Vítězné tažení Zbečníka pokračuje!

Vítězné tažení Zbečníka pokračuje!

Batňovice-Sokol Zbečník A 3:5
K přímému souboji o 1.místo tabulky zavítali nohejbalisté Sokola Zbečník A na horkou půdu dosud rovněž neporažených Batňovic. Utkání mělo pikantní příchuť zejména pro Honzu Andrýse, který k nám přišel před sezonou právě od tohoto velkého rivala, a tak bylo samozřejmě na denním pořádku vzájemné špičkování a mnoho průpovídek (zejména tradičně ze strany soupeře). Dlouhodobě se nám v Batňovicích vůbec nedaří, naposledy jsme ale měli k výhře hodně blízko, když nám scházel vloni za stavu 4:3 na zápasy a 9:9 ve 3.setu v utkání dvojic 1 jediný míč. Na druhou stranu jsme v současné slušné pohodě a bojovné náladě v mančaftu věřili, že tentokrát to už vyjde.

Utkání trvalo téměř 3 a půl hodiny a k vidění byl pěkný a bojovný zápas z obou stran.

J.Minařík, M.Sedláček-Z.Prouza, L.Vlach 2:1 (10-9, 8-10, 10-8) 1:0

Velmi vyrovnaný zápas se odehrál v úvodním klání. Po celý první set jsme byli o krok vepředu, žel za stavu 9-9 jsem přetáhl příjem, což se nám stalo osudným. Ve druhém setu jsme začali výborně a ujali se čtyřbodového vedení, soupeř sice dotáhl na jediný bod, avšak závěr jsme si tentokrát pohlídali a bylo srovnáno. V rozhodujícím setu byly k vidění dlouhé výměny a velká bojovnost na obou stranách, klíčová výměna přišla za stavu 8-8, když jsme neproměnili v bod 4 útoky za sebou, Michal Sedláček na poslední chvíli vytáhl těžký míč v poli a soupeř pak devítku bohužel pro nás získal, vzápětí jsme zkazili kraťas a 1.bod tak putoval na stranu domácích a jejich hlavní dvojice.

J.Dvořáček, J.Kleandr-J.Andrýs, D.Hartman 1:2 (4-10, 10-6, 6-10) 1:1

Naše první dvojka začala skvěle a v 1.setu po výborném výkonu nedala domácím šanci. Batňovice se však na začátku druhého setu dostaly ihned do trháku, vycítily šanci a po zlepšeném výkonu srovnaly na 1:1. Rozhodující set ovšem nenechal nikoho na pochybách, kdo že se nakonec bude radovat z vítězství, Honza s Davidem k němu zodpovědným a koncentrovaným výkonem dokráčeli a srovnali stav utkání před trojkami na zasloužených 1:1.

J.Minařík, M.Sedláček, P.Horák-L.Doležal, Z.Prouza, L.Vlach 1:2 (10-8, 6-10, 5-10) 1:2

Úvod utkání patřil Zbečníku, ten se dostal do vedení 8:5 a zdálo se, že už 1.set nepustí. Přišla však tradiční naše bolest-velký výpadek v koncovce a porazili jsme se sami několika chybami na útoku za sebou. Druhý set měl do své poloviny zcela vyrovnaný průběh, pak však jsme se přece jen utrhli a srovnali na 1:1. To nás povzbudilo a ve 3.setu jsme domácím nepovolili jediný bod, když především Lukáš na bloku kraloval.

J.Dvořáček, J.Kleandr, J.Kupský-J.Andrýs, D.Hartman, M.Šimek 2:0 (10-8, 10-9) 2:2

V dalším utkání trojic nám trochu vázla mezihra, soupeři se naopak v 1.setu dařilo a ujal se vedení 1:0 na sety. Začátek druhé sady však byl jasně v naší režii a za stavu 7-1 bych na soupeře nevsadil ani pětník. Jenže po sérii našich chyb v mezihře jsme znervózněli a to, na co je expertem spíše naše trojka, se opravdu stalo. Ani vedení ještě 9-7 nám nestačilo a soupeř, ač pravděpodobně stále ani neví jak, vyrovnal na 2:2. Po tomto mači zavládla v našem táboře velká frustrace a vkrádaly se chmurné myšlenky vzhledem k dalšímu vývoji. Hodně měla opět napovědět vloženka…

P,Horák, J.Kupský-L.Doležal, M.Šimek 1:2 (10-7, 8-10, 9-10) 2:3

Zlomový zápas jsme začali solidně a dostali se do nadějného vedení 7:5, koncovku jsme ale vůbec nezvládli a set ztratili. Ve druhém setu byl ve dvoubodovém trháku naopak soupeř, naštěstí tentokrát závěr patřil nám. V napínavém rozhodující setu Batňovice vedly 7-5 a ještě 8-6, Lukáš nekompromisním útokem snížil a pak jsme vybojovali srovnání. Za osmiček poslal Petr Horák svůj útok do autu, vzápětí však znovu vyrovnal a opět musel o všem rozhodnout poslední míč. Matěj útočil poměrně daleko od sítě, brutální morda však Petrovi div nezlomila nohu :-) a pro další vývoj veledůležitý 3.bod tak urval Zbečník!

J.Minařík, M.Sedláček, P.Horák-J.Andrýs, D.Hartman, M.Šimek 1:2 (10-7, 6-10, 5-10) 2:4

Další utkání jako na houpačce a opět musel rozhodnout po našem výrazně zlepšeném výkonu v jeho průběhu až 3.set. Ten však se našim klukům vydařil náramně, doslova v něm excelovali, soupeři nepustili jediný bod a zaslouženě nás poslali do trháku.

J.Dvořáček, J.Kleandr, J.Kupský-L.Doležal, Z.Prouza, L.Vlach 2:0 (10-6, 10-8) 3:4

Možná nejslabší výkon naší trojice v této sezoně přišel proti Dvořáčkově trojici, především 1.set nestál za nic. Až ve druhém setu jsme se dostali do hry, jenže jsme neustále jen dotahovali ztrátu soupeře. Tentokrát se nedařilo ani na útoku, ani nás nepodrželo bohužel pole. Zkušený soupeř, kterému se na útoku naopak dařilo velmi dobře, tak vykřesal pro Batňovice ještě naději na zvrat v celém utkání.

J.Minařík, M.Sedláček-J.Andrýs, D.Hartman 0:2 (7-10, 4-10) 3:5!

Viděli jsme možná prvoligovou dvojku, co k výkonu našich dodat jiného? V 1.setu se soupeř ještě jakž takž držel, ovšem co naši hráči předvedli v setu druhém-to byla naprostá fantazie. Vedli jsme nevídaných 8:0 a našeho soka doslova zničili!

Nohejbalisté Sokola Zbečník tak vedou krajský přebor, zatím potvrzují předsezónní ambice a sezonu rozjeli skvěle-jen tak dál se stejným nasazením a s pokorou! Dnes přivítáme v domácím prostředí od 18 hodin Horní Radechovou.