Zbečník poprvé padl

Slavia HK-Sokol Zbečník A 5:4

Další neuvěřitelný zápas sehráli nohejbalisté Zbečníka v dalším vzájemném utkání se Slavií Hradec Králové. Tušili jsme, že toto bude pro nás asi nejtěžší jarní zápas, kde může přijít vůbec první letošní porážka a to se potvrdilo. V posledních letech bývá kromě jediné výjimky železnou pravidelností, že vyhrává domácí tým a vždy se jedná o mimořádně vyrovnanou a dlouhou bitvu. Přijeli jsme a hned nás v Hradci přivítala pořádná průtrž mračen, jejíž intenzita navíc nabývala postupně na síle. Všechna hřiště byla zcela pod vodou, protože se však domácím hráčům do drahé haly vůbec nechtělo, museli jsme čekat na zázrak. Ten se nakonec díky kvalitnímu odvodňování nového areálu na Slavii opravdu stal a mohlo se začít hrát v cca 17.50. Po zkušenosti z domácího zápasu, kdy proti nám Česťa udělal 4 body, panovaly největší obavy právě z tohoto hráče a vynikajícího smečaře. Cesta tak měla vést hlavně přes druhou trojku soupeře, nakonec však vše bylo zcela jinak a tak trochu na palici..

Čestmír Teichman, Jiří Soukal-Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach 0:2 (9-10, 9-10) 0:1
Na hřišti to ještě trochu klouzalo, ale přesto se začalo hrát. Čekala nás na úvod domácí hlavní dvojka, se kterou jsme doma smolně prohráli ve dvou setech na devítkách. V prvním setu se hrálo bod za bod, byli jsme neustále o bod nahoře a dařilo se nám na útoku, také za stavu 9-9 se mi povedlo trefit přesně čáru a šlo se do druhého setu s vedením o poznání klidněji. V něm jsme pokračovali ve slušném výkonu a dostali se až do tříbodového vedení. To jsme však ztratili a soupeř srovnal na 8-8. V dramatické koncovce jsme tentokrát měli více štěstí my a jako přes kopírák vrátili soupeři domácí porážku. Parádní a dá se říci i překvapivá výhra na úvod nám dávala slušnou naději do dalšího průběhu utkání!

Martin Stejskal, David Urubčík-Jan Andrýs, David Hartman 2:0 (10-9, 10-7) 1:1
V dalším zápase jsme tak mohli jít proti druhé dvojici domácích do trháku. Začátek byl poměrně vyrovnaný, ale nebylo to z naší strany úplně ono, některé chyby byly lacinější a bojovný soupeř za devítek svůj útok proměnil. Také druhý set nám bohužel úplně nevyšel, soupeř se dostal do vedení a udržel ho až do konce-bohužel srovnáno na 1:1.

Martin Stejskal, Patrik Černý, Libor Vlček (Jiří Soukal)-Lukáš Doležal, Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach 2:1 (10-8, 4-10, 10-8) 2:1
Utkání, které jsme měli proti druhé trojce vyhrát.. Začátek zápasu však byl velice špatný, především naše mezihra byla tragická a Hradec vedl 2-6. Až v tuto chvíli jsme se zlepšili a srovnali na 7-7. Koncovka však patřila soupeři, prohráli jsme 8-10 a museli dotahovat ztrátu. Ve druhém setu jsme se výrazně zlepšili a poměrně jasně vyhráli. Loterie od pětek začala bodem pro soupeře, Martin Stejskal pak dvakrát chytře vytloukl blok a když jsme k tomu přidali další zbytečnou chybu na útoku, už to bylo zlé a zbytečná porážka byla na světě. Hradec se tak ujal vedení 2:1.

Čestmír Teichman, Roman Urubčík, David Urubčík-Jan Andrýs, David Hartman, Matěj Šimek 2:1 (10-4, 9-10, 10-7) 3:1
Zřejmě nejsilnější trojka v celé soutěži v 1.setu ukázala svoji sílu a nedala našim hráčům vůbec šanci. Ve druhém setu jsme také tahali za kratší konec, v závěru se nám však podařilo srovnat a urvat 3.set. V něm Česťa v úvodu schytal tvrdou ránu do choulostivých míst, nijak ho to však v dalším průběhu neomezilo. A protože měl navíc za sebou obrannou zeď, Slavia se tímto vítězstvím dostala do trháku na 3:1. Ještě jsme mohli doufat v obrat, museli jsme ale bezpodmínečně vyhrát vložku…

Patrik Černý, Roman Urubčík-Lukáš Doležal, Matěj Šimek 1:2 (10-9, 8-10, 9-10) 3:2
Velice vyrovnaný zápas přineslo utkání vložených dvojic. Začali jsme dobře a v 1.setu se dostali do vedení 4:2. Pak však přišel náš velký výpadek a Hradec získal 5 bodů vřadě. Nevzdali jsme se a srovnali na 9-9, poslední výměnu však pro sebe vybojoval soupeř a vypadalo to s námi bledě. Ve druhém setu pokračoval vyrovnaný průběh, vedení se přelévalo ze strany na stranu, ale tentokrát jsme závěr zvládli lépe. V rozhodujícím setu jsme neustále dotahovali, za osmiček jsme dlouhou výměnu doslova urvali a totéž se opakovalo i za devítek. Kluci druhý bod tedy vydřeli a stále jsme tak ještě v zápase žili…

