Pětibodový víkend pro Zbečník!

13323448_565053550361840_2646897970448068184_o
Zatím nejúspěšnější víkend má za sebou zbečnický nohejbal v obou dlouhodobých ligových soutěžích v roce 2016. Z východočeských derby získal proti Bělé maximální možný počet 5 bodů. A týmu se tak povedlo možná překvapivě na půdě soupeře oplatit mu domácí porážku stejným poměrem a dorost si zajistil v BDL před posledním zápasem 2. místo ve skupině B, čímž splnil 1. z letošních cílů. Už je tak jisté, že začne klíčové čtvrtfinále Play-off v domácím prostředí a utká se v něm v sérii na 2 vítězné utkání začátkem září s Českým Brodem.
A tým dřel a po zásluze vyhrál
Průběh zápasu:
Horáček, Líbal (Černý)-Řehák, Kábrt 0:2 (5:10, 9:10) 0-1
Petr, Konečný-Valášek, Vlach 0:2 (9:10, 10:9, 9:10) 0-2
Petr, Černý, D. Voříšek-Valášek, Hartman, Kábrt 2:1 (10:9, 5:10, 10:6) 1-2
Konečný, R. Voříšek, Líbal-Řehák, Vlach, Doležal 1:2 (10:9, 7:10, 8:10) 1-3
Voříšek, Voříšek-Poláček, Hartman 2:0 (10:1, 10:9)2-3
R. Voříšek-Kábrt 0:2 (8:10, 4:10) 2-4
Petr, Černý, D. Voříšek-Řehák, Vlach, Doležal 1:2 (10:7, 9:10, 7:10) 2-5
Konečný, R. Voříšek, Líbal-Poláček (Valášek), Hartman, Kábrt 1:2 (10:3, 9:10, 6:10) 2-6
V sobotu jsme odjeli na další utkání 2. ligy nakonec pouze v 7 hráčích, bohužel si den před zápasem natáhl stehenní sval Culda, soupeř byl kromě zraněného Lukáše Kašpara v podstatě kompletní. První zápas sezony nám proti Bělé vůbec nevyšel a chtěli jsme špatný, až odevzdaný domácí výkon odčinit. Rozhodli jsme se sestavy po 2 výhrách neměnit a podržet i dvojku Maňase s Kábrtkou, kterým poslední zápasy příliš nevyšly.
Právě tato dvojka zápas začala. První set proti jindy asi až třetí dvojici domácích zvládla na výbornou (10:5). Ve 2. setu ale přišel výpadek a ztráceli jsme již 2:6. Pak jsme parádně zabojovali a dokázali stav otočit. Za stavu 9:9 Lukášovi ulétla náhra přes, naštěstí domácí Černý poslal míč daleko do zámezí: 0-1!
Valda s Lukášem V. ještě letos dvojku neprohráli, ale tentokrát jim to od začátku trochu skřípalo. Domácím (Petr, Konečný) se dařilo bodovat, naopak my vyrobili některé zbytečné chyby, po kterých jsme ztráceli 7:9. V koncovce jsme ale zabrali a povedlo se nám stav na poslední chvíli otočit. Ve 2. setu pokračoval vyrovnaný průběh, za devítek jsme poprvé ještě chytili, na podruhé už se soupeř radoval z vyrovnání. Ve zkráceném setu se šlo bod za bod a potřetí došlo na devítky. Valdův útok hlavou soupeř dokázal chytit, útok Davida Konečného skončil ale od pásky v zámezí: šťastná výhra a 0-2!
Valdova trojka proti té Petrově. Ze začátku jsme ztráceli 3 míče, podařilo se nám srovnat, tentokrát ale devítky urval soupeř. Druhý set jsme zvládli výborně a srovnali. Úvod 3. sady a předlouhou výměnu pro sebe vybojovali domácí, vzápětí Valdův kraťas skončil na pásce a zkušený Petr si již koncovku pohlídal: 1-2.
Maňasova trojice na soupeře vlétla a hned měla 3 body k dobru. Po většinu setu jsme měli navrch a vedli, 2 chyby za sebou na útoku ale znamenaly obrat. Za devítek jsme chytili, ale Maňasův útok skončil zastavila páska! Naštěstí nás smolná prohra nesrazila a ve 2. setu jsme si velký náskok tentokrát pohlídali. Ve 3. setu zápas vrcholil, podařilo se nám ubojovat 2 předlouhé výměny za sedmiček a vypracovali si 3 mečboly. Soupeř výtlukem ten první ještě odvrátil, vzápětí nám ale Maňas neuvěřitelným útokem, který Radima Voříška přeskočil o 2 metry, zajistil dvoubodové vedení: 1-3!
