Áčko zaslouženě zdolalo Šacung, dorost smolně padl posledním míčem!

2LM sk. B: TJ Sokol Zbečník-SK Šacung Benešov 6:2
13321765_561785694021959_7694156064677233932_n
13321656_561785910688604_5058320489258657384_n
Po výhře s Dalečínem nás čekalo další důležité domácí utkání v boji o záchranu. Tentokrát jsme přivítali rezervu ,,Oranjes,,. Pevně jsem věřil v kompletní sestavě ve vítězství (o čemž svědčila i sázka milionu kreditů na nás v tipovačce na nohejbal.tv) :)
Úvod utkání nám příliš nevyšel. Tomáš s Lukášem V. se v 1. setu poměrně trápili a museli otáčet ze stavu 7:8. Nervózní koncovku setu jsme ale zvládli lépe a druhý set jsme již zvládli přesvědčivě: 1-0.
Maňas s Lukášem K. na tento bod ale nenavázali (možná jsme nechtěli vést tradičních 2:0?) Od začátku se kluci nedostali příliš do hry, vázla především nahrávka a souhra, k tomu se přidalo množství nevynucených chyb. Nejhorší letošní zápas naší dvojice a srovnáno: 1-1.
Maňasova trojice však tentokrát svůj úvodní mač zvládla výborně a nedala velmi dobrou hrou všech tří hráčů ve 2 setech Šacungu šanci: 2-1.
Na tuto výhru se snažila navázat Valdova trojce. V 1. setu soupeř až nevídaně kazil, čímž nám to hodně ulehčil. I druhý set jsme přes mírné zaváhání nakonec dotáhli do vítězného konce: 3-1.
Zřejmě klíčovým duelem se ukázala býti vloženka, kde jsme v konci 1. sady chybovali a set ztratili. Ve 2. setu se stav dostal do devítek, kde náš kapitán zakončil po dobré nahrávce nekompromisně. Tahanice pokračovala i v rozhodující sadě. Znovu musely rozhodnout až devítky, za kterých měl Culda pro něj tak neoblíbenou náhru na pásce, i s trochou štěstí si s ní poradil a zlatý bod pro nás byl na světě: 4-1! (nutno dodat, že devítky ve 3. setu rozhodovaly již letos pošesté (!) ze sedmi vloženek)
Kábrtka v singlu začal skvěle. V 1. setu prakticky nechyboval a nedal soupeři šanci (10:1!) V tom druhém ale nezačal dobře a především díky svým chybám prohrával o 4 míče (ještě 4-8). Lukáš se ale nevzdal a snížil na 7:8, jenže vzápětí zkazil servis! Přesto ještě zabojoval a dokázal 3 body za sebou nepříznivý vývoj otočit: 5-1!
Maňasova trojice mohla zápas ukončit. Ovšem jednak soupeř oproti prvnímu zápasu zahrál o 2 třídy lépe, naopak my se tentokrát spíše trápili a nebylo to ono. Po prohrané první sadě jsme ztráceli i v té druhé, načež šel zkusit štěstí Polda. Ukázalo se to jako dobrá změna, i díky jeho úspěšným blokům jsme stav otočili a srovnali na 1:1. Ve zkráceném setu se nám ale znovu nedařilo a soupeř se tak ještě udržel ve hře alespoň o bod: 5-2.
Valdova trojice začala také špatně (1-4), ovšem poté zabojovala a set dokázala ještě otočit (10:8). V tom druhém již kluci hráli v pohodě a dotáhli utkání k zasloužené výhře: 6-2!
Vítězství je pro nás velmi důležité i s ohledem na výsledek z Dynína, který zdolal oslabenou Bělou a situace v boji o padáka se tak pořádně zamotává. Nás nyní čeká derby v Bělé, kde doufám předvedeme výrazně lepší výkon oproti domácímu zápasu a pak přivítáme po týdenní pauze vyplněné MČR dorostu právě Dynín.

zpráva z ligového utkání Zbečník-Šacung B (2LM)

Tabulka:

