už 1:5. Poté pomohly i chyby Kašpara ke srovnání stavu a zlepšený výkon našeho hráče znamenal výhru také ve 2. setu stejným poměrem: 4-2.
Naše trojka nezačala zle a z počátku jsme opět vedli, následně se však začal trochu trápit Maňas a přišlo množství našich chyb, především díky tomu se soupeř ujal vedení. Ve druhém setu pokračoval vyrovnaný průběh, ale náš výkon nebyl kdovíjaký a asi zaslouženě jsme tuto trojku prohráli: 4-3.
Polda a spol. nezačali také špatně, ale nakonec museli otáčet koncovku 1. setu ze 7:9, což se nakonec povedlo a vedli jsme. Druhý set však získal bojovný soupeř a ve 3. setu se hráčům Bělé dařilo zachytávat naše útoky a celkově už to také nebyl od kluků takový výkon jako v 1. zápase a soupeř srovnal stav zápasu: 4-4.
Naše dvojka s Poldou začala znovu dobře a vedli jsme až do osmiček, pak však přišel útok do pásky a tentokrát vedla Bělá. Ve druhém setu jsme se ale kousli a poměrně jasně zvítězili. Ve třetím setu jsme šli do brejku a ten udrželi až do konce. Poměrně překvapivě se nám tedy podařilo vyhrát i tuto dvojku a znovu Zbečník vedl: 5-4.
V rozhodujícím zápase se sice Voříšci proti úvodnímu zápase výrazně zlepšili, totéž se však dá říct o naší dvojce. Příliš jsme nechybovali, Lukáš Kábrt zahrál velmi dobře a oba sety jsme vyhráli stejným poměrem 10:8 a celý zápas tak pro sebe nakonec přeci jen urvali: 6-4.
Utkání splnilo svůj účel, podle očekávání bylo velmi vyrovnané a poměrně bojovné, na obou stranách vládla po něm spokojenost a u nás nikdo herně nezklamal. Kéž by podobný výsledek pro zbečnické barvy přišel i v 1. kole sezony ve 2. lize v sobotu 16.4., kdy hostíme v domácím prostředí právě tohoto našeho rivala.