Do vloženky soupeř nasadil bratry Voříšky, což byl velmi těžký oříšek k rozlousknutí. Poldovi s Davidem se v 1. setu vůbec nedařilo a inkasovali debakl, v tom druhém se ale výrazně zlepšili. Za devítek David chytil, ale jeho kraťas následně bohužel skončil v síti: 2-3!
V singlu byl Lukáš K. (i vzhledem k domácí špatné bilanci v něm) favoritem, ovšem v 1. setu to nevypadalo příliš dobře. Radim Voříšek hrál velmi slušně, Lukáš trefil pár těsných autů a ztrácel ještě 6:8. Koncovku však zvládl bravurně a 4 body za sebou 1. set otočil. V tom druhém mu sice začátek utekl (0:3), pak však už soupeři povolil jediný bod a znovu to vypadalo nadějně: 2-4! Za tohoto stavu jsme si všichni v našem týmu přáli urvat alespoň 1 trojici…
Petrova trojka versus Maňasova. Začátek patřil domácím, kteří byli v úvodu zápasu lepší a 1. set získali. Ve 2. sadě jsme se zlepšili a drželi se soupeřem krok. Ten se však dostal do vedení 9:8, za kterého jsme se štěstím vybojovali srovnání. Podařilo se nám vzápětí útok Petra chytit a Maňas trefil přesně: 1-1! V rozhodující sadě jsme byli v laufu, bojovali opravdu o každý míč a dařilo se nám. Dotáhli jsme zápas k výhře a vyhráli tedy obě trojky, což jsem tedy vůbec nečekal: 2-5!
Ve druhé trojici nastoupil Polda a zkusili jsme hru na dva smečaře ještě s Lukášem. SOupeř ale na rozdíl od nás téměř nechyboval a získal 1. set. Poté jsme ztráceli ještě 3:5, když jsme zkusili změnu s Valdou. Ten se chytil, k tomu navíc přidal Kábrtka eso z prasátkem ze servisu a rázem jsme vedli 8:6! Obratům však nebyl konec, když 3 body v řadě získala Bělá. Podařilo se nám ale ještě srovnat a poslední výměnu doslova urvat: 1-1! Ve 3. setu viditelně nalomený soupeř již trošku rezignoval, naopak my byli ve velké pohodě a dotáhli tak tento i celý zápas do vítězného konce: 2-6!
Dobře zahrály opory Řehák s Valáškem, v důležitých momentech ve trojkách velice pomohl i Kebab, celkově jsme ale podali velmi dobrý a kolektivní výkon. Viditelně jsme měli i větší vůli po vítězství, což byl pravý opak oproti domácímu zápasu. Třetí výhrou za sebou jsme se posunuli na 4. příčku a v příštím důležitém domácím utkání (v sobotu 18.6. od 9 hodin) přivítáme stále se lepšící Dynín.

Aktuální tabulka: http://www.nohejbal.org/soutez/tabulka/8-2-liga-b

Dorost si zajistil 2. místo!

Průběh zápasu:
Kábrt, Středa-Kubíček, Kalousek 2:0 (10:9, 10:8) 1-0
Polák, Pohl-Levý, Horčička 2:0 (10:5, 10:2) 2-0
Kábrt, Pohl, Polák-Kalousek, Levý, Kubíček1:2 (7:10, 10:2, 9:10) 2-1
Kábrt-Horčička 2:1 (7:10, 10:1, 10:5) 3-1
Kábrt, Pohl, Středa-Kalousek, Levý, Horčička 2:0 (10:7, 10:7) 4-1
Kábrt, Středa-Levý, Horčička 2:0 (10:8. 10:6) 5-1
Polák, Pohl-Kubíček, Kalousek 2:1 (7:10, 10:9, 10:6) 6-1
Velice těžký úkol čekal na zbečnické mladíky, kteří bez několika zkušených opor a pouze ve 4 hráčích potřebovali vyhrát za 3 body, aby si před posledním zápasem na horké půdě v Modřicích již zajistili 2. místo v naší skupině. Po smolné prohře se Vsetínem by výhra za 2 body pro nás nic neřešila.
Při složení dvojic jsme podobně jako v Bělé vsadili na vyrovnanost sestav a právě jedině přes dvojky mohla vést cesta k případnému velkému úspěchu našeho mladého mužstva, čímž by zisk 3 bodů zajisté byl.
