Zlaté body pro Zbečník!

Uf…

Zbečník A-Černčice 5:4

Odložený zápas s Černčicemi jsme nakonec odehráli v neděli, přestože z tohoto termínu nebyli někteří naši hráči po těžkém víkendu vůbec nadšení (Culda, Honza). Soupeř do poslední chvíle skládal tým a přijel citelně oslabený o zraněného Lukáše Koutného i o Radka Michálka, navíc na poslední chvíli nemohl ani Jarda Poláček. Musel si tak vypomoct hráčem z B týmu Reichertem a také Marcelem Kozákem, který kope nohejbal spíše rekreačně. Jak to tak ve sportu bývá, ostatní hráči A týmu Černčic nastoupili uvolněně s tím, že nemají absolutně co ztratit a hrálo se jim tak velice dobře. Naopak my v posledních zápasech nepodáváme nejlepší výkony,  trápíme se a vítězíme tak spíše silou vůle. Honza s Davidem nestíhali a dorazili na utkání o něco později, výjimečně jsme tak s Culdou nastoupili v domácím zápase do první dvojky..

Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach-Radek Ježek, Ondřej Poláček 2:0 (10-6, 10-6) 1:0

V prvním setu jsme se drželi od začátku ve vedení a dotáhli ho do vítězného konce poměrem 10-6. Pak se soupeř zlepšil, do poloviny druhé sady se mu dařilo na útoku a vedl ještě 4-5. Pak jsme však zabojovali, zlepšili hru a otočili na konečných 10-6. K ideálu měl náš výkon dosti daleko, ale přesto jsme důležitý 1.bod pro Zbečník získali.

Jan Andrýs, David Hartman-Martin Řehák, Jan Marek 0:2 (7-10, 7-10) 1:1

Soupeřova hlavní dvojka znovu ukázala, proč má v dosavadní sezoně 100 % úspěšnost. Naši hráči se pomaleji zahřívali, ale ani ve 2.setu nenašli recept na výbornou hru soupeře a podlehli dvakrát 7-10.

Lukáš Doležal, Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach-Radek Ježek, M. Kozák, P. Reichert  2:0 (10-4, 10-7) 2:1

Černčice postavily jednu velice silnou trojici a tu postavily jako druhou v pořadí, aby se dříve dostala do hry, tudíž naší trojici čekala nejdříve ta relativně slabší. V prvním setu se nám dařilo, nedali jsme svému soupeři šanci a zvítězili poměrem 10:4. Ve druhém setu jsme vedli 5:1 a zdálo se, že už 2.bod získáme. Tradiční výpadek jsme si však neodpustili ani tentokrát a nechali hosty srovnat. Teprve pak jsme se zkoncentrovali a dotáhli set i zápas poměrem 10-7 do vítězného konce.

Jan Andrýs, Matěj Šimek, David Hartman-Ondřej Poláček, Martin Řehák, Jan Marek 1:2 (7-10, 10-9, 8-10) 2:2

V tomto střetnutí musel rozhodnout po námi vydřené koncovce 2.setu poprvé v utkání až 3.set, v něm však byl o něco lepší Maňas a spol. a Černčice tak znovu srovnaly stav na 2:2.

Lukáš Doležal, Matěj Šimek-M. Kozák, P. Reichert 2:0 (10-4, 10-8) 3:2

Tradičně klíčová ,,vložka,, a první set jasně v naší režii (10-4). Ve druhém setu se soupeř rval o každý míč, ale naši kluci závěr zvládli, potvrdili roli favorita a znovu jsme tak vedli.

Lukáš Doležal, Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach-Ondřej Poláček, Martin Řehák, Jan Marek 1:2 (10-9, 8-10, 5-10) 3:3

Začátek utkání byl z naší strany naprosto parádní. Velmi se nám dařilo v obraně i v útoku a po zásluze jsme vedli 9-5. Jenže poslední bod ne a ne přijít, trošku jsme si ,,kákli,,  a soupeř vyrovnal. Až za devítek jsme náš útok naštěstí proměnili. Jenže nepříliš vydařený závěr jsme si přenesli i do druhého setu a soupeř získal především po našich chybách v mezihře čtyřbodový náskok. Dokázali jsme však zabojovat, srovnali na 8:8 a nikdo by v tuto chvíli zřejmě nečekal, že to byl poslední náš bod, žel stalo se.. Ve třetím setu jsme se nedostali vůbec do hry a soupeř tak potřetí vyrovnal stav zápasu.

Jan Andrýs, Matěj Šimek, David Hartman-Radek Ježek, M. Kozák, P. Reichert  2:0 (10-7, 10-7) 4:3

Další zápas co se relativně měl vyhrát a naši kluci to zvládli, přestože soupeř srdnatě vzdoroval, tak jsme si výhru pohlídali a opět byli o krůček vepředu.

Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach-Martin Řehák, Jan Marek 0:2 (7-10, 9-10) 4:4

Očekávané utkání začalo hezkou úvodní výměnou s úspěšným koncem pro hostující tým, což předznamenalo další vývoj. V prvním setu soupeř zahrál excelentně a bezchybným výkonem nám nedal šanci. Přesto jsme věřili, že šance přijde a také se tak stalo. Ze začátku druhého setu jsme se dostali do vedení a neustále byli nahoře (5-2, 8-6 a ještě 9-8). Bohužel jsme tentokrát nebyli dostatečně trpěliví a třikrát důležitý útok zahodili. Za devítek míč přelétl pětkrát síť, několikrát jsme se ubránili, ale poslední útok trefil Honza Marek perfektně. Soupeř měl obrovskou radost, protože se mu podařilo prolomit prokletí naší dvojky a vzájemnou bilanci s ní, která ho v poslední době téměř budila ze spaní. Jednou to přijít muselo, na to je soupeř dostatečně kvalitní a nutno podotknout, že si to Honza s Maňasem za svůj výborný výkon určitě zasloužili.

Jan Andrýs, David Hartman-Radek Ježek, Ondřej Poláček 2:0 (10-9, 10-8) 5:4

Šlo se tedy do finále, rozhodující dvojka měla rozhodnout o osudu celého utkání a soupeř v ní podal heroický výkon! Jak Radkovi, tak i Ondrovi vycházelo v úvodu téměř vše na co sáhli a byla k vidění velká bitva. Za nepříznivého stavu 8-9 by se v nás krve nedořezal, naštěstí jsme dokázali vyrovnat a za devítek si soupeř těžký servis ideálně nepřihrál a vedli jsme. Ještě ke všemu měl ve druhém setu svalové problémy Honza Andrýs, který musel být za stavu 6-7 ošetřen, naštěstí se ,,kousl,, a závěr jsme dokázali urvat. Vyhráli jsme 10-8 a celý zápas tak poměrem 5:4.

Musím smeknout před oslabeným soupeřem a jeho hráči, kteří podali skvělý a bojovný výkon (ať už fenomenální Maňas, Honza Marek, Polda, Radek Ježek či kluci co jinak za A tým Černčic nehrají). Za vítězství a udržení nuly na kontě proher jsme tak velice rádi.  Z našeho týmu všichni hráči získali po 2 bodech. Nelze nikoho vyzdvihovat, vyhráli jsme tak nějak pouze to, co jsme papírově vyhrát měli. V dalším zápase se utkáme ve středu na horké půdě v Hradci Králové, kde se utkáme s domácí Slavií..