13327500_562114863989042_2610194980624247581_n
1D Kábrt/Pohl-Majštiník/Stařičný: 10-5, 10-8,
2D Pošepný (Středa), Polák-Hyžák, Andris : 3-10, 4-10,
1T Kábrt, Pohl, Pošepný-Andris, Hyžák, Stařičný: 5-10, 7-10,
1S Kábrt-Andris: 10-7, 10-8,
2T Kábrt, Polák, Pohl (Středa)-Andris, Hyžák, Majštiník: 5-10, 6-10,
1D Kábrt/Pohl-Hyžák/Andris: 10-7, 9-10, 10-8,
2D Polák/Pošepný-Majštiník/Stařičný: 7-10, 10-6, 9-10.
Dorost přivítal ve 4. kole BDL Vsetín. Chtěli jsme se i bez Zelby a Šimka pokusit zvítězit, což by nám výrazně pomohlo v boji o 2. místo v naší skupině. Soupeř přijel bez zabijáka Belka a Podzemného, i tak byl s hráči jako Andris, či Hyžák mírným favoritem. Zápas začal nuceně o chvilku později, sportovní přístup domácích ale dle mého názoru zcela správně zvítězil.
Do úvodní dvojky nastoupili Lukáš s Vaškem a bez větších problémů 1. set vyhráli (10-5). Ve 2. setu kluci začali trochu lajdačit a vymýšlet, z čehož pramenily laciné chyby, přesto utkání dotáhli do vítězného konce (10:8): 1-0.
V druhém zápase jsme proti zkušené hlavní dvojici Vsetína (Andris, Hyžák) neměli moc šancí na úspěch a ta nám taky svou strojově přesnou hrou jasně přehrála: 1-1.
Po dvojicích tedy očekávaný stav a na řadu přišla 1. trojice. Bohužel to byla velká bída. Nejspíše již máme v hlavách, že se nám v nich nedaří a podle toho to také tak vypadalo. Nejvíce mě mrzí naprostá odevzdanost a katastrofální začátek (2:7). Přestože došlo k mírnému zlepšení, na soupeře (který měl v obraně prakticky vše), to nestačilo ani zdaleka a Vsetín poprvé vedl: 1-2.
Na řadu přišel singl, který jsme potřebovali pro naději nutně zvládnout. Andris ale není žádné ořezávátko, však již také slavil republikový titul v singlu ještě v kategorii žáků. Na začátku se na Lukášovi ještě viditelně projevovala velmi špatná předchozí trojice a hned prohrával 0:4. Naštěstí se po time-outu srovnal, přestal kazit a zabojoval. K vidění byla spousta dlouhých výměn, náš hráč byl ale o ten pověstný chloupek lepší a nakonec vyhrál po boji ve 2 setech: 2-2!
Do druhé trojky nastoupil David a začátek vypadal nadějně (4-1). To však bylo na delší dobu od nás vše (když nepočítám body soupeři). Trápili jsme se znovu na nahrávce, nebodovali jsme, nepomohlo ani střídání a Vsetín trestal: 2-3.
Následný souboj prvních dvojic nabídl parádní podívanou. Lukáš s Vaškem ale měli možná překvapivě po většinu utkání o trošku navrch. První set jsme vyhráli 10:7 a v tom druhém vedli 9:7. Tři mečboly nám ale nestačili, zahodili jsme je a museli do 3. sady! V něm jsme naštěstí výtečně zvládli začátek, když jsme hned odskočili na 8:5. Dvě naše chyby za sebou a 8:7. Vašek proměnil, soupeř vzápětí snížil na 8:9. Poslední výměna byla tou nejhezčí v celém utkání. Vsetínští bojovníci (Hyžák s Andrisem) vytáhli naprosto neskutečný míč v obraně, naštěstí Lukáš na třetí pokus již zakončil: 3-3! Trenér hostů Padyšák tleskal ještě dlouho po utkání oběma dvojicím za předvedenou hru.
Rozhodnout tak měl zápas druhých dvojic a jak řekl i trenér hostů kluci, kteří na to ,,nejsou zvyklí,,. Míša s Davidem rozhodně nebyli bez šance, které jsem viděl jako zcela otevřené.
Začali jsme ovšem hrůzostrašně a soupeř v podstatě jen díky našim chybám vedl 0:5. Pak jsme se sice zlepšili, ale ztráta z úvodu už byla příliš velká (7-10). Ve 2. setu jsme podali velmi dobrý výkon a zcela zaslouženě vybojovali rozhodující set. V něm vyvrcholil infarktový průběh, ma neustále dotahovali jednobodovou ztrátu. Několikrát jsme měli míoč v obraně na noze, či na hlavě, ale nedokázali ho přes veškerou snahu vrátit na druhou stranu kurtu. Přesto jsme slušným útokem udrželi bod za bod a došlo na stav 9:9. Při něm bohužel Míšův servis skončil těsně v zámezí a z výhry se tak radoval soupeř: 3-4!
Velká škoda, nicméně v obou posledních dvojicích jsme zabojovali a potrápili soupeře mnohem více, než v 1. vzájemném utkání. Bohužel výkon ve trojkách byl znovu špatný, chybí nám klasický smečař a výrazně vázla také nahrávka. Před posledními 2 zápasy jsme o bod před Modřicemi, a protože jsme 2. bod smolně nezískali, zřejmě budeme muset v posledním zápase v Brně bodovat (jedině pokud vyhrajeme my i Vsetín tuto neděli za 3 body, bude před posledním zápasem o našem 2. místě rozhodnuto). V příštím kole přivítáme doma v neděli znovu od 13 hodin Bělou. Musím ocenit příkladné chování a vystupování hráčů Vsetína, kéž bychom se utkali ještě na úplném konci BDL znovu…