Černý víkend zbečnického nohejbalu

2016-04-16_193 13041266_547273498806512_4088953126148507765_o
13062024_547086015491927_3424374250260870358_n 13062884_547086015491927_3424374250260870358_o
Ligová sezona odstartovala a první víkend nám udělal pramalou radost. Muži naprosto nezvládli východočeské derby s Bělou a zaslouženě po mdlém výkonu prohráli s bojovnějším soupeřem 2:6. U dorostu se dala čekat u favorita porážka, přesto jsme věřili v zisk 1 bodu (prohra 2:5), ten se nám ale rovněž získat nepodařilo. Také zde nám soupeř ukázal, jak se bojuje o každý míč v ligové soutěži, a to především druhá dvojice Vsetína. Nezbývá než věřit, že mnohem lepší výkon a větší vůli po vítězství ukáží naše družstva ve 2. kole (muži zavítají do Dynína a dorost do Bělé).
 
2LM sk. B: TJ Sokol Zbečník-SK Bělá 2:6
Áčko začalo přitom výborně a bez větších problémů získalo ve dvou setech první dvojici (Valášek, Vlach) proti bratrům Voříškům: 1-0.
Také Maňas s Kábrtkou začali dobře a ujali se vedení 8:6. Pak však přišla 2 zaváhání od velmi unaveného Martina a ztracená koncovka 1.setu (9:10) zahájila náš velký zmar. Ve druhém setu se našim klukům příliš nedařilo bodovat, tahoun hostů Petr spoustu míčů chytil a vzápětí trestal: 1:1.
První trojka a náš naprostý debakl, nedařilo se zhola nic a přes střídání jsme uhráli jen 4(!) míče: 1-2.
Druhá trojka bohužel nebyla o moc lepší, nedařilo se v obraně, ani na útoku a už to tedy bylo 1-3.
Střední část utkání měla být naší zbraní, ovšem 1. set jsme ve vložce ztratili. Od druhého setu to šel zkusit Ondra a začal velmi vyrovnaný boj, který dospěl nakonec až do 3. setu a stavu 9:9, za kterého však Kašpar svůj útok proměnil a bylo zle: 1-4.
V singlu jsme Lukášovi věřil, ale že svého jmenovce z Bělé až tak smázne, nečekal asi nikdo. Ten si uhrál pouze 5 míčů a malá naděje na zvrat svitla: 2-4.
Mnohem lépe už to vypadalo po 1. setu ve trojce, který jsme získali hladce 10:3. Bohužel to však byla labutí píseň, protože obří množství chyb především na útoku způsobilo další ztrátu trojky: 2:5.
Maňasova trojice proti té Petrově začala lépe, po dalším výpadku mi ale ujeli nervy a po trestníém bodu za žlutou kartu jsme ztráceli 3:6 a poté ještě 4:8. Teprve v tuto chvíli jsme se rozpomněli na loňské skvělé zápasy, dařilo se nám chytat v obraně Petra a dotáhli jsme na 9:9. V dlouhé výměně jsme se dostali na útok, Kašpar s vypětím všech sil se štěstím v poli zasáhl a následně Maňasůvb útok skončil daleko v zámezí. To nás definitivně zlomilo a ve 2. setu opět jsme po mnoha nevynucených chybách přes střídání Ondry podlehli: 2-6.
Jeden z přítomných zkušených odborníků prohlásil, že tomu chybělo nadšení, hlava a souhra, k tomu není moc co dodávat. Vzhledem k vražednému losu ve 3.-5. kole (Modřice B doma, Holubice a Vsetín venku) potřebujeme nyní něco nutně uhrát v Dyníně. Chybět bude kapitán Hartman, otazník vzhledem k zdravotnímu stavu visí i nad dalšími důležitými hráči.
fiotkyy: http://nohejbalpce.rajce.idnes.cz/2016-04-16_Sokol_Zbecnik_x_SK_Bela
 
Videa ze všech zápasů Zbečník-vs. Bělá zde: http://www.nohejbal-pardubice.com/video.php
Ostatní zápasy:

SK Šacung ČNES Benešov 1947 B – NK Dynín 6:3

Domácí tým byl oslaben o Chejna, který byl nominován na zápas A družstva. Čekalo se vyrovnané utkání, což se potvrdilo hned v úvodních deblech. Nejprve Stupka s Klikou dotáhli první debl do vítězného konce až ve třetím setu, poté Voltr ml. s Pacovským a střídajícím Hanušem prohráli ve dvou setech. Za stavu 1:1 se šlo na trojice, které také skončily nerozhodně. Nejprve trojice ve složení Stupka, Voltr ml., Truc vybojovala vítězství, poté ale druhá trojice Vaníčka, Kliky, Pacovského a střídajících Kielera s Patákem prohrála hladce ve dvou setech. Rozhodující částí utkání se ukázala nepárová část, kdy nejprve Vaníček s Trucem vyhráli třetí dvojici, a Voltr ml. připsal další bod v singlu. Hned poté si domácí zajistili první bod v soutěži, když Stupkova formace vyhrála v první odvetě trojic. Hosté se ale nevzdali, porazili druhou domácí trojici. Stupka s Klikou v odvetné dvojce ale žádné drama nepřipustili a zajistili první letošní výhru benešovského celku.

