2.liga muži: TJ Sokol Třebíč-TJ Sokol Zbečník 6:3

Nohejbalisté Sokola Zbečník nastoupili po domácí remíze s Bělou ke svému dalšímu utkání 2. ligy mužů v Třebíči. 

Na první dvojku nastoupil Valášek s Vlachem a než se rozkoukali, prohrávali 1:4. Pak se však zlepšili a v napínavé koncovce set získali úspěšným zakončením výborně hrajícího Valáška. Také druhý set byl vyrovnaný, ale o trochu navrch měli znovu hosté: 0-1.

Do druhé dvojky nastoupil za Zbečník Řehák s Hartmanem a 1. set zaslouženě získali. Ve druhém setu se Třebíč zlepšila a srovnala, 3. set však zahráli Východočeši výtečně a bylo z toho už nadějné vedení 0:2.
Trojice se ovšem Zbečníku vůbec nevydařily. Ta Valáškova prohrála jasně ve dvou setech a taktéž Řehákova si vůbec neporadila především s útoky soupeřova smečaře ve stylu Česko-budějovického Chalupy, začínalo se tak znovu: 2-2.
Utkání vložených dvojic měli pevně v rukou domácí a dostali se tak poprvé v zápase do vedení: 3-2.
V singlu se dlouho zdálo, že své vedení Třebíč navýší, ovšem Vlach nakonec zápas, od druhého setu plný dlouhých výměn, zázračně otočil ze stavu 4-10 a 0-3 na konečných 10-9, 10-6 a hostující celek tak srovnal na 3-3.
Místo toho, aby byl Zbečník na koni, opět ho nepodržely trojice. Nejprve Řehákova po velice špatném prvním setu zlepšila hru v tom druhém, ale od stavu 7-6 už nedala jediný bod: 4-3.
Valáškova trojice se proti prvnímu utkání výrazně zlepšila a zdálo se, že bude opět vyrovnáno, ani vedení 10-5, 3-0 a ještě 6-4 jí však nestačilo a se Zbečníkem to vypadalo už všelijak: 5-3.
Hartman s Řehákem chtěli vykřesat naději alespoň na remízu a v 1. setu vedli ještě 8-7. Za tohoto stavu dal Hartman krásný kraťas a už se radoval z bodu a přestal hrát, soupeř však balon fenomenálně vrátil za záda překvapeného zbečnického hráče! Tento moment hosty rozhodil a Třebíč šla do vedení, druhý set dospěl do stavu 9-9, za kterého domácí hráč udržel nervy na uzdě a svůj útok proměnil: 6-3.

,,Začali jsme výborně, bohužel znovu jsme vyhořeli ve trojicích, nevyhráli jsme ani jednu a s takovou nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek. Za zlomový moment duelu považuji jednak, že jsme podruhé za sebou ztratili vedení 2:0 po úvodních dvojicích, sice se nám pak podařilo otočit téměř ztracený singl a ještě srovnat, pak však přišly opět trojice a především ta za stavu 3:4 byla pro nás skvěle rozehraná, bohužel jsme ji nedotáhli do vítězného konce a to rozhodlo. Zápas proběhl ve férové atmosféře, domácí zaslouženě vyhráli a gratuluji jim k vítězství. My už po 2 kolech reálně vidíme, že budeme bojovat o záchranu, snad se nasbírané zkušenosti budou hodit v dalších zápasech a bude to lepší u některých našich hráčů, včetně mě, i po psychické stránce.,, hodnotil zklamaný vedoucí Zbečníku Lukáš Vlach

V dalším kole tu bude bonbonek pro nohejbalové příznivce, Zbečník vyzve v tuto sobotu od 9 hodin ráno v hronovské hale dosavadního lídra soutěže s ambicemi na postup do 1. ligy-rezervu současného jasného hegemona nohejbalu z Modřic.