Martin Stejskal, Libor Soukal, Patrik Černý-Jan Andrýs, David Hartman, Matěj Šimek 2:1 (10-8, 6-10, 10-6) 4:2
Velká šance na srovnání se nám nabízela v tomto zápase, avšak 1.set byl festivalem našich chyb, soupeř prakticky nemusel dělat body, protože jsme je za něj dělali sami a po zásluze 1.set ztratili. Ve druhém setu přišlo zlepšení, získali jsme náskok a ten si tentokrát pohlídali. Třetí set však našim hráčům naprosto nevyšel, uhráli jediný míč a vypadalo to na brzký konec utkání.

Čestmír Teichman, Roman Urubčík, David Urubčík -Lukáš Doležal, Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach 1:2 (10-9, 6-10, 9-10) 4:3
Těžká šichta čekala naší trojici, aby se ještě pokusila zdramatizovat celý zápas musela porazit soupeřovu lepší. Celý první set jsme stále dotahovali, naštěstí Česťa několik míčů pokazil a drželi jsme vyrovnaný stav. V koncovce jsme se dokonce dostali do vedení, ovšem za devítek jsme svůj útok neproměnili a soupeř vedl. Ve druhém setu jsme za stavu 3:5 doslova vstali z mrtvých, najednou hráli výborně a bojovali o každý míč. Parádní útok i obrana a najednou bylo srovnáno. Velmi dobrý výkon jsme si přenesli i do úvodu 3.setu a dostali se do vedení 9-7. Soupeř snížil a po našem útoku do sítě bylo srovnáno. Za devítek po oddechovém čase Lukáš přetáhl příjem, nějak se mi špičkou povedlo míč zvednout halfem a Culda z pod sítě vytáhl neuvěřitelný kraťas-10-9 a 3:4! Opět se ukázalo, že hrajeme nejlépe, když nemáme co ztratit..

Čestmír Teichman, Jiří Soukal-Jan Andrýs, David Hartman 1:2 (10-7, 8-10, 9-10) 4:4
Úvod nám zase nevyšel a první set získal soupeř. Ve druhém setu to ale už byla jiná písnička, kluci hráli parádně a s velikým nasazením, utrhli se a vedli 9-5, pak však trochu zbytečně dovolili domácím snížit až na 9:8 a získat tak volbu do 3.setu. Třetí set jsme nezačali dobře a za stavu 6:8 to s námi opět nevypadalo růžově, těžký míč jsme vzápětí doslova vytáhli z kanálu a snížili na 7:8, za tohoto stavu přišla výborná změna servisu a Česťa nezvládl příjem-srovnáno 8-8! Poté následovala nejdelší a nejhezčí výměna celého zápasu a tu vydoloval znovu Zbečník. Soupeř ještě vyrovnal ale poslední útok David proměnil-4:4!

Martin Stejskal, David Urubčík-Zdeněk Prouza, Lukáš Vlach 2:1 (10-6, 8-10, 10-7) 5:4
Těsně před devátou hodinou začal již ve značném šeru rozhodující zápas, nastoupili jsme nabuzení a vedli 4-2. Pak jsme však vypadli z role a i díky těžkým podmínkám koncovku setu vůbec nezvládli. Ve druhém setu jsme si vypracovali tříbodový náskok, který soupeř ještě stačil zlikvidovat, poslední dva míče jsme ale získali silou vůle my. Ve třetím setu byla už tma jak v pr…. a určitě to především pro mě s 8 a půl dioptriemi nebyla výhoda. Některé míče, co jindy chytám, se bohužel odrážely jinam, než měli. Na to se však nelze vymlouvat, protože podmínky byly pro oba stejné. My nezvládli začátek a to se od pětek nesmí stát, Martin Stejskal hrál ve výborné pohodě a uhrál pro svou Slavii i rozhodující 5.bod. .

Velká škoda je, že jsme si nechali utéct zápas z 1-0 na 1-3 a největší chybou bylo, že se ani jedné naší sestavě nepodařilo porazit relativně slabší trojku Hradce. Poslední dvojka možná mohla vypadat jinak, hrát se za lepších podmínek, třeba ale také ne.. První porážka našeho týmu tedy přišla, přesto nakonec musím mančaft pochválit, že se nevzdal ani za stavu 2:4 a ještě zabojoval. Také je potřeba pochválit soupeře za kvalitní výkon, celkově si za vyrovnaný dvojzápas s námi tu 1 výhru asi zasloužil, tentokrát Slavii táhl její šéf a zkušený mazák Martin Stejskal. Je jen škoda, že s Batňovicemi Hradec těsně 4:5 prohrál.. Jarní část soutěže zakončíme zítra v Horní Radechové.