Očekávaná prohra áčka, senzační 3 body pro oslabený dorost!

13096211_552135978320264_4535048220215266256_n
13087848_551894741677721_3866575652732432094_n
13151401_552135954986933_5948048502853136842_n
2lm sk. B: TJ Sokol Zbečník-MNK SDS EXMOST Modřice 1:6
Třetí kolo 2. ligy a zápas s velkým favoritem z Modřic. V týdnu mi psali 2 hráči od soupeře, kteří měli poměrně respekt po loňském našem solidním domácím výkonu. Já naopak vyjádřil obavu, abychom nedostali kanára a nebyl jsem nakonec daleko od pravdy, ačkoliv radost z toho mám pramalou a samozřejmě jsem tajně doufal v nějaký ten zázrak. Bohužel v zápase nejen soupeř potvrdil svoji nespornou kvalitu, ale především znovu ukázal naše současné herní trápení a špatnou formu.
V zápase jsme se museli obejít bez zraněného Valáška, zkusila se tedy varianta Polda se mnou a vzhledem k tomu, že soupeř nasadil asi hlavní dvojici (Halva, Novotný), byli jsme postaveni jako první. První set byl z naší strany špatný a soupeř ho jasně získal. Ve druhém setu jsme zabojovali a podařilo se nám srovnat stav. To soupeře trochu rozhodilo a my se dostali do vedení 8:7. Bohužel jsem za osmiček útok neproměnil, což Modřice vzápětí potrestaly. Ještě se nám podařilo srovnat a za devítek dokonce chytit v poli, ideálně jsme ale balon nezpracovali, Polda útočil po příjmu do autu a nahrávce zdaleka a trefil Novotného, který nekompromisně zakončil. Velká škoda: 0-1.
Maňas s Kábrtkou proti Hanusovi s Konupkou-zápas číslo 2. V prvním setu tahal za delší konec soupeř, na kterého se našim hráčům nedařilo najít recept, ve 2. setu jsme dotáhli na 9:9, bohužel Lukáš nezpracoval ideálně v poli a Konupka již napodruhé zakončil s přehledem: 0-2.
Poldova trojice nastoupila na tu Halvovu. Od začátku nám vázla souhra, soupeř působil kompaktněji, chytal v poli a nám nepomohlo ani střídání, Modřice tedy již vedly 0:3.
Maňasova trojka se proti silné soupeřově sestavě (Novotný, Konupka, Hanus) vyhecovala k dobrému výkonu a dala vzpomenout na některé podařené zápasy z minulé sezony. První set jsme získali a v tom druhém vedli o 3 body. Náskok jsme však ztratili a soupeř srovnal. Ve 3. setu jsme ale opět mákli a zaslouženě urvali čestný bod pro Zbečník: 1-3. Velmi dobrý výkon, skvělý Maňas a snad malý záblesk na lepší časy?
Vložka nás mohla vrátit zpět do hry a byla určitě hratelná, jenže klukům se příliš nedařilo a viditelně se trápili. V 1.setu navíc rozhodčí v důležité chvíli přehlédli jasný aut a místo sedmiček bylo 6:8. Set získaly Modřice a také ve 2. setu jsme neustále jen dotahovali. Bohužel jsme to nezlomili a za stavu 8:9 zkazili: 1-4.
Hanus vs. Kábrt-očekávaný duel nadějných singlistů. Lukáš hraje v poslední době výborně a čekal jsem boj o každý míč, ten se však nekonal. Hanus hrál zcela bezchybně, od začátku zatlačil našeho hráče daleko za hřiště a ten se za celý zápas prakticky nedostal vůbec do hry. Soupeři naopak vyšlo naprosto vše a po skvělém výkonu zvítězil: 1-5. (když mu to Lukáš vrátí za 14 dní v BDL, zlobit se nebudu, tento zápas pro něj ale byl pořádně ledovou sprchou, získal v něm pouze 5 míčů…)
Poldova trojka nezačala špatně a vedla 6:4. Od té doby do konce setu už ale bodovaly pouze Modřice. Na 2. set to šel zkusit Bedna, proti výbornému soupeřově bloku se ale ani on příliš neprosadil a hosté dotáhli zápas k jasnému vítězství: 1-6.
Asi jediným pozitivem byl povedený výkon naší trojice (letos poprvé), hlavně ve dvojkách se celkově dalo uhrát více. Podobně jako s Bělou tomu chybělo větší nadšení, což zmínil i sudí Čukan. Teď následují 2 výjezdy na Moravu, kde by byl jakýkoliv zisk překvapením, klíčové pak pro nás budou následující 2 domácí zápasy s Dalečínem a Šacungem, kde musíme zabrat. Nebudeme si nic namlouvat, letos nás čeká spíše boj o záchranu..

BDL: SK Bělá-TJ Sokol Zbečník 1:6!
Dorost cestoval na 2. kolo BDL do Bělé na východočeské derby. Scházeli nám Šimek, Polák, a Zelba, především neúčasti Davida je škoda.. Zbylá čtveřice (Pošepný, Pohl, Středa a kapitán Kábrt) tedy měla nelehký úkol, dalo se čekat vyrovnané utkání a domácí si za této situace poměrně věřili. Samozřejmě pikantní příchuť tomuto zápasu ještě dodávala přítomnost Patrika, který nastoupil v dresu Bělé proti svým nedávným spoluhráčům. Vsadili jsme na vyrovnanost dvojic a kombinaci leváka s pravákem, tedy Míša hrál s Vaškem a Lukáš s Pavlem.