„Do zápasu jsme šli s cílem urvat první ligové body, ale se zdravým respektem k soupeři. Získali jsme dva body, takže s výsledkem jsem spokojený, nicméně s předvedeným výkonem už tolik ne. Z hráčů bych vyzdvihl výkon především Míry Stupky, který k vítězství přispěl čtyřmi body,“ zhodnotil duel trenér Stanislav Voltr st.

Tabulka: http://nohejbal.org/index.php?option=com_wrapper&Itemid=93

NM

BDL sk. B: NK Climax Vsetín-TJ Sokol Zbečník 6:1
Dorostenci se museli v 1. zápase obejít bez Tomáše Zelby, domácím naopak chyběl Tomáš Andris, za tohoto stavu byl reálný zisk 1 bodu. Hráli jsme stejně jako soupeř poprvé venku, ten se s tím ale vyrovnal mnohem lépe.
V první dvojici Matěj s Míšou (1. set) resp. s Davidem (2. set) sehráli slušnou partii s Belkem a Hyžákem (10:6, 10:8) a tento výkon a výsledek dával naději do odvetné dvojice: 1-0.
Klíčová druhá dvojice a náš velmi špatný začátek. Nadšeně bojující soupeř nás zaskočil především skvělou obranou, nám se vůbec nedařilo zabodovat a hned jsme ztráceli 4 body (1:5), set jsme již poté nezachránili. Druhý set byl z naší strany výrazně lepší a dokonce jsme získali volbu (10:5). Hned 1. útok ale soupeř zázračně chytil a vzápětí Vašek zbytečně zkazil. Po útoku Lukáše rovněž do sítě to poté bylo již 6:8 a po krásně trefeném backhandu soupeře 7:9. Přes snížení si soupeř i s posledním útokem poradil a zaslouženě zvítězil: 2-0. První trojka byla dle očekávání jasnou záležitostí domácích a pro naději bylo nutné vyhrát singl: 3-0.
Lukáš začal skvěle, dařilo se mu eliminovat brutální servis Belka i rozhazovat své údery do stran a po bravurním výkonu slovenského reprezentanta ve 2 setech zdolal (10:7, 10:5): 3-1!
Riskl jsem na druhou trojici 3 leváky, nic lepšího jsme postavit v dané chvíli nemohli, a ukázalo se to jako správná volba. Hráli jsme od začátku výborně a překvapivě jednoznačně vedli (9:4!) Jak to tak bývá, lehké polevení v koncentraci a začali jsme zbytečně vymýšlet, jak hezky set zakončit. Se ztenčujícím náskokem jsme ale znervózněli a soupeř se chytil. Najednou jsme vůbec nedokázali zakončit, naopak Belko ze všeho nekompromisně trestal: 9-10! To jsme tedy trestuhodně promrhali, a přestože ještě do poloviny druhého setu drželi zcela vyrovnaný stav, soupeř měl psychickou výhodu a dokráčel k výhře: 4:1.
Lukáš s Vaškem se proti Belkově dvojici drželi do stavu 7:7, poté již v koncovce neuhráli ani bod. Ve 2. setu pokračoval boj do 4:4, od této chvíle soupeř definitivně zlomil náš odpor: 5-1.
Do poslední dvojice jsme měl dilema, koho postavit. Míša si však příliš nevěřil, takže začal David. Ten bohužel od začátku bojoval s příjmem, ani Matěj nenavázal na své předchozí výkony, s přibývající ztrátou ve skóre u něj navíc rostla nervozita. Naopak soupeř pokračoval ve svém skvělém a zodpovědném výkonu z 1. dvojky a prakticky nechyboval. Ani Michal přílišné zlepšení přes veškerou snahu nepřinesl a soupeř si tak při velkých ovacích publika mohl zaslouženě radovat ze zisku plného počtu 3 bodů: 6-1.
Samozřejmě je výsledku škoda, ale není to žádná tragédie. Důležitější pro nás budou další zápasy: 1.5. v Bělé a především pak s Modřicemi, které dokázaly u nováčka soutěže v 1. zápase vyhrát 5:2. Počítat snad již budeme v těchto zápasech moci i s Tomášem Zelbou.
Obě družstva jsou tak po 1. kole poslední, což není příjemný pohled a měli bychom udělat maximum, aby tomu hned po příštích zápasech bylo jinak. K tomu je třeba rapidně změnit tzv. ,,hvězdný,, přístup, tzn. méně mluvit a více makat a to i v tréninku, s neustálým tlamováním na vše možné mi výrazně dochází trpělivost a bohužel především tam, kde bych to ještě donedávna nečekal..