Do první dvojky nastoupil Lukáš s Pavlem a celý zápas byl velice vyrovnaný. K vidění byla spousta dlouhých výměn, v koncovce 1. sady soupeř za devítek zkazil, čímž nám hodně pomohl. Ve druhém setu jsme pak byli o chloupek lepší a vydřeli tak v těžkém utkání 1. bod: 1-0!
Do druhé dvojice nastoupila dvojice odchovanců David s Vaškem, kteří spolu nastoupili po delší době a za soupeře jim byla dvojice Levý, Horčička. Kluci mi tentokrát udělali svým téměř bezchybným a výborným výkonem velkou radost a nedali soupeři vůbec žádnou šanci (10:5, 10:2)! Mezihra fungovala na výbornou, rovněž skvělá obrana i útok-tleskám: 2-0!
Lámat chleba se měl ve trojce, které nám dlouhodobě příliš nejdou. V prvním setu jsme také tahali za kratší konec, nedařilo se nám bodovat, mezihra nebyla rovněž ideální a podlehli jsme 7:10. Ve 2. setu jsme zvolili hru na 1 smečaře a spíše hráli bez bloku, což se ukázalo jako správné. Hladce jsme vyhráli 10:2 a šlo se do 3. sady. V ní jsme bohužel nechytili 2 lehčí míče v poli a ve velmi nervózní koncovce podlehli posledním možný míčem: 2-1!
Po tomto utkání by na naší výhru za 3 body asi už vsadil málokdo, navíc Lukáš překvapivě ztratil s Filipem Horčičkou 1. set v singlu. Od 2. setu však výrazně zlepšil servis a celkově svou hru a povolil do konce zápasu soupeři jediný bod: 3-1!
Do odvetné trojice jsme nenasadili klasického blokaře a spoléhali na dobré pole a trpělivost v útoku. Tentokrát jsme přeci jen už hráli lépe, méně kazili a 1. set vyhráli. V tom druhém jsme vedli 9:5, načež se spustil liják. Bohužel jsme asi 15 (!) útoků nedokázali proměnit a za stavu 9:7 muselo být utkání již přerušeno.
Vypadalo to na odjezd do haly, nakonec se mohlo asi po 45 minutách pokračovat na vedlejším kurtu. No a vida-hned 1. útok Lukáš proměnil: 4-1!
Určitá naděje tak tedy stále žila, na těžkém terénu šli na věc Lukáš s Pavlem, Zpočátku to vypadalo všelijak, jen ne růžově a ztráceli jsme 5:8. Naštěstí jsme ještě zabojovali a v kombinací s chybami soupeře dokázali stav ještě otočit! Ve 2. setu se velmi slušně dařilo na útoku Pavlovi, od poloviny setu jsme již měli navrch a rozhodnout tak měl poslední zápas dne: 5-1!
Bylo to tedy na Davidovi s Vaškem. Již v úvodu ale bylo zřejmé, že výkon z 1. zápasu jen tak nezopakují, když od začátku velmi vázla mezihra (především příjem), díky kterému jsme se trápili a příliš nebodovali. Když se k tomu přidalo např. i smolné sestřelení Vaška v autu, 1. set patřil Bělé. Začátek 2. sady byl vyrovnaný, poté nám soupeř pomohl 2 chybami za sebou do trháku a vedli jsme 9:6. Poté ale přišly znovu chybičky a očividně také strach z vítězství, když jsme hlavně nechtěli zkazit-srovnáno na 9:9! Poslední a ,,zlatý,, útok David ale již po noze proměnil a šlo se do zkrácené sady! V něm od stavu 6:6 již soupeř nezískal ani bod a my se tak mohli radovat ze 3 bodů, což nám v kombinaci se stejným a očekávaným výsledkem ze Vsetína (zdolal 6:1 Modřice) dává klid a jistotu 2. místa před posledním zápasem v Modřicích.
Velká pochvala všem klukům. Kábrtka za 2 dny získal pro Zbečník nevídaných 7 (!) bodů, Středis byl podobně jako v Bělé 100 procentní. David s Vaškem především v 1. dvojici výborný výkon a velmi cenné je, že i přes menší herní trápení v té druhé, to dokázali nakonec zvrátit a doslova urvat proti věkově o 2 roky starší dvojici soupeře.
Víkend se nám tak vydařil na jedničku, velmi potěšila také na dorost velmi slušná a zatím nejvyšší divácká návštěva. Podruhé za dva dny jsme tak mohli poškádlit hlasivky vítězným pokřikem :)