Na úvodní dvojici nastoupili právě druzí jmenovaní a proti hlavní dvojici domácích (Kalousek, Levý) začali dobře a trpělivě. Soupeři se naopak nedařilo a Patrik byl po 3 chybách na útoku střídán. První set jsme získali, i ve 2. setu se domácí (už zase v původním složení) nedostali příliš do hry a nečekaně hladká výhra byla na světě: 0-1. Také Míša s Vaškem zvládli zápas proti domácí druhé dvojici a s přehledem zvítězili dvakrát s pětkou: 0-2.
Ve trojicích se dal očekávat větší odpor domácích a ten také přišel. My nasadili Míšu, Vaška a Lukáše. Nezačali jsme vůbec dobře, když jsme udělali několik laciných chyb v obraně (nezvykle i od Lukáše), brzy vysoko prohrávali a set již nezachránili. Také ve 2. setu jsme chybovali i na útoku o něco více, než soupeř, povedlo se nám však koncovku v posledním okamžiku zachránit a věřil jsem, že nás vybojovaný závěr nakopne do rozhodující sady. Bohužel opak byl pravdou, zápas jsme nakonec ztratili, když se Kalouskovi podařilo třikrát za sebou vytlouct náš blok: 1-2.
V singlu byl Lukáš favoritem a to také potvrdil, přestože se Filip Horčička především ve 2. setu snažil a vrátil spoustu míčů, jasnou prohru neodvrátil: 1-3.
Do druhé trojice nastoupil Pavel na nahrávku místo Vaška, jediného klasického blokaře Míšu jsem v sestavě ponechal. Úvod patřil domácím a prohrávali jsme 5:8. Pěti body za sebou jsme však vybojovali obrat a šli do vedení. Ve 2. setu byla Bělá lepší a zaslouženě srovnala stav. Stejně jako první trojici, tak musel i tuto rozseknout až zkrácený set. Nabádal jsem k trpělivosti a opravdu-tentokrát to byl domácí smečař, který dvakrát zkazil na útoku, když k tomu přidal Míša skvělý kraťas, měli jsme k dispozici vedení 9:6. Domácí ještě snížili na 8:9, poslední míč jsme však již poté urvali: 1-4.
Za tohoto stavu jsme měli jisté vítězství a o možnosti vybojovat plný počet 3 bodů a tedy získat i ztracený bod z utkání ve Vsetíně se mělo papírově rozhodnout v následné dvojici-Míša s Vaškem proti Danovi s Patrikem. Naše dvojka působila v úvodu kompaktněji, Míša si viditelně až nezvykle věřil a 1- set jsme zaslouženě získali 10:8. Také ve 2. setu jsme hráli velmi slušně až do stavu 5:2. Přece to ale nemohlo být zas tak jednoduché a tedy přišel náš výpadek a 4 body v řadě pro soupeře. To se na nás přeci jen trochu podepsalo a koncovku tentokrát zvládli lépe povzbuzení domácí (8:10). Ve 3. setu jsme prohrávali 7:9 a nevypadalo to už růžově, naštěstí Míšovi se povedl kraťas, který nás udržel ještě ve hře. Domácí hráči se viditelně výhry zalekli a my dokázali srovnat. Předlouhá poslední výměna dopadla se šťastným koncem pro nás, radost tak propukla v našem táboře, byly to tedy ale pořádné nervy: 1-5..
V závěrečné dvojici by již byla za této situace velká škoda nedotáhnout zápas do zdárného konce a začali jsme jak se patří (7:2). Pak jsme si začali trochu zahrávat a soupeř snížil na 7:8. Lukáš to útokem z druhé do béčka vzal správně na sebe a prolomil dlouhé čekání na devátý bod. Také poslední bod jsme získali vzápětí a 2. set jsme si již potom pohlídali: 1-6.
Nesmírně cenné 3 body jsme tak vybojovali a to může být v konečném účtování velmi důležité. Modřice podlehly doma Vsetínu 1:6 a my se tak dostali o bod právě před tento tým, se kterým budeme hrát za 14 dní v domácím prostředí možná klíčový duel v boji o 2. místo v naší skupině. Velice mě potěšil Michal, který si snad 3 body v zápase zvýší pro něj tolik potřebné sebevědomí, dobře ale zahrál celý tým-tradiční oporou byl Kábrt, Vašek zahrál výrazně lépe, než ve Vsetíně a Pavel byl stoprocentní (3/3:0). Musíme ale zlepšit hru trojic, která nebyla ideální podobně jako u mužů především v celkové mezihře. Bělá naopak zahrála i podle svého kouče hodně pod své možnosti, což nám i s trochou toho potřebného štěstí pomohlo k plnému bodovému zisku.
video z rozhodující dvojky Míša, Vašek versus Dan a Patrik a velké drama se šťastným koncem pro naše barvy zde: https://www.youtube.com/watch?v=qbWJW-